Over ons

Double Healix is een organisatie die trainingen en advies geeft op het gebied van leiderschapsontwikkeling, duurzaamheid en opvoeding. Double Healix is daarnaast ook een veelomvattende benadering voor de menselijke ontwikkeling. Twintig jaar geleden is de organisatie gestart als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het een grote netwerkorganisatie van trainers, commerciële bedrijven, sponsors, nationale en internationale overheden.

Double Healix is een ideële organisatie. Dit houdt in dat wij onze commerciële activiteiten ten dienste stellen van ons not-for-profit werk in onderwijs, zorg, opvoeding en duurzame ontwikkeling. Dit kunnen wij realiseren door onze nauwe samenwerking met stichting MovieLearning.

Double Healix is gespecialiseerd in live en online trainingen geven met filmfragmenten. Over de jaren heen hebben wij duizenden scènes uit films, series en documentaires verzameld en gecategoriseerd. Op die manier kunnen we werken met goed passende voorbeelden die elk een bepaald principe van menselijke ontwikkeling, leiderschap en andere onderwerpen verbeelden. Met onze MovieLearning lezingen ondersteunen we professionals, teams en organisaties om een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten.

Wie wij zijn

Maak kennis met de mensen die onze organisatie besturen, en de mensen die Double Healix trainingen geven.

Missie en Visie

Wij streven naar een samenleving waar innerlijke ontwikkeling, betekenisverlening en bijdragen aan het grotere geheel tot de hoogste waarden behoren.

Klanten en referenties

We vragen altijd aan onze klanten om hun ervaring met ons te delen om constant te verbeteren. Hier kunt u lezen wat onze klanten over ons zeggen en welke impact Double Healix op hen, hun team of hun organisatie heeft gehad.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. Het model kent drie belangrijke componenten: fasen, niveaus en spanningsvelden.

Stichting MovieLearning

De Stichting MovieLearning heeft tot doel een Ecologie van Betekenis te bevorderen door middel van een interactieve leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen. Stichting MovieLearning bevordert op deze wijze inclusiviteit in denken en handelen, empathische reikwijdte en duurzaamheid.

De opbrengsten van het inzetten van MovieLearning bij vermogende organisaties worden door Stichting MovieLearning benut voor het ontwikkelen van MovieLearning bij doelgroepen en thema’s waarvoor in de regel weinig geld beschikbaar is, zoals opvoeding, onderwijs en duurzaamheid.

Stichting MovieLearning werkt nauw samen met de Double Healix organisatie die de live-trainingen, online courses en leertrajecten verzorgt en het online MovieLearning leerplatform beschikbaar stelt.

Wil je meer weten over onze online courses?
Zoals onze nieuwe course over Vrouwelijk Leiderschap? Ga naar MovieLearning en ontdek meer!

Menu