Leiderschap en Persoonlijke ontwikkeling

Live trainingen

Ben je op zoek naar een effectieve leiderschapstraining? Double Healix verzorgt inspirerende leiderschaps- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen op elk niveau van invloed.

Leiderschap vraagt om all-round persoonlijkheidsontwikkeling. Het gaat om het vergroten van zelfkennis, mensenkennis en de bereidheid om zelf te veranderen. Double Healix helpt je het beste uit jezelf te halen door passende voorbeelden uit films te geven. Je leert spanningsvelden te hanteren, conflicten te verzoenen en het grotere verhaal te zien én te communiceren. Op deze pagina vind je een overzicht van de leiderschapstrainingen. Onze trainingen zijn in principe zowel via open inschrijving te volgen als incompany aan te vragen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide Management Development-trajecten en denken graag met je mee.

Basisworkshop Blockchain

De maatschappelijke transformatie waarin we ons wereldwijd bevinden, vraagt een innovatief-strategische blik. In dat kader starten we met een basisworkshop Blockchain om met elkaar na te denken over en te oefenen in een meer transparant en betrouwbaar afspraken- en uitwisselingssysteem.

basisworkshop

Vrouwelijk leiderschap in beeld

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaak behoefte hebben aan vrouwelijke rolmodellen en sparringpartners. In het live Seminar bieden we vele inspirerende voorbeelden van leiderschap door vrouwen. We doen dit aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model. Een seminar voor vrouwen én mannen.

Live-Seminar

De Reis van de Trainer

Zoek je als trainer/coach verdieping in je werk en wil je je repertoire aan werkvormen een boost geven? Deze Double Healix Train de Trainer is een opleiding voor trainers en coaches waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling gelijk op gaan. Zelfinzicht is de basis van een verdiepte ontwikkeling van je vakmanschap. Leer jezelf nog beter kennen. Onderzoek en verrijk je visie op jouw leven, de mens en de wereld. Leer het Double Healix ontwikkelingsmodel gebruiken voor toepassingen in je eigen praktijk. Zie hoe je met MovieLearning de beste voorbeelden van menselijk gedrag uit films en documentaires effectief kunt inzetten in je werk. Ben je geïnteresseerd en wil je eerst een preview bijwonen? Dat kan in het webinar op dinsdagavond 8 februari en een live bijeenkomst in Amsterdam op vrijdagmiddag 25 februari 2022. De opleiding zelf omvat 16 trainingsdagen en start op vrijdag 22 april 2022.

Train de trainer

Upcycling van Leiderschap

Zoek je inspiratie voor je veelomvattende werk als leidinggevende, HR- of MD-manager of verwante professional? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt gegeven door Manfred van Doorn.

Training

Afweervormen in relaties en organisaties

Wat zijn afweermechanismen eigenlijk (of scripts, schema's, overlevingsstrategieën)? Hoe kun je ze herkennen, bij jezelf maar ook bij anderen? Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je je schadelijke afweervormen loslaten of vervangen? Hoe kun je anderen daarbij helpen? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.

Seminar

Business Ethiek

Op 20 mei 2022 organiseren we een nieuw Double Healix seminar met het thema: Business Ethiek.

Seminar

Presence & Impact

Hoe vergroot je jouw impact bij verschillende werksituaties? Hoe maak je op een zelfbewuste en effectieve manier contact met anderen?

Invloed, Macht en Leiderschap

Tijdens deze trainingsdag begeleidt Manfred van Doorn de deelnemers in het herkennen van en omgaan met twee centrale manieren om invloed uit te oefenen: topdown tegenover bottom-up dicteren, en actief tegenover ontvankelijk engageren. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten.

Training

Groundhog Day Viering

Een inspirerend avondprogramma op 2 februari 2022 voor een kleine groep alumni en geïnteresseerden.

Interactieve lezing

[:nl]Double Healix Spiraal[:]
Integrative Development

Double Healix Integrative Development is een opleiding van 12 trainingsdagen voor veelzijdige persoonlijke ontwikkeling als mens en professional. Leer jezelf in deze jaaropleiding nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten. Verrijk je visie op je leven, de mens en de wereld. Versterk je bijdragen aan de grote maatschappelijke uitdagingen voor een gezonde samenleving. Leer werken vanuit een helder, veelomvattend en narratief leiderschapsmodel. Voor een integrale en geïntegreerde persoonlijke ontwikkeling, als uniek én universeel mens.

Training

Effectiever samenwerken in teams

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? In welke fase verkeert je team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.

Seminar

DNA van Duurzaamheid

Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.

Theatercollege

Incompany aanbod

Double Healix biedt incompany trainingen voor kleine en grote groepen. Dit zijn volledig op maat gemaakte trajecten waarin mensen meer dan alleen vaardigheden aanleren. Persoonlijke houding (attitude) en intrinsieke motivatie spelen in toenemende mate een belangrijke rol in de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. Het gaat steeds meer om wie je bent en het verhaal dat je brengt.

Ook in onze maatwerktrajecten werken onze experts altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan en ontwerpen we oefeningen. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot een meerdaagse training. De Management Development-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan.

Online MovieLearning courses

Om tegemoet te komen aan de oproep om meer thuis en online te leren, bieden we verschillende inspirerende online courses aan. We nodigen je uit om online op reis te gaan en je persoonlijk leiderschap, je teamleiderschap en je maatschappelijk leiderschap te versterken. Juist nu deze zo hard nodig zijn.
Hieronder vind je de courses die we op onze online leeromgeving MovieLearning.com aanbieden. We behandelen hierin veel onderwerpen waarover we ook live trainingen geven (die we hopelijk binnenkort weer volop kunnen opstarten).

Afweervormen in Organisaties en Relaties

Alle mensen vertonen vormen van afweer. Vaak voel je dat er iets niet klopt in de reactie van iemand die afweert, maar weet je niet precies wat het is. Deze course helpt je afweervormen te herkennen en manieren te vinden ermee om te gaan, zowel bij jezelf, als in je (samenwerkings)relaties.

Lees meerarrow_forward

Storytelling – Stap voor Stap

Deze course is een ambachtelijke en inzichtgevende opleiding in de kunst van het verhalen vertellen. Het is bedoeld voor mensen die hun impact op de omgeving willen vergroten door het kunnen vertellen van een krachtig verhaal. Voor leidinggevenden in organisaties, maar ook voor artiesten, leraren etc.

Lees meerarrow_forward

Webinars

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu