Effectiever samenwerken in teams

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? In welke fase verkeert je team? Welke teamrollen en welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.
[:nl]artboard image[:]

Open inschrijving seminar

Een goed team – of dit nu lang of kort bij elkaar is – maakt vaak een intense reis door voordat het optimaal functioneert. Ook de overgang van een klassiek gestuurd team naar een meer zelfsturend team vraagt belangrijke transformaties. In dit seminar behandelen we de belangrijkste fasen van teamontwikkeling en de verschillende teamrollen en vormen van leiderschap die daarbij horen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de spanningsvelden die er in teams moeten worden gehanteerd. Het seminar is gebaseerd op de narratieve benadering van het Double Healix Leiderschapsmodel en de methode is MovieLearning!

Geplande seminars

Op dit moment is er nog geen volgend seminar gepland. Heb je interesse?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Seminar info

languageTaal: Nederlands
ecoLunch: Not included

Voor wie

Dit seminar is bij uitstek geschikt voor leidinggevenden, HR-managers,  teamleiders en meesturende teamleden die willen onderzoeken of Double Healix waarde kan toevoegen in hun organisatie (profit en non-profit). Het seminar is ook geschikt voor teamtrainers, teamcoaches en organisatieadviseurs die willen kennismaken met de Double Healix Triple-T teammethode en geïnteresseerd zijn in de transformatie naar meer zelfsturing in teams. Voor mensen die graag leren aan de hand van filmfragmenten.

Ervaringen

Triple-T Teamontwikkeling

Teamfasen

De reis van een team bestaat uit verschillende fasen. Double Healix bouwt voort op de fasen van Bruce Tuckman. We onderscheiden: Forming, Storming, Norming… via de eerste resultaten naar succes, en door tegenslag gelouterd naar optimaal bijdragen.

Teamrollen

Elk teamlid heeft een of meerdere teamrollen. Het is belangrijk om te achterhalen wie welke rol vervult en of alle noodzakelijke rollen voldoende aanwezig zijn in het team.

Waar zitten de sterke kanten van een team en waar mist nog iets, of iemand? Hoe kunnen bestaande spanningen in een team worden verklaard? En welke aanpassingen zijn nodig om samenwerking en resultaten te verbeteren?

Teamleiderschap

Het is al lang niet meer zo dat de formele leider van een team de enige is die de leiding heeft. Een goede leider luistert juist naar alle teamleden, en laat iedereen op het juiste moment meesturen. Hoe kom je tot een teamdynamiek die het beste van elk groepslid ondersteunt en van het team een stevig geheel maakt?
chat
Programma
  • 13:00 – 13:30: Ontvangst met thee, koffie, sap.
  • 13:30 – 17:30: Programma: Teamfasen, teamleiderschap, teamrollen en spanningsvelden.
  • Met op een goed moment tussendoor 20 minuten pauze.
  • 17:30: Einde programma.
chat
Locatie

Double Healix
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

Onze leiderschapstrainers

Afhankelijk van de datum wordt dit seminar gegeven door een of meerdere van deze trainers:

Manfred van Doorn
Keynote speaker | Leiderschapstrainer | Auteur
Manfred van Doorn is een internationaal actief leiderschapstrainer. Hij werkt geregeld in grote MD-programma’s van multinationals zoals Pon, SHV, Transavia,…
Lees meer
Rozemarijn Dols
Leiderschapstrainer | Auteur
Rozemarijn studeerde Sociale en Arbeids- en Organisatie-psychologie. In de jaren daaropvolgend heeft zij verschillende vervolgopleidingen gevolgd zoals ‘Het hanteren van…
Lees meer
Marcel Karreman
Leiderschapstrainer | Auteur
Marcel is senior trainer in verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in binnen- en buitenland. Hij begeleidt teams in hun zoektocht naar optimaal…
Lees meer
Isodoor Jonker
Operationeel manager | Leiderschapstrainer
Isodoor Jonker is sinds 2010 werkzaam bij Double Healix. Hij is operationeel manager van de organisatie, Certified Double Healix trainer…
Lees meer

Financiële investering

Prijs van het seminar

Toegangsprijs: € 250,- excl. 21% BTW.

Dit is inclusief:

Ticket voor het seminar
Stuur Zelf je Team

Het Triple-T boek: De theorie van de Teamfasen, Teamrollen en Teamleiderschap

Geschreven door Manfred van Doorn en Rozemarijn Dols

Geplande seminars

Vanwege het regeringsbeleid hebben we nog geen nieuw seminar gepland.

Op dit moment is er nog geen volgend seminar gepland. Heb je interesse?

Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu