Teamontwikkeling

Een team functioneert optimaal als teamleden hun unieke bijdrage kunnen afstemmen op de fase waarin het team verkeert. Bereik meer synergie met je team met één van onze trainingen. Scroll naar beneden voor interviews met onze klanten.

NIEUW!

Het kaartspel ‘Breng je Team in Kaart’ & het boek ‘Team Transformatie’

Met trots presenteren wij onze nieuwe teamontwikkeling bundel bestaande uit een kaartspel en een boek! Het kaartspel stelt ieder team in staat direct de samenwerking te verbeteren. Het boek bevat de meest complete behandeling van teamontwikkeling, die wordt gezien als een spannende reis met successen, maar ook tegenslagen. Het levert je veel op als je de wetmatigheden van teamontwikkeling herkent. Dan kun je beter inschatten wat je van elkaar kunt verwachten in elke fase van de reis. De centrale vraag daarbij is: Hoe ontwikkelt het  team betekenisvolle impact?

Kijk de video hiernaast en bestel hier.

Triple-T Teamontwikkeling

Teamfasen

De reis van een team bestaat uit verschillende fasen. Double Healix bouwt voort op de fasen van Bruce Tuckman. In het Double Healix Model loopt de teamreis via de fasen van forming, storming en norming…naar tests, het eerste succes, tegenslag en crises, idealen hervinden en gelouterd kunnen bijdragen.

Teamrollen

Bij een Double Healix teamtraining vult elk teamlid een korte vragenlijst in zodat iedereen een Teamrollenprofiel heeft. Tijdens de training worden deze op elkaar gelegd om inzicht te krijgen in het complete Teamprofiel.

Waar zitten de sterke kanten van het team en waar mist nog iets, of iemand? Hoe kunnen we bestaande spanningen in het team verklaren? En welke aanpassingen zijn nodig om de samenwerking en resultaten te verbeteren?

Teamleiderschap

Het is al lang niet meer zo dat de formele leider van een team de enige is die de leiding heeft. Een goede leider luistert juist naar alle teamleden, en laat iedereen op het juiste moment meesturen. Hoe kom je tot een teamdynamiek die het beste van elk groepslid ondersteunt en van het team een stevig geheel maakt?

Bekijk de video’s
Kaartspel+boek info
Double Healix teamontwikkeling
Double Healix en Bruce Tuckman

Trainingen

Geen resultaten gevonden

Referenties & testimonials

Interviews met onze klanten

Jeanette Eesmann-Foster – CEO MindWize

Ramona Hoekman – MT Vestia Vastgoed

De methodiek

Diversiteit

Als de diversiteit in het team zo goed mogelijk wordt benut, heeft dit een positief effect op de teamprestaties. Daarom is het belangrijk te weten wie op welk gebied excelleert. Maar geef elkaar ook de ruimte om te experimenteren met nieuwe rollen. De paradox is dat als teamleden steeds meer zichzelf kunnen zijn, ze zich veelal ook verder willen ontwikkelen.

Teamwork

Samenwerking is veelal de beste sleutel tot zinvolle teamprestaties. Wat zijn daarbij voor jullie team de beste condities? Soms is samenwerking juist gebaat bij een gezonde mate van interne competitie. Waar ligt bij jullie de grens tussen samenwerking en competitie?

Leer van topteams

Wij hebben een overzicht gemaakt van zeer goed functionerende teams. Leer van deze topteams in onze trainingen en op MovieLearning.

Online course

Bekijk de video over de MovieLearning course Teamontwikkeling in Beeld:

Ons aanbod

Kaartspel & boek

Spelenderwijs aan de slag met het meest complete model voor teamontwikkeling

Incompany training

3 dagen training
Inclusief teamrolprofiel en online MovieLearning Course

Online course

MovieLearning course,
Start wanneer jij zelf wilt

Menu