Effectiever samenwerken in teams

Hoe kunnen we een hecht team creëren? Hoe verbeteren we de samenwerking en communicatie? In welke fase verkeert ons team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? Wat is nodig om de volgende stap te zetten? In deze 3-daagse incompany training worden deze vragen en thema's diepgaand behandeld en geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires. Een bijzondere teamtraining op maat!

Incompany

Beoordeeld met een 8.5

3 dagen

Incompany teamtraining Triple-T

Een goed team – of dit nu lang of kort bij elkaar is – maakt vaak een intense reis door voordat het optimaal functioneert. Ook de overgang van een klassiek gestuurd team naar een meer zelfsturend team vraagt belangrijke transformaties. In deze training behandelen we de belangrijkste fasen van teamontwikkeling en de verschillende teamrollen en vormen van leiderschap die daarbij horen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de spanningsvelden die er in teams moeten worden gehanteerd. De training is gebaseerd op de narratieve benadering van het Double Healix Leiderschapsmodel en de methode is MovieLearning.
De training zal verder worden vormgegeven in overleg met de aanvragende organisatie.

Wat kan ons team van de training verwachten?

De Double Healix Triple-T teamtraining biedt inzicht in welke teamfasen er zijn, welke teamrollen daarbij passen, en hoe (gedeeld) teamleiderschap vorm kan worden gegeven:

Teamfasen

De reis van een team bestaat uit verschillende fasen. Double Healix bouwt voort op de fasen van Bruce Tuckman. We onderscheiden: Forming, Storming, Norming… via de eerste resultaten naar succes, en door tegenslag gelouterd naar optimaal bijdragen. In de training wordt besproken in welke fase het team verkeert, hoe de reis het beste kan worden voortgezet en wat daarbij de faciliterende en bemoeilijkende factoren zijn.

Teamrollen
Elk teamlid heeft een of meerdere teamrollen. Het is belangrijk om te achterhalen wie welke rol vervult en of alle noodzakelijke rollen voldoende aanwezig zijn in het team. Waar zitten de sterke kanten van een team en waar mist nog iets, of iemand? Hoe kunnen bestaande spanningen in een team worden verklaard? En welke aanpassingen zijn nodig om samenwerking en resultaten te verbeteren?
Onderdeel van de training is de assessment van een Teamrollen Profiel van de afzonderlijke teamleden en de groep als geheel. Deze profielen worden diepgaand besproken in de training.

Teamleiderschap
Het is al lang niet meer zo dat de formele leider van een team de enige is die de leiding heeft. Een goede leider luistert juist naar alle teamleden, en laat iedereen op het juiste moment in de juiste fase van de reis meesturen. Hoe kom je tot een teamdynamiek die het beste van elk groepslid ondersteunt en van het team een goed samenwerkend geheel maakt?

Nadere informatie

Voor wie is deze training geschikt?
Waar vindt de training plaats?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor natuurlijke teams binnen organisaties of groepsleden die met elkaar samenwerken.

Waar vindt de training plaats?

De locatie van de training wordt in overleg met jullie bepaald. Bij voorkeur niet op de werkplek van het team maar op een externe locatie. Afhankelijk van de grootte van de groep kan de training ook plaatsvinden bij Double Healix in Haarlem (maximaal 12 teamleden).

Wat is allemaal inbegrepen?

– Drie trainingsdagen (met mogelijkheid tot verlenging)
– Assessment van het teamrollenprofiel waarbij alle teamleden een uitgebreid verslag ontvangen
– Opleidingsmateriaal
– De MovieLearning course: Teamontwikkeling in Beeld

Wat is de financiële investering?

De financiële investering is afhankelijk van de grootte en wensen van het team en hoeveel trainers worden ingezet. Graag gaan we daarover met je in overleg en maken we een offerte. Je kunt daarvoor contact opnemen met Sylvia.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

MovieLearning

Wil je meteen aan de slag met Teamontwikkeling? Volg dan de course Teamontwikkeling in Beeld.

Trainers

Afhankelijk van de wensen en grootte van de groep kunnen een of meer trainers worden ingezet.

Referenties & testimonials

Ramona Hoekman – Vestia Vastgoed

Gerelateerde trainingen

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
Lees meer
close

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  close

  Houd me op de hoogte

  Ben je geïnteresseerd in deze training en wil je op de hoogte worden gehouden? Laat dan je gegevens achter.

  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Sylvia

  Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

   Menu