Leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling

Webinars

Online MovieLearning courses

Om tegemoet te komen aan de oproep om meer thuis en online te leren, bieden we verschillende inspirerende online courses aan. We nodigen je uit om online op reis te gaan en je persoonlijk leiderschap, je teamleiderschap en je maatschappelijk leiderschap te versterken. Juist nu deze zo hard nodig zijn.
Hieronder vind je de courses die we op onze online leeromgeving MovieLearning.com aanbieden. We behandelen hierin veel onderwerpen waarover we ook live trainingen geven (die we hopelijk binnenkort weer volop kunnen opstarten).

[:nl]De-Leiderschapsreis-van-Elon-Musk-Afbeelding[:]

De Leiderschapsreis van Elon Musk

De ontwikkelingsreis van wat op dit moment de meest inspirerende ondernemer van deze tijd wordt genoemd. De grote perspectieven van zijn leiderschap en organisatieontwikkeling. Ondersteund met analyses van zijn persoonlijkheid op jongere leeftijd.

 

 

Lees meerarrow_forward

Afweervormen in Organisaties en Relaties

Alle mensen vertonen vormen van afweer. Vaak voel je dat er iets niet klopt in de reactie van iemand die afweert, maar weet je niet precies wat het is. Deze course helpt je afweervormen te herkennen en manieren te vinden ermee om te gaan, zowel bij jezelf, als in je (samenwerkings)relaties.

Lees meerarrow_forward

Storytelling – Stap voor Stap

Deze course is een ambachtelijke en inzichtgevende opleiding in de kunst van het verhalen vertellen. Het is bedoeld voor mensen die hun impact op de omgeving willen vergroten door het kunnen vertellen van een krachtig verhaal. Voor leidinggevenden in organisaties, maar ook voor artiesten, leraren etc.

Lees meerarrow_forward

Live trainingen

Ben je op zoek naar een effectieve leiderschapstraining? Double Healix verzorgt inspirerende leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen op elk niveau van invloed.

Leiderschap vraagt om all-round persoonlijkheidsontwikkeling. Het gaat om het vergroten van zelfkennis, mensenkennis en de bereidheid om zelf te veranderen. Double Healix helpt je het beste uit jezelf te halen door passende voorbeelden uit films te geven. Je leert spanningsvelden te hanteren, conflicten te verzoenen en het grotere verhaal te zien én te communiceren. Op deze pagina vind je een overzicht van de leiderschapstrainingen. Onze trainingen zijn in principe zowel via open inschrijving te volgen als incompany aan te vragen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide Management Development-trajecten en denken graag met je mee.

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day

Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mens allemaal op onze eigen manier doorleven, op telkens hogere niveaus van begrip en complexiteit. Vind tijdens deze training de juiste motieven die als bron kunnen worden gebruikt voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling.

Seminar

Invloed, Macht en Leiderschap

Tijdens deze 2-daagse training laat Manfred van Doorn je kennismaken met de twee belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen: Dicteren en Engageren. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten over evenwichtskunstenaars die weten wanneer ze deze manieren moeten kiezen of combineren. Vanwege de regeringsmaatregelen hebben we besloten deze training voorlopig uit te stellen. We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Training

Vrouwelijk leiderschap in beeld

Uit onderzoek is gebleken dat mensen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen en sparringpartners. In het Live Seminar bieden we vele inspirerende voorbeelden van leiderschap door vrouwen. We doen dit aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model.

Live-Seminar

[:nl]Double Healix Spiraal[:]
Integrative Development

Double Healix Integrative Development is een opleiding van 12 trainingsdagen voor veelzijdige persoonlijke ontwikkeling als mens en professional. Leer jezelf in deze jaaropleiding nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten. Verrijk je visie op je leven, de mens en de wereld. Versterk je bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen voor een gezonde samenleving. Leer werken vanuit een helder, veelomvattend en narratief leiderschapsmodel. Voor een integrale en geïntegreerde persoonlijke ontwikkeling, als uniek én universeel mens.

Training

Train de trainer

Deze Train de Trainer is bedoeld voor trainers, coaches en organisatieadviseurs die de Double Healix werkvormen willen leren gebruiken in hun eigen trainingen, presentaties en coachingsessies.

Train de trainer

Afweervormen in organisaties

Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, en hoe kun je ze herkennen? Bij jezelf maar ook bij anderen. Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je ze loslaten of vervangen? Wat is de overeenkomst met concepten als script, schema, spel en overlevingsstrategie? Hoe sublimeer je je eigen thematiek? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.

Seminar

Upcycling van Leiderschap

Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschapsniveaus zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder ontwikkelen om schijnbaar tegenstrijdige werelden bijeen te brengen? Upcycling van Leiderschap is een zesdaagse deep-dive leiderschapstraining.

Training

Groundhog Day Viering

Een inspirerend avondprogramma op 2 februari 2022 voor onze ALUMNI en andere geïnteresseerden!

Online Webinar

Effectiever samenwerken in teams

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? In welke fase verkeert je team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.

Seminar

DNA van Duurzaamheid

Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.

Theatercollege

Incompany aanbod

Double Healix biedt incompany trainingen voor kleine en grote groepen. Dit zijn volledig op maat gemaakte trajecten waarin mensen meer dan alleen vaardigheden aanleren. Persoonlijke houding (attitude) en intrinsieke motivatie spelen in toenemende mate een belangrijke rol in de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. Het gaat steeds meer om wie je bent en het verhaal dat je brengt.

Ook in onze maatwerktrajecten werken onze experts altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan en ontwerpen we oefeningen. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot een meerdaagse training. De Management Development-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan.

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu