Leiderschap en
Persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar een effectieve leiderschapstraining? Double Healix verzorgt inspirerende leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen op elk niveau van invloed.

Live trainingen

Leiderschap vraagt om all-round persoonlijkheidsontwikkeling. Het gaat om het vergroten van zelfkennis, mensenkennis en de bereidheid om zelf te veranderen. Double Healix helpt je het beste uit jezelf te halen door passende voorbeelden uit films te geven. Je leert spanningsvelden te hanteren, conflicten te verzoenen en het grotere verhaal te zien én te communiceren. Op deze pagina vind je een overzicht van de leiderschapstrainingen. Onze trainingen zijn in principe zowel via open inschrijving te volgen als incompany aan te vragen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide Management Development-trajecten en denken graag met je mee.

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind handvatten voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook motieven voor maatschappijvernieuwing. Het is een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mensen allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.
Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
Bekijk de training
Groundhog Day avondviering
Een avondvullend programma gebaseerd op het thema Groundhog Day voor onze alumni en andere geïnteresseerden! Op vrijdagavond 2 februari 2024, als vanouds in Vanouds het Dorpshuys te Bloemendaal.
Elk jaar in begin februari viert Double Healix Groundhog Day, een avond waarop we bijeen kunnen komen om met elkaar…
Bekijk de training
Upcycling van Leiderschap
Zoek je inspiratie voor je leiderschap in deze tijd van grootscheepse transformatie? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt begeleid door Manfred van Doorn en Martin Groesz.
In het kort – 5 trainingsdagen, 8 MovieLearning playlists, cursusboek – voor leidinggevenden en (maatschappij)vernieuwers – start 5 april 2024…
Bekijk de training
Integrative Development
Double Healix Integrative Development is een opleiding voor persoonlijke en professionele ontwikkeling vanuit de zoektocht naar wat het betekent om mens te zijn. Leer jezelf nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten, en verrijk daarmee jezelf en de wereld.
Hoe maak je een volgende stap in je ontwikkeling? Hoe verwerf je een allround persoonlijkheid? Hoe zorg je op bezielde…
Bekijk de training
Invloed, Macht en Leiderschap
Tijdens deze workshopdag laat Manfred van Doorn je kennismaken met de vier belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten.
Het Machtskruis Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo…
Bekijk de training
Afweervormen in Relaties en Organisaties
Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, of scripts, schema's, overlevingsstrategieën? Hoe kun je ze herkennen, bij jezelf maar ook bij anderen? Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je je schadelijke afweervormen loslaten of vervangen? Hoe kun je anderen daarbij helpen? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.
Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om? Tijdens het seminar ‘Afweervormen in Relaties en Organisaties’ behandelen …
Bekijk de training
Courageous Women
Een viering van vrouwelijk leiderschap! Leiderschapstrainers Sabine den Hartog en Rozemarijn Dols, van het boek Is the Lady for Turning, verzorgen het inspirerende seminar Courageous Women. Het is een dag met veel moedige en bemoedigende voorbeelden van leiderschap door vrouwen, aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model. Een seminar voor vrouwen én mannen.
Praktische informatie: Voor wie?Wat kan ik van het seminar verwachten?Waar, wanneer en hoe laat vindt het seminar plaats?Wat is allemaal…
Bekijk de training
Effectiever samenwerken in teams
Hoe kunnen we een hecht team creëren? Hoe verbeteren we de samenwerking? In welke fase verkeert ons team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? Wat is nodig om de volgende stap te zetten? In deze 3-daagse incompany training worden deze vragen en thema's diepgaand behandeld en geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.
Incompany teamtraining Triple-T Een goed team – of dit nu lang of kort bij elkaar is – maakt vaak een…
Bekijk de training
DNA van Duurzaamheid
Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.
Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde elementen hebben en vaak eenzelfde opbouw? Leiderschapstrainer…
Bekijk de training

Online MovieLearning courses

Om tegemoet te komen aan de oproep om meer thuis en online te leren, bieden we verschillende inspirerende online courses aan. We nodigen je uit om online op reis te gaan en je persoonlijk leiderschap, je teamleiderschap en je maatschappelijk leiderschap te versterken. Juist nu deze zo hard nodig zijn.

Hieronder vind je de courses die we op onze online leeromgeving MovieLearning.com aanbieden. We behandelen hierin veel onderwerpen waarover we ook live trainingen geven (die we hopelijk binnenkort weer volop kunnen opstarten).

[:nl]Course-Narcisme-als-cultuurfactor[:]
Narcisme als cultuurfactor
Verschijningsvormen, kenmerken, ontwikkelingspsychologie, sociaal-maatschappelijke en politiek-economische achtergrond. De genezende stappen die we kunnen maken.    
Bekijk de course

Referenties & testimonials

Incompany aanbod: Meer leren dan vaardigheden

Double Healix biedt incompany trainingen voor kleine en grote groepen. Dit zijn volledig op maat gemaakte trajecten waarin mensen meer dan alleen vaardigheden aanleren. Persoonlijke houding (attitude) en intrinsieke motivatie spelen in toenemende mate een rol in de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. Het gaat steeds meer om wie je bent en het verhaal dat je brengt.

Ook in onze maatwerktrajecten werken onze experts altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan en ontwerpen we oefeningen. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot een meerdaagse training. De Management Development-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan.

Menu