Flip the webinar: Vrouwelijk Leiderschap

[:nl]artboard image[:]

Wil jij met jouw organisatie een bijdrage leveren aan meer diversiteit? En is online leren praktisch gezien momenteel het handigste? Lees hier meer over onze Flip the Webinar Vrouwelijk Leiderschap.

Waarom Vrouwelijk Leiderschap?

Het webinar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat – los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap – vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei  vormen en posities.
Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Wat is Flip the Webinar?

Thuiswerken en thuisleren zijn in een stroomversnelling gekomen. Voor trainingen in leiderschap vraagt dit om nieuwe manieren van leren. De ontwikkeling van ons online MovieLearning platform is in rap tempo vooruit gegaan en dit geeft ons de kans om webinars super effectief en inspirerend te maken met wat we noemen: Flip the Webinar.

Flip the Webinar is ons concept voor online-only of hybride trainingen. Daarmee verrijken we de werkvorm van een Webinar met het Flip the Classroom principe. Dat betekent dat onze MovieLearning methode al voorafgaand aan het Webinar wordt ingezet: de deelnemers ontvangen ruim van tevoren een inspirerende selectie filmfragmenten, inclusief beschrijvingen, theorie, vragen en oefeningen. Voor Vrouwelijk Leiderschap gebruiken we hiervoor (delen van) de course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld.
Deze course heeft ook een Engelstalige versie: Ladies in the Lead

Flip the Classroom betekent dus dat de deelnemers de illustratieve filmbeelden en de theorie vooraf in hun eigen tempo kunnen bestuderen. Dat biedt ruimte aan de verschillende manieren en snelheden waarmee mensen leren. Een groot voordeel is dat deelnemers de filmfragmenten zo vaak ze willen kunnen bekijken, terwijl dat in een klassieke training niet mogelijk is.

Vervolgens komen we met de deelnemers samen tijdens het Webinar om de filmbeelden, vragen en oefeningen te bespreken onder begeleiding van een van onze ervaren leiderschapstrainers. Alles toegespitst op de specifieke praktijk van jullie groep, team of organisatie.
Opvolging is net als bij fysieke trainingen belangrijk om het geleerde te verankeren. Zo krijgt de investering van de training resultaat in de praktijk.

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

 

 

Wat ga je leren?

check mark png  Wat de kwaliteiten zijn van real-life leiders.

check mark png Meer zelfkennis, meer zelfinzicht.

check mark png Het uitbreiden van je leiderschapsrepertoire.

check mark pngHet doorbreken of opheffen van belemmerende stereotyperingen.

check mark pngHet vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid door te zien hoe rolmodellen met tegenslag omgaan.

De presentatoren

Ervaringen

MovieLearning course

Onderdeel van dit Flip the Webinar is de MovieLearning course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu