Flip the webinar: Vrouwelijk Leiderschap

Wil jij met jouw organisatie een bijdrage leveren aan meer diversiteit? En is online leren praktisch gezien het handigste? Lees hier dan meer over onze Flip the Webinar Vrouwelijk Leiderschap.

Waarom Vrouwelijk Leiderschap?

Het webinar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat -los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap- vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei vormen en posities.

Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Veelgestelde vragen

Wat is Flip the Webinar?
Wat is Flip the Classroom?
Wat ga ik leren?
Wat is Flip the Webinar?

Flip the Webinar is ons concept voor online-only of hybride trainingen. Thuiswerken en thuisleren zijn in een stroomversnelling gekomen. Voor trainingen in leiderschap vraagt dit om nieuwe manieren van leren. De ontwikkeling van ons online MovieLearning platform is in rap tempo vooruitgegaan en dit geeft ons de kans om webinars supereffectief en inspirerend te maken met wat we noemen: Flip the Webinar.

Flip the Webinar is ons concept voor online-only of hybride trainingen. Daarmee verrijken we de werkvorm van een webinar met het Flip the Classroom principe. Dat betekent dat onze MovieLearning methode al voorafgaand aan het webinar wordt ingezet.

Wat is Flip the Classroom?

Flip the Classroom betekent dat de deelnemers de illustratieve filmbeelden en de theorie vooraf in hun eigen tempo kunnen bestuderen. Dat biedt ruimte aan de verschillende manieren en snelheden waarmee mensen leren. Een groot voordeel is dat deelnemers de filmfragmenten zo vaak ze willen kunnen bekijken, terwijl dat in een klassieke training niet mogelijk is.

Wat ga ik leren?
  • Wat de kwaliteiten zijn van real-life leiders
  • Meer zelfkennis, meer zelfinzicht
  • Het uitbreiden van je leiderschapsrepertoire
  • Het doorbreken of opheffen van belemmerende stereotyperingen
  • Het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid door te zien hoe rolmodellen met tegenslag omgaan

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

MovieLearning

We gebruiken in de opleiding een rijk palet aan leermethoden. Een methode die een centrale plek inneemt is MovieLearning: leren, oefenen en reflecteren aan de hand van inspirerende en krachtige filmbeelden.

Deelnemers van dit webinar ontvangen ruim van tevoren een inspirerende selectie filmfragmenten, inclusief beschrijvingen, theorie, vragen en oefeningen. Voor Vrouwelijk Leiderschap gebruiken we hiervoor (delen van) de course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld.

Trainers

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Menu