Seminar Vrouwelijk leiderschap in beeld


21 juni 2019 – Na een uitverkochte zaal op internationale vrouwendag organiseren we opnieuw een seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld!

Onlangs lanceerde Double Healix haar online MovieLearning leergang Vrouwelijk Leiderschap in Beeld en Rozemarijn Dols haar nieuwe boek Is the lady for turning? Om dat te vieren, organiseerden we op internationale vrouwendag een seminar Vrouwelijk Leiderschap in de Rode Hoed dat geheel was uitverkocht. Daarom hebben we besloten een nieuw seminar te organiseren, op vrijdag 21 juni, deze keer in Haarlem/Bloemendaal.
Het wordt wederom een prachtig seminar met inspirerende en krachtige voorbeelden van leiderschap van vrouwen.

Het seminar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat – los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap – vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei  vormen en posities.
Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Aan de hand van de twaalf fasen van het Double Healix Leiderschapsmodel en de MovieLearning methode analyseren we op deze dag met elkaar filmbeelden over real life leiders zoals Angela Merkel, Alexandria Ocasio-Cortez en Jacinda Ardern. Ook analyseren we het gedrag van real-live heldinnen zoals getoond in biopics als The Post, Suffragette, Hidden Figures, What’s Love Got To Do With It en Joy. Natuurlijk behandelen we ook fictionele – maar zeer realistische – voorbeelden zoals uit Borgen, Madam Secretary, The Honourable Woman en Antonia.

Het onderzoeken van filmkarakters en ‘real-life’ rolmodellen kan leiden tot:
• meer zelfkennis, meer zelfinzicht
• het uitbreiden van je leiderschapsrepertoire
• het voelen van je werkelijke behoeften en passies
• het realiseren van je droom omdat je ziet hoe een rolmodel bereikt wat jij ook ambieert
• het doorbreken of opheffen van belemmerende stereotyperingen
• het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid door te zien hoe rolmodellen met tegenslag omgaan
• het herwinnen van flow, inspiratie, creativiteit en betekenisvolheid.

                                                                                                                       (Noors onderzoek)

De dag is bedoeld voor vrouwen én mannen:
Voor vrouwen die hun persoonlijke en/of formele leiderschap verder willen ontwikkelen en voor mannen die dit proces willen ondersteunen en zich in hun eigen leiderschap willen laten inspireren door beelden van vrouwelijk leiderschap.

“Wat héb ik genoten! Een mooie balans tussen informatie, inspiratie, kennisdeling en openhartig gezamenlijk leren. Dit allemaal aan de hand van beelden en rolmodellen waardoor het geheel veel sneller tot leven komt. Heerlijk!”
– Lotte Geertsen, manager Entrepreneurial Lab TMC

“Wat een inspirerende dag, ik voel me rijk om hierbij aanwezig te zijn geweest.”
– Marc van den Hoop, coach en thesisbegeleider

“De online course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld, die bij het seminar hoort, is een perfecte combinatie van lesmateriaal (beeld, geluid en tekst) en Tone of Voice! Leereffect gegarandeerd door mooie en afwisselende (rol) voorbeelden. Zelf-reflectie als bonus door de rake vragen, eerlijk en met moed te beantwoorden. Aanrader!”
– Stephanie de Blécourt, senior manager / project-, lijn- en interim MD

Het seminar wordt gepresenteerd door Rozemarijn Dols, Sabine den Hartog en Manfred van Doorn.

De dag kost € 315 excl btw.
Voor Young Leaders (t/m 30 jaar) is 25% korting mogelijk.
Vanaf 3 personen uit dezelfde organisatie (op één factuur) geven we een korting van 10% pp.
Deze bedragen zijn inclusief:
– het nieuwste boek van Rozemarijn Dols: Is the lady for turning?
– een maand toegang tot de online MovieLearning video-course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld
– koffie, thee en lunch (onder voorbehoud van de nieuwe locatie, zie hieronder).

Plaats: Let op: we gaan naar een grotere locatie!
Het wordt waarschijnlijk Voorheen het Dorpshuys, Donkerelaan 20, Bloemendaal (op 7 minuten autorijden van de oorspronkelijke locatie, en 10 minuten lopen vanaf treinstation Bloemendaal). We houden je op deze pagina op de hoogte.

Tijden: 9:30 – 17:00 uur (zaal open vanaf 9:00 uur)

Ben je geïnteresseerd om mee te doen?
Meld je aan door een mailtje te sturen naar sylvia@doublehealix.com
Graag ontvangen we daarbij de volgende informatie:
– je naam
– je emailadres
– je telefoonnummer (bij voorkeur je 06-nummer voor een eventueel spoedbericht)
– factuurgegevens zoals bedrijfsnaam, adres en eventueel factuurkenmerk, én het email adres waar de factuur naar toegestuurd dient te worden (we versturen geen papieren factuur). Geef ook aan of er een eventuele korting van toepassing is (zie hierboven)
– we zijn ook altijd benieuwd langs welke weg je informatie over deze dag hebt ontvangen.

Wil je deze dag incompany organiseren? Dat kan natuurlijk!
Daarbij kunnen we zowel ons vaste aanbod presenteren als maatwerk leveren dat precies is afgestemd op jouw organisatie. De training kan bestaan uit éen dag, maar ook uit meerdere dagen of een heel organisatie-traject. Graag bespreken we dan samen met jullie hoe we de training het beste kunnen vormgeven.
Neem daarvoor contact op met Sylvia Mastenbroek: sylvia@doublehealix.com


Annuleringsregeling:

Mocht je je aanmelding willen annuleren dan kan dat bij Sylvia Mastenbroek in rechtstreeks contact: 023-5443345 of 06-11256332. Annuleren met restitutie van het deelnamebedrag is mogelijk tot vier weken voor het seminar (in dat geval wordt wel 25 euro administratiekosten in rekening gebracht). Binnen vier weken voorafgaand aan het seminar ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Je kunt je eventueel door iemand laten vervangen, geef dan wel tijdig de persoonsgegevens van je vervanger door.

 

 

Back to Top