Flip the webinar: Teamontwikkeling

Flip the webinar: Teamontwikkeling

Wil je met je hele team een verdiepingsslag maken en is online werken praktisch gezien het handigste? Boek dan een incompany online training Flip the Webinar over Teamontwikkeling! We helpen jullie graag om de teamsamenwerking te optimaliseren.

Waarom Double Healix Teamontwikkeling?

Een team functioneert optimaal als teamleden hun unieke bijdrage kunnen afstemmen op de fase waarin het team verkeert. De synergie is optimaal als teamfase, teamrol en teamleiderschap op elkaar zijn afgestemd. Double Healix combineert deze drie elementen tot een complete én fijnmazige aanpak. We behandelen de universele fasen die elk team doormaakt en de teamrollen die in elk team nodig zijn. Doordat jullie teamleden een Triple-T Teamrollenprofiel invullen ontdekken jullie hoe deze rollen in jullie team voorkomen en hoe die met elkaar interacteren. Samen door het teamprofiel gaan, helpt om de sterke kanten nog beter te benutten en om riskante valkuilen te vermijden.

Flip it… drie keer

Bij elke Flip the Webinar krijgen de deelnemers voorafgaand aan het webinar toegang tot de inspirerende manier van leren die we bieden met MovieLearning. Voor Teamontwikkeling hebben we hiervoor speciaal de course ‘Teamontwikkeling in Beeld’ ontwikkeld. Deze course behandelt de drie onderwerpen Teamfasen, Teamrollen en Teamleiderschap. Voorafgaand aan elk webinar bekijken de deelnemers de filmbeelden uit de course. Die drie onderwerpen worden tijdens de webinars samen met de trainer verder besproken en toegepast op de praktijk van het team. De dynamiek ziet er als volgt uit:

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

  Teamfasen

  • 12 Teamfasen
  • Opkomst, succes, tegenslagen en transformatie
  • In welke fase zit jouw team?
  • Wat is de toegevoegde waarde van jouw team?
  • Hoe kun je je als team verbeteren?

   Teamrollen

  • 12 teamrollen
  • Zijn alle rollen voldoende aanwezig in jullie team?
  • Breng spanningsvelden in kaart
  • Wie heeft in een fase meer mandaat nodig?
  • Is je team compleet?

 Teamleiderschap

  • Wat is de rol van de formele leider van het team?
  • Hoeveel leiderschap wordt er door elk teamlid getoond?
  • Wat is de mate van (gewenste) zelfsturendheid in jullie team?

Ervaringen

Wat ga je leren?

check mark png  Weten in welke fase je team zit, dus weten wat nú nodig is, maar ook wat er nog komen gaat.

check mark png Weten welke teamrol(len) jij en je teamleden hebben, dus wanneer deze het beste tot hun recht kunnen komen.

check mark png Kunnen verklaren waarom er spanningen zijn tussen teamleden en daar beter mee kunnen omgaan.

check mark pngZien welke teamrollen goed vertegenwoordigd zijn en wat er mist.

check mark pngAls leider zelf je teamrol(len) in kaart hebben en feedback hierop ontvangen om je eigen interactie met het team te optimaliseren.

Het programma

Week 1

Welkom door de trainer, per email. Uitnodiging om te beginnen aan de course Teamontwikkeling in Beeld, hoofdstuk1: Teamfasen.

Week 2

Webinar 1: Teamfasen. In welke fase zit dit team. Wat is nodig om deze fase goed te doorleven, en wat gaat er in de toekomst komen?

Week 3

Alle teamleden maken een Teamrollenprofiel aan + Course Teamontwikkeling in Beeld hoofdstuk 2: Teamrollen.

Week 4

Webinar 2: Teamrollen. We doen een uitgebreide analyse van de dynamiek binnen dit team, hoe de teamrollen aansluiten bij de teamfasen, en wat er geoptimaliseerd kan worden.

Week 5

Course Teamontwikkeling in Beeld hoofdstuk 3: Teamleiderschap

Week 6

Webinar 3: Teamleiderschap. Hoe kunnen we in dit team formeel en informeel leiderschap zo inzetten dat het team de beste prestaties haalt? Resultaten van de training worden geborgd in de praktijk.

Teamprofiel

Tijdens de incompany training krijgt elk teamlid een individueel Teamrolprofiel waarmee persoonlijke sterke kanten en ontwikkelpunten inzichtelijk worden gemaakt. Door de profielen van alle teamleden te combineren wordt duidelijk waar de sterke en minder sterke kanten van het team zitten. Goede synergie komt aan het licht, maar ook mogelijke oorzaken voor underperformance en gebieden waar de resultaten verbeterd kunnen worden.

Online course

De online MovieLearning course ‘Teamontwikkeling in Beeld’ kan als zelfstandige course worden gevolgd, maar maakt ook deel uit van de incompany training. De course bevat heldere filmfragmenten van alle Teamfasen, Teamrollen en vormen van Teamleiderschap, aangevuld met vragen en oefeningen om in de praktijk aan de slag te gaan. De combinatie van online leren en in de praktijk oefenen zorgt voor langetermijn resultaat.

De presentatoren

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


  Menu