Leiderschap en
Persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar een effectieve leiderschapstraining? Double Healix verzorgt inspirerende leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen op elk niveau van invloed.

Live trainingen

Leiderschap vraagt om all-round persoonlijkheidsontwikkeling. Het gaat om het vergroten van zelfkennis, mensenkennis en de bereidheid om zelf te veranderen. Double Healix helpt je het beste uit jezelf te halen door passende voorbeelden uit films te geven. Je leert spanningsvelden te hanteren, conflicten te verzoenen en het grotere verhaal te zien én te communiceren. Op deze pagina vind je een overzicht van de leiderschapstrainingen. Onze trainingen zijn in principe zowel via open inschrijving te volgen als incompany aan te vragen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide Management Development-trajecten en denken graag met je mee.

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind tijdens deze training jouw motieven en handvatten voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling. Het is een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mens allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.
Wat belichten we in de training Double Healix in a Day? Hoe vind je de juiste motieven die als bron…
Bekijk de training
Groundhog Day avondviering
Een inspirerend programma gebaseerd op het thema Groundhog Day voor onze ALUMNI en andere geïnteresseerden! Op vrijdagavond 3 februari 2023 in Het Oude Dorpshuys te Bloemendaal.
Elk jaar in begin februari viert Double Healix Groundhog Day, een avond waarop we weer bijeen kunnen komen om met…
Bekijk de training
Upcycling van Leiderschap
Zoek je inspiratie voor je complexe werk als leidinggevende, HR/MD manager, teamleider of maatschappijvernieuwer? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt begeleid door Manfred van Doorn.
De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team-…
Bekijk de training
Workshop Reis van de Trainer
Deze 1-daagse workshop is voor trainers en coaches die op zoek zijn naar verdere verdieping van hun werk. Het gaat daarbij zowel om de ontwikkeling van competenties en team- of leiderschapsvaardigheden, alsook om wat het betekent mens te zijn.
Maak kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix-model voor training en coaching: Zeven niveaus van leren en ontwikkelen:…
Bekijk de training
Opleiding Reis van de Trainer
Zoek je verdieping in je werk als trainer of coach? Wil je je niet alleen richten op het ontwikkelen van competenties of teamvaardigheden, maar ook op de mens achter de professional en hoe hij zich verhoudt tot ontwikkelingen in de wereld? Wil je als professional ook jezelf nog beter leren kennen? Dan is deze opleiding voor jou bestemd. Laat je meenemen in het Double Healix-model voor training en coaching: twaalf fasen van het trainings- en coachingsproces en zeven plus één niveaus van leren en ontwikkelen. Leer lastige spanningsvelden hanteren en train jezelf in het methodisch werken met filmfragmenten.
De vragen die mensen in eerste instantie aan een trainer voorleggen, gaan vaak over een gemis aan vaardigheden, te verbeteren…
Bekijk de training
Integrative Development
Double Healix Integrative Development is een opleiding van 12 trainingsdagen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Leer jezelf nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten, en verrijk daarmee jezelf en de wereld.
Hoe maak je een volgende stap in je ontwikkeling? Hoe verwerf je een allround persoonlijkheid? Hoe zorg je op bezielde…
Bekijk de training
Invloed, Macht en Leiderschap
Tijdens deze trainingsdag laat Manfred van Doorn je kennismaken met de vier belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten over evenwichtskunstenaars die weten hoe ze deze manieren het beste kunnen combineren.
Het Machtskruis Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo…
Bekijk de training
Afweervormen in Relaties en Organisaties
Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, of scripts, schema's, overlevingsstrategieën? Hoe kun je ze herkennen, bij jezelf maar ook bij anderen? Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je je schadelijke afweervormen loslaten of vervangen? Hoe kun je anderen daarbij helpen? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.
Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om? Tijdens het seminar ‘Afweervormen in Relaties en Organisaties’ behandelen …
Bekijk de training
Courageous Women
Een viering van vrouwelijk leiderschap! Leiderschapstrainers Sabine den Hartog en Rozemarijn Dols, van het boek Is the Lady for Turning, verzorgen het inspirerende seminar Courageous Women. Het is een dag met veel moedige en bemoedigende voorbeelden van leiderschap door vrouwen, aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model. Een seminar voor vrouwen én mannen.
Praktische informatie: Voor wie?Wat kan ik van het seminar verwachten?Waar, wanneer en hoe laat vindt het seminar plaats?Wat is allemaal…
Bekijk de training
Effectiever samenwerken in teams
Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? In welke fase verkeert je team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.
Open inschrijving seminar Een goed team – of dit nu lang of kort bij elkaar is – maakt vaak een…
Bekijk de training
DNA van Duurzaamheid
Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.
Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde elementen hebben en vaak eenzelfde opbouw? Leiderschapstrainer…
Bekijk de training

Online MovieLearning courses

Om tegemoet te komen aan de oproep om meer thuis en online te leren, bieden we verschillende inspirerende online courses aan. We nodigen je uit om online op reis te gaan en je persoonlijk leiderschap, je teamleiderschap en je maatschappelijk leiderschap te versterken. Juist nu deze zo hard nodig zijn.

Hieronder vind je de courses die we op onze online leeromgeving MovieLearning.com aanbieden. We behandelen hierin veel onderwerpen waarover we ook live trainingen geven (die we hopelijk binnenkort weer volop kunnen opstarten).

[:nl]Course-Narcisme-als-cultuurfactor[:]
Narcisme als cultuurfactor
Verschijningsvormen, kenmerken, ontwikkelingspsychologie, sociaal-maatschappelijke en politiek-economische achtergrond. De genezende stappen die we kunnen maken.    
Bekijk de course

Referenties & testimonials

Incompany aanbod: Meer leren dan vaardigheden

Double Healix biedt incompany trainingen voor kleine en grote groepen. Dit zijn volledig op maat gemaakte trajecten waarin mensen meer dan alleen vaardigheden aanleren. Persoonlijke houding (attitude) en intrinsieke motivatie spelen in toenemende mate een rol in de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. Het gaat steeds meer om wie je bent en het verhaal dat je brengt.

Ook in onze maatwerktrajecten werken onze experts altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan en ontwerpen we oefeningen. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot een meerdaagse training. De Management Development-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan.

Menu