Online MovieLearning: Thuis en online leren

Onze live incompany trainingen zijn begrijpelijkerwijs voorlopig allemaal afgezegd. Om tegemoet te komen aan de oproep om meer thuis en online te leren, bieden we tot eind april verschillende online trainingen aan tegen een forse korting.

artboard image

MovieLearning biedt je voorbeelden van inspirerend menselijk gedrag uit goede speelfilms en documentaires. Deze stimuleren je om het beste in jezelf en bij elkaar naar boven te halen. De methode laat zien wat ons als mensheid kan verenigen en hoe we onze verschillen kunnen vieren. Daarom geeft MovieLearning voorbeelden van jong en oud, man en vrouw en van alle culturen: van Japan tot Brazilië en van IJsland tot Zuid-Afrika.

Lesgeven aan de hand van filmfragmenten doen wij al vele jaren in onze trainingen, lezingen en opleidingen. Ook maken we al jaren online leerplatforms voor beroepsgroepen en organisaties die hun bedrijfscultuur willen verbeteren of hun leiders en teams verder willen helpen ontwikkelen.

Inmiddels hebben we onze leermethode uitgebreid naar online cursussen. Zo is MovieLearning nu toegankelijk voor iedereen die zich wil bekwamen in belangrijke sociale vaardigheden zoals leidinggeven, samenwerken, opvoeden en verduurzamen.

Stichting MovieLearning

De Stichting MovieLearning heeft tot doel een Ecologie van Betekenis te bevorderen door middel van een interactieve leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen. Stichting MovieLearning bevordert op deze wijze inclusiviteit in denken en handelen, empathische reikwijdte en duurzaamheid.

De opbrengsten van het inzetten van MovieLearning bij vermogende organisaties worden door Stichting MovieLearning benut voor het inzetten van MovieLearning bij doelgroepen en thema’s waarvoor in de regel weinig geld beschikbaar is, zoals opvoeding, onderwijs en duurzaamheid.

Stichting MovieLearning werkt nauw samen met de Double Healix organisatie die naast de bouw van de online leeromgeving ook de live trainingen verzorgt.

Zie voor meer informatie: www.movielearning.com

Ons aanbod

Afweervormen in Organisaties en Relaties

Alle mensen vertonen vormen van afweer. Vaak voel je dat er iets niet klopt in de reactie van iemand die afweert, maar weet je niet precies wat het is. Deze course helpt je afweervormen te herkennen en manieren te vinden ermee om te gaan, zowel bij jezelf, als in je (samenwerkings)relaties.

Lees meerarrow_forward

Storytelling – Stap voor Stap

Deze course is een ambachtelijke en inzichtgevende opleiding in de kunst van het verhalen vertellen. Het is bedoeld voor mensen die hun impact op de omgeving willen vergroten door het kunnen vertellen van een krachtig verhaal. Voor leidinggevenden in organisaties, maar ook voor artiesten, leraren etc.

Lees meerarrow_forward

Door middel van de methode ‘micro-leren’ maken we stap voor stap details duidelijk waar je normaal niet eens bij stil staat. Dit stimuleert je om beter waar te nemen, zodat je ook beter in staat bent nieuw gedrag aan te leren. MovieLearning laat ook de grotere samenhangen zien. Het maakt inzichtelijk en ervaarbaar welke principes in menselijk gedrag werken en hoe ze constructief kunnen worden aangewend.

MovieLearning toont ook de educatieve kracht van metaforen. Voorbeelden die misschien ver van je af lijken te staan, werken dan toch zeer verhelderend en inspirerend in je eigen leerproces. Beelden uit het ene vakgebied zijn dan ook goed bruikbaar voor leersituaties in andere vakgebieden.

De methode MovieLearning is gebaseerd op de narratieve aanpak van het Double Healix model. Dit model maakt het ontwikkelingsproces van mensen inzichtelijk door het op te delen in een 12-staps verhaal. Hierdoor kun je beter herkennen in welke fase jij zelf momenteel zit (of je team, je organisatie, je gezin, de wereld), en anticiperen op de fasen die erna gaan komen. Het model reikt daardoor handvatten aan voor elk ontwikkelingsproces, en het biedt troost en richting in moeilijke tijden.

In MovieLearning zijn de basisprincipes van de 12 fasen in het Double Healix model met elkaar op spanning gezet. Zo voorkomen we dat voorbeelden te eenzijdig gaan werken. Zakelijkheid dient immers altijd samen te gaan met menselijkheid en bezieling, daadkracht met reflectie en geduld, optimisme met diepgaand inzicht, vrijlaten met bijsturen, en diversiteit met eenheid. Hiermee kun je dilemma’s beter hanteren, schijnbare tegenstellingen – ook tussen mensen – verzoenen en beter aanwezig zijn, voor jezelf, voor anderen en voor wat de wereld nodig heeft.

De online MovieLearning cursussen en leerplatforms kunnen  zowel los van onze live trainingen worden gebruikt, als in samenhang daarmee, in blended learning trajecten.

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


Menu