Flip the webinar: Teamontwikkeling

Wil je met je hele team een verdiepingsslag maken en is online werken praktisch gezien het handigste? Boek dan een incompany online training Flip the Webinar over Teamontwikkeling! We helpen jullie graag om de teamsamenwerking te optimaliseren.

Bij elke Flip the Webinar krijgen de deelnemers voorafgaand aan het webinar toegang tot de inspirerende manier van leren die we bieden met MovieLearning. Voor Teamontwikkeling hebben we hiervoor speciaal de course ‘Teamontwikkeling in Beeld’ ontwikkeld. Deze course behandelt de drie onderwerpen Teamfasen, Teamrollen en Teamleiderschap. Voorafgaand aan elk webinar bekijken de deelnemers de filmbeelden uit de course. Die drie onderwerpen worden tijdens de webinars samen met de trainer verder besproken en toegepast op de praktijk van het team.

Teamprofielen
Tijdens de incompany training krijgt elk teamlid een individueel Teamrolprofiel waarmee persoonlijke sterke kanten en ontwikkelpunten inzichtelijk worden gemaakt. Door de profielen van alle teamleden te combineren wordt duidelijk waar de sterke en minder sterke kanten van het team zitten. Goede synergie komt aan het licht, maar ook mogelijke oorzaken voor underperformance en gebieden waar de resultaten verbeterd kunnen worden.

Teamrollen
Er zijn twaalf teamrollen. De vragen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld of alle rollen voldoende aanwezig in jullie team en of je team compleet is. Ook wordt in kaart gebracht wie er in een fase meer mandaat nodig heeft, en welke spanningsvelden er zijn.

Teamleiderschap
We onderzoeken de rol van de formele leider van het team, maar ook hoeveel leiderschap er door elk teamlid wordt getoond. En wat is de mate van (gewenste) zelfsturendheid in jullie team?

Teamfasen
We onderscheiden twaalf teamfasen. In welke fase zit jouw team? We bekijken opkomst, succes, tegenslagen en transformatie. Wat is de toegevoegde waarde van jouw team en hoe kun je als team verbeteren?

Veelgestelde vragen

Wat is de meerwaarde van Double Healix Teamontwikkeling?
Wat ga ik leren?
Hoe ziet het programma er uit?
Wat is de meerwaarde van Double Healix Teamontwikkeling?

Een team functioneert optimaal als teamleden hun unieke bijdrage kunnen afstemmen op de fase waarin het team verkeert. De synergie is optimaal als teamfase, teamrol en teamleiderschap op elkaar zijn afgestemd. Double Healix combineert deze drie elementen tot een complete én fijnmazige aanpak. We behandelen de universele fasen die elk team doormaakt en de teamrollen die in elk team nodig zijn. Doordat jullie teamleden een Triple-T Teamrollenprofiel invullen ontdekken jullie hoe deze rollen in jullie team voorkomen en hoe die met elkaar interacteren. Samen door het teamprofiel gaan, helpt om de sterke kanten nog beter te benutten en om riskante valkuilen te vermijden.

Wat ga ik leren?
  • Weten welke teamrol(len) jij en je teamleden hebben, dus wanneer deze het beste tot hun recht kunnen komen
  • Kunnen verklaren waarom er spanningen zijn tussen teamleden en daar beter mee kunnen omgaan
  • Zien welke teamrollen goed vertegenwoordigd zijn en wat er mist
  • Als leider zelf je teamrol(len) in kaart hebben en feedback hierop ontvangen om je eigen interactie met het team te optimaliseren
Hoe ziet het programma er uit?

Week 1
Welkom door de trainer, per email. Uitnodiging om te beginnen aan de course Teamontwikkeling in Beeld, hoofdstuk 1: Teamfasen.

Week 2
Webinar 1: Teamfasen. In welke fase zit dit team. Wat is nodig om deze fase goed te doorleven, en wat gaat er in de toekomst komen?

Week 3
Alle teamleden maken een Teamrollenprofiel aan, plus course Teamontwikkeling in Beeld, hoofdstuk 2: Teamrollen.

Week 4
Webinar 2: Teamrollen. We doen een uitgebreide analyse van de dynamiek binnen dit team, hoe de teamrollen aansluiten bij de teamfasen, en wat er geoptimaliseerd kan worden.

Week 5
Course Teamontwikkeling in Beeld, hoofdstuk 3: Teamleiderschap

Week 6
Webinar 3: Teamleiderschap. Hoe kunnen we in dit team formeel en informeel leiderschap zo inzetten dat het team de beste prestaties haalt? Resultaten van de training worden geborgd in de praktijk.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

MovieLearning

De online MovieLearning course ‘Teamontwikkeling in Beeld’ kan als zelfstandige course worden gevolgd, maar maakt ook deel uit van de incompany training. De course bevat heldere filmfragmenten van alle Teamfasen, Teamrollen en vormen van Teamleiderschap, aangevuld met vragen en oefeningen om in de praktijk aan de slag te gaan. De combinatie van online leren en in de praktijk oefenen zorgt voor langetermijn resultaat.

Trainers

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Menu