Trainingen leiderschap & persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar een uiterst effectieve en attractieve training in leiderschap of persoonlijke ontwikkeling? Double Healix verzorgt inspirerende leiderschapstrainingen op elk niveau van invloed. Zowel in de vorm van live trainingen als online cursussen op ons e-learning platform. Ontdek hier ons volledige aanbod.

Live trainingen over persoonlijk leiderschap

Wil je deelnemen aan een van de meest effectieve live trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap of persoonlijke ontwikkeling? Onze trainingen zijn zowel via open inschrijving te volgen als incompany aan te vragen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van uitgebreide Management Development-trajecten en denken graag met je mee. Bekijk hier al onze live trainingen over persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind handvatten voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook motieven voor maatschappijvernieuwing. Het is een engagerende reis door het universele ontwikkelingsverhaal dat we als mensen allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.
Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
Bekijk de training
Upcycling van Leiderschap, voor betekenisvolle verandering
Zoek je inspiratie voor je leiderschap in deze tijd van grootscheepse transformatie? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt begeleid door Manfred van Doorn.
In het kort – 5 trainingsdagen, MovieLearning course Leiderschap en Levenskunst, Cursusboek Het wiel opnieuw uitvinden – voor bestuurders, beleidsmakers,…
Bekijk de training
Incompany training Diversiteit, Gelijkwaardigheid en Inclusie
Teams en organisaties functioneren beter als ze een cultuur hebben die ruimte biedt voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Maar wat houdt dat precies in: diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie? En hoe dwingend moet je daar aan werken? De invulling van deze begrippen is constant in beweging. Daarom begeleiden wij teams en organisaties om het goede gesprek te voeren over dit complexe onderwerp.
Het goede gesprek Een gesprek over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie begint al bij de vraag: Wat is het goede gesprek?…
Bekijk de training
Invloed, Macht en Leiderschap
Tijdens deze workshopdag laat Manfred van Doorn je kennismaken met de vier belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten.
Het Machtskruis Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo…
Bekijk de training
Afweervormen in Relaties en Organisaties
Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, of scripts, schema's, overlevingsstrategieën? Hoe kun je ze herkennen, bij jezelf maar ook bij anderen? Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je je schadelijke afweervormen loslaten of vervangen? Hoe kun je anderen daarbij helpen? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.
Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om? Tijdens het seminar ‘Afweervormen in Relaties en Organisaties’ behandelen …
Bekijk de training
Courageous Women
Een viering van vrouwelijk leiderschap! Leiderschapstrainers Sabine den Hartog en Rozemarijn Dols, van het boek Is the Lady for Turning, verzorgen het inspirerende seminar Courageous Women. Het is een dag met veel moedige en bemoedigende voorbeelden van leiderschap door vrouwen, aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model. Een seminar voor vrouwen én mannen.
Praktische informatie: Voor wie?Wat kan ik van het seminar verwachten?Waar, wanneer en hoe laat vindt het seminar plaats?Wat is allemaal…
Bekijk de training
Groundhog Day avondviering
Een avondvullend programma gebaseerd op het thema Groundhog Day voor onze alumni en andere geïnteresseerden! Op vrijdagavond 31 januari 2025, als vanouds in Vanouds het Dorpshuys te Bloemendaal.
Elk jaar viert Double Healix de Groundhog Day, een avond waarop we bijeen komen om met elkaar en van elkaar…
Bekijk de training
DNA van Duurzaamheid
Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.
Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde elementen hebben en vaak eenzelfde opbouw? Leiderschapstrainer…
Bekijk de training
Begrip bevorderen in complexe gesprekken & Leren met filmfragmenten
Als gespreksleider help je anderen stap voor stap verder te komen in een bijeenkomst over lastige en vaak gevoelige onderwerpen. Het overkomt iedere facilitator dat mensen tijdens het gesprek langs elkaar heen praten. Vaak komt dat doordat ze vanuit verschillende gespreksniveaus praten. In deze training leer je aan de hand van heldere en aansprekende filmfragmenten die niveaus te herkennen en de gesprekspartners weer op hetzelfde niveau te krijgen.
De één kan argumenteren vanuit persoonlijke behoefte, terwijl een ander reageert vanuit de onderlinge dynamiek, en een derde geeft een…
Bekijk de training

Online cursussen persoonlijk leiderschap

MovieLearning is hét e-learning platform van Double Healix met inspirerende, online cursussen die rijkelijk zijn voorzien van filmvoorbeelden. Op het MovieLearning platform volg je diverse online trainingen over persoonlijk leiderschap. Van een cursus competentieontwikkeling tot een cursus vrouwelijk leiderschap. Alle e-learnings helpen jou verder in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met uren aan waardevolle kennis, oefeningen en videovoorbeelden uit inspirerende films. Ontdek hier al onze online cursussen over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Referenties & testimonials

Incompany leiderschap trainingen: Meer leren dan vaardigheden

Double Healix biedt incompany trainingen op het gebied van leiderschap voor kleine en grote groepen. Dit zijn volledig op maat gemaakte trajecten waarin mensen meer dan alleen vaardigheden aanleren. Persoonlijke houding (attitude) en intrinsieke motivatie spelen in toenemende mate een rol in de complexiteit van onze hedendaagse samenleving. Het gaat steeds meer om wie je bent en het verhaal dat je brengt.

Ook in onze op maat gesneden trajecten werken onze experts altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan en ontwerpen we oefeningen. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot een meerdaagse training. De Management Development-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan. Interesse in een maatwerktraining op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen?
Voorbeelden van persoonlijk leiderschap & persoonlijke ontwikkeling
Waarom een leiderschapstraining van Double Healix?
Waarom een e-learning persoonlijke ontwikkeling?
Persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen?

De wereld heeft momenteel een sterke behoefte aan leiderschap. Wil jij jouw persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen? Double Healix verzorgt trainingen en online cursussen om mensen en organisaties te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, teamsamenwerking, relationeel leiderschap en gespreksvoering, organisatie leiderschap, ook en vooral beleidsvorming en wijsheid in tijden van transitie.

Voorbeelden van persoonlijk leiderschap & persoonlijke ontwikkeling

Misschien wel één van de meest effectieve manieren om te leren is door te kijken naar inspirerende voorbeelden uit speelfilms en documentaires. Het is niet voor niks dat rolmodellen zo belangrijk zijn bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Als je op zoek bent naar inspiratie en voorbeelden van persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling in de praktijk, volg dan een live training of online cursus van Double Healix. Verdiep en versterk jouw persoonlijk leiderschap aan de hand van de beste filmvoorbeelden. Een uiterst effectieve en attractieve manier van kennis en vaardigheden eigen maken.

De visuele en emotionele impact van films is namelijk groot. Aan de hand van filmvoorbeelden kunnen we ons gemakkelijker inleven in bepaalde situaties en personages. Hierdoor zijn we als mens in staat om praktijkgericht te leren en ideeën op te doen voor de aanpak van vergelijkbare situaties. Bovendien stimuleren films onze verbeeldingskracht en creativiteit. Zo gaat er vaak een nieuwe wereld open en presenteren zich nieuwe ideeën.

Waarom een leiderschapstraining van Double Healix?
 • Professionele trainingen op basis van het Double Healix model,
  een structurele aanpak toepasbaar op verschillende gebieden:
  12 fasen, 6 spanningsvelden en 7 niveaus die jou verder helpen groeien.
 • Leer aan de hand van inspirerende filmvoorbeelden.
 • Leer denken in spanningsvelden, word aantoonbaar sterker én beter uitgerust voor de uitdagingen in je leven.
 • Voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.
 • Diverse live trainingen.
 • Ontdek online cursussen op ons E-learning platform.
 • Double Healix heeft ook ruime ervaring in het ontwerpen en uitvoeren van grote maatwerk Management Development-trajecten.
 • Trainingen zijn geschikt voor maatschappelijk geïnteresseerde mensen die hun kritisch denken willen trainen en willen oefenen in het benaderen van de wereld vanuit meerdere perspectieven. HBO+ denkniveau.
Waarom een e-learning persoonlijke ontwikkeling?
 • Hooggewaardeerde e-learnings over persoonlijke ontwikkeling
 • Uren aan kennis, oefeningen en videomateriaal
 • Kwalitatieve online cursussen voor een betaalbare prijs
 • Kies voor 3 maanden, 6 maanden of één jaar toegang
 • Voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling
 • Leer universele patronen herkennen en denken in spanningsvelden
 • Geschikt voor maatschappelijk geïnteresseerde mensen die hun kritisch denken willen trainen en willen oefenen in het benaderen van de wereld vanuit meerdere perspectieven. HBO+ denkniveau.
Menu