Effectiever samenwerken in teams

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? In welke fase verkeert je team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.

Open inschrijving seminar

Een goed team – of dit nu lang of kort bij elkaar is – maakt vaak een intense reis door voordat het optimaal functioneert. Ook de overgang van een klassiek gestuurd team naar een meer zelfsturend team vraagt belangrijke transformaties. In dit seminar behandelen we de belangrijkste fasen van teamontwikkeling en de verschillende teamrollen en vormen van leiderschap die daarbij horen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de spanningsvelden die er in teams moeten worden gehanteerd. Het seminar is gebaseerd op de narratieve benadering van het Double Healix Leiderschapsmodel en de methode is MovieLearning!

Veelgestelde vragen

Voor wie is het seminar geschikt?
Wat kan ik van het seminar verwachten?
Waar vindt het seminar plaats & wat is het programma?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is het seminar geschikt?

Dit seminar is bij uitstek geschikt voor leidinggevenden, HR-managers, teamleiders en meesturende teamleden die willen onderzoeken of Double Healix waarde kan toevoegen in hun organisatie (profit en non-profit). Het seminar is ook geschikt voor teamtrainers, teamcoaches en organisatieadviseurs die willen kennismaken met de Double Healix Triple-T teammethode en geïnteresseerd zijn in de transformatie naar meer zelfsturing in teams. Voor mensen die graag leren aan de hand van filmfragmenten.

Wat kan ik van het seminar verwachten?

Teamfasen
De reis van een team bestaat uit verschillende fasen. Double Healix bouwt voort op de fasen van Bruce Tuckman. We onderscheiden: Forming, Storming, Norming… via de eerste resultaten naar succes, en door tegenslag gelouterd naar optimaal bijdragen.

Teamrollen
Elk teamlid heeft een of meerdere teamrollen. Het is belangrijk om te achterhalen wie welke rol vervult en of alle noodzakelijke rollen voldoende aanwezig zijn in het team. Waar zitten de sterke kanten van een team en waar mist nog iets, of iemand? Hoe kunnen bestaande spanningen in een team worden verklaard? En welke aanpassingen zijn nodig om samenwerking en resultaten te verbeteren?

Teamleiderschap
Het is al lang niet meer zo dat de formele leider van een team de enige is die de leiding heeft. Een goede leider luistert juist naar alle teamleden, en laat iedereen op het juiste moment meesturen. Hoe kom je tot een teamdynamiek die het beste van elk groepslid ondersteunt en van het team een stevig geheel maakt?

Waar vindt het seminar plaats & wat is het programma?

Het seminar vindt plaats in Haarlem: Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL, T: 023-5443345. Programma

 • 13:00 – 13:30: Ontvangst met thee, koffie, sap.
 • 13:30 – 17:30: Programma: Teamfasen, teamleiderschap, teamrollen en spanningsvelden.
 • Met op een goed moment tussendoor 20 minuten pauze.
 • 17:30: Einde programma.
Wat is allemaal inbegrepen?

Het opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs, evenals koffie, thee en sap. Lunches zijn niet inbegrepen in de prijs. In de omgeving van ons bedrijf bevinden zich meerdere lunchgelegenheden en winkels. Je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.

Wat is de financiële investering?

De toegangsprijs voor het seminar is: € 250,- excl. 21% BTW.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

Movielearning

Wil je meteen aan de slag met Teamontwikkeling? Volg dan de course Teamontwikkeling in Beeld.

Trainers

Referenties & testimonials

Ramona Hoekman – Vestia Vastgoed

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

  Gerelateerde trainingen

  Upcycling van Leiderschap
  De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team-…
  Lees meer
  Menu