Online MovieLearning:
Thuis en Online Leren

Double Healix biedt via MovieLearning diverse online cursussen aan, waarin het lesmateriaal rijkelijk wordt geïllustreerd met inspirerende filmfragmenten. Deze filmfragmenten met voorbeelden van menselijk gedrag komen voornamelijk uit goede speelfilms en documentaires. Ook maakt Double Healix eigen MovieLearning producties.

Leren aan de hand van filmfragmenten ofwel observationeel leren stimuleert je om het beste in jezelf en bij elkaar naar boven te halen. De MovieLearning methode laat zien wat ons als mensheid kan verenigen én hoe we onze verschillen kunnen vieren. In onze online cursussen geven wij niet alleen voorbeelden van jong en oud, man en vrouw, maar ook van vele culturen. Van Japan tot Brazilië en van IJsland tot Zuid-Afrika.

Lesgeven aan de hand van filmfragmenten

Lesgeven aan de hand van filmfragmenten doen wij al vele jaren in onze trainingen, lezingen en opleidingen. Ook maken we online leerplatforms voor beroepsgroepen en organisaties die hun bedrijfscultuur willen verbeteren of hun leiders en teams verder willen helpen ontwikkelen.

Online cursus volgen

We hebben een divers aanbod van online cursussen die je kunt volgen op ons leerplatform MovieLearning. Ze zijn voor iedereen toegankelijk die online wil leren en zich wil bekwamen in belangrijke sociale vaardigheden zoals leidinggeven, samenwerken, opvoeden en maatschappijvernieuwen.

Voordelen van leren aan de hand van filmfragmenten:
  • Filmfragmenten tonen op een concrete manier hoe sociale vaardigheden eruit zien. Ze tonen de verschillende vormen van bijvoorbeeld integer handelen, het goede gesprek of verantwoordelijkheid nemen. Ze vergroten de duidelijkheid en maken de vaardigheden levendig, veelzijdig en ervaarbaar.

  • De filmfragmenten die gebruikt worden in onze online cursussen spreken niet alleen aan op een rationeel niveau, maar ook op een emotioneel niveau. Daardoor worden kijkers uitgedaagd om verder te onderzoeken wat het getoonde met hun eigen leven te maken heeft.

  • Tijdens observationeel leren wordt duidelijk gemaakt hoe je een bepaalde taak kunt aanpakken. Tijdens dit proces bereid je je dan optimaal voor op het zelf doen. Onze mirror cells zorgen dat we snel leren als we ons aangesproken voelen.

  • Het bekijken van filmfragmenten wordt door iedereen ervaren als een prettige en sociaal veilige manier om met gedragsverandering bezig te zijn. Bij het bespreken van de fragmenten lijkt het namelijk in eerste instantie niet over jouzelf of over jouw team of organisatie te gaan, je kunt dan zelf bepalen of en wanneer je de overstap maakt naar meer inzicht in je eigen situatie.

Referenties

Deze referenties gaan over complete MovieLearning leerplatforms en over onze incompany online Movielearning courses.

Recensies van de open inschrijving courses staan bij de courses zelf, klik daarvoor hierboven op een course om daar naartoe te gaan.

Online MovieLearning courses

[:nl]Course-Narcisme-als-cultuurfactor[:]
Narcisme als cultuurfactor
Verschijningsvormen, kenmerken, ontwikkelingspsychologie, sociaal-maatschappelijke en politiek-economische achtergrond. De genezende stappen die we kunnen maken.    
Bekijk de course

Flip the Webinar

Flip the webinar:
Team ontwikkeling

Flip the webinar:
Vrouwelijk Leiderschap

Flip the webinar:
kies jouw onderwerp

Stichting MovieLearning

De Stichting MovieLearning heeft tot doel een Ecologie van Betekenis te bevorderen. Dit doen wij door middel van een interactieve leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen. Stichting MovieLearning bevordert op deze wijze inclusiviteit in denken en handelen, empathische reikwijdte en duurzaamheid.

De opbrengsten van het inzetten van MovieLearning bij vermogende organisaties worden door Stichting MovieLearning benut voor het inzetten van MovieLearning bij doelgroepen en thema’s waarvoor in de regel minder geld beschikbaar is, zoals opvoeding, onderwijs, zorg en duurzame ontwikkeling.

Stichting MovieLearning werkt nauw samen met de Double Healix organisatie die naast de bouw van de online leeromgeving ook de live trainingen verzorgt.

MovieLearning

In MovieLearning zijn de basisprincipes van de 12 fasen in het Double Healix model met elkaar op spanning gezet. Zo voorkomen we dat voorbeelden te eenzijdig gaan werken. Zakelijkheid dient immers altijd samen te gaan met menselijkheid en bezieling, daadkracht met reflectie en geduld, optimisme met diepgaand inzicht, vrijlaten met bijsturen, en diversiteit met eenheid. Hiermee kun je dilemma’s beter hanteren, schijnbare tegenstellingen – ook tussen mensen – verzoenen en beter aanwezig zijn, voor jezelf, voor anderen en voor wat de wereld nodig heeft.

De online MovieLearning cursussen en leerplatforms kunnen zowel los van onze live trainingen worden gebruikt, als in samenhang daarmee, in blended learning trajecten.

Metaforen

MovieLearning toont ook de educatieve kracht van metaforen. Voorbeelden die misschien ver van je af lijken te staan, werken dan toch zeer verhelderend en inspirerend in je eigen leerproces. Beelden uit het ene vakgebied zijn dan ook goed bruikbaar voor leersituaties in andere vakgebieden.

Het Double Healix model

De methode MovieLearning is gebaseerd op de narratieve aanpak van het Double Healix model. Dit model maakt het ontwikkelingsproces van mensen inzichtelijk door het op te delen in een 12-staps verhaal. Hierdoor kun je beter herkennen in welke fase jij zelf momenteel zit (of je team, je organisatie, je gezin, de wereld), en anticiperen op de fasen die erna gaan komen. Het model reikt daardoor handvatten aan voor elk ontwikkelingsproces, en het biedt troost en richting in moeilijke tijden.

Micro-leren

Door middel van de methode ‘micro-leren’ maken we stap voor stap details duidelijk waar je normaal niet eens bij stil staat. Dit stimuleert je om beter waar te nemen, zodat je ook beter in staat bent nieuw gedrag aan te leren. MovieLearning laat ook de grotere samenhangen zien. Het maakt inzichtelijk en ervaarbaar welke principes in menselijk gedrag werken en hoe ze constructief kunnen worden aangewend.

Menu