Teamontwikkeling

Bereik meer synergie met je team

Een team functioneert optimaal als teamleden hun unieke bijdrage kunnen afstemmen op de fase waarin het team verkeert.

Ons aanbod

Flip the Webinar

Online training
Inclusief teamrolprofiel en online MovieLearning Course

Incompany training

3 dagen training
Inclusief teamrolprofiel en
online MovieLearning Course

Online course

MovieLearning course
Start wanneer jij zelf wilt

Een blended learning aanpak voor teamontwikkeling

Incompany / Open inschrijving

Tijdens de uitgebreide incompany training leer je het functioneren van je team helder in kaart te brengen aan de hand van het Double Healix model. De open inschrijving is meer een proeverij die je de eerste handvatten geeft om met je team aan de slag te gaan. Beide gaan over Teamfasen, Teamrollen en Teamleiderschap. Over hoe elk teamlid een optimale bijdrage kan leveren op het juiste moment en ook anderen daarbij kan helpen.

Teamrolprofiel

Tijdens de incompany training krijgt elk teamlid een individueel Teamrolprofiel waarmee persoonlijke sterke kanten en ontwikkelpunten inzichtelijk worden gemaakt. Door de profielen van alle teamleden te combineren wordt duidelijk waar de sterke en minder sterke kanten van het team zitten. Goede synergie komt aan het licht, maar ook mogelijke oorzaken voor underperformance en gebieden waar de resultaten verbeterd kunnen worden.

Online course

De online MovieLearning course ‘Teamontwikkeling in Beeld’ kan als zelfstandige course worden gevolgd, maar maakt ook deel uit van de incompany training. De course bevat heldere filmfragmenten van alle Teamfasen, Teamrollen en vormen van Teamleiderschap, aangevuld met vragen en oefeningen om in de praktijk aan de slag te gaan. De combinatie van online leren en in de praktijk oefenen zorgt voor langetermijn resultaat.

Ervaringen

Incompany training

Dag 1: Teamfasen

De reis van een team bestaat uit verschillende fasen. Double Healix bouwt voort op de fasen van Bruce Tuckman. In het Double Healix Model loopt de teamreis via de fasen van forming, storming en norming…naar tests, het eerste succes, tegenslag en crises, idelalen hervinden en gelouterd kunnen bijdragen.

Dag 2: Teamrollen

Voorafgaand aan deze dag vult elk teamlid een korte vragenlijst in zodat iedereen een Teamrolprofiel heeft. Tijdens de training worden deze op elkaar gelegd om inzicht te krijgen in het Teamprofiel.

Waar zitten de sterke kanten van het team en waar mist nog iets, of iemand? Hoe kunnen we bestaande spanningen in het team verklaren? En welke aanpassingen zijn nodig om de samenwerking en resultaten te verbeteren?

Dag 3: Teamleiderschap

Het is al lang niet meer zo dat de formele leider van een team de enige is die de leiding heeft. Een goede leider luistert juist naar alle teamleden, en laat iedereen op het juiste moment meesturen. Hoe kom je tot een teamdynamiek die het beste van elk groepslid ondersteunt en van het team een stevig geheel maakt?

Online course

chat
Teamfasen
 • 12 Teamfasen
 • Opkomst, succes, tegenslagen en transformatie
 • In welke fase zit jouw team?
 • Wat is de toegevoegde waarde van jouw team?
 • Hoe kun je je als team verbeteren?
chat
Teamrollen
 • 12 teamrollen
 • Zijn alle rollen voldoende aanwezig in jullie team?
 • Breng spanningsvelden in kaart
 • Wie heeft in een fase meer mandaat nodig?
 • Is je team compleet?
chat
Teamleiderschap
 • Wat is de rol van de formele leider van het team?
 • Hoeveel leiderschap wordt er door elk teamlid getoond?
 • Wat is de mate van (gewenste) zelfsturendheid in jullie team?
chat
Verslag van een deelnemer:

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


  Wil je meer weten over onze online courses?

  Zoals onze nieuwe course over Vrouwelijk Leiderschap? Ga naar MovieLearning en ontdek meer!

  Menu