Groundhog Day avondviering

Een avondvullend programma gebaseerd op het thema Groundhog Day voor onze alumni en andere geïnteresseerden! Op vrijdagavond 31 januari 2025, als vanouds in Vanouds het Dorpshuys te Bloemendaal.

Elk jaar viert Double Healix de Groundhog Day, een avond waarop we bijeen komen om met elkaar en van elkaar te leren. En om te reflecteren op onze ontwikkelingsweg, als mens en als mensheid.

De Groundhog Day-vraag is: hoe gaan we van onze fouten leren, als individu en samenleving? Hoe komen we van een zich herhalende cirkel naar een opwaartse ontwikkelingsspiraal?

Groundhog Day is een avondvullend programma waarin we terugkerende patronen bestuderen op verschillende niveaus van bewustzijn. We gaan rijke filmfragmenten met elkaar bespreken en ze verbinden met zowel onze eigen levensloop, alsook met die van de hele mensheid. We onderzoeken wat wij in dat grote verhaal kunnen betekenen, juist nu in deze turbulente tijd van transformatie.

We gaan dieper in op persoonlijke ontwikkeling en onderzoeken hoe we ook dit jaar kunnen bijdragen aan een gezonde samenleving waarin we onze vrijheid, onze compassie en onze menselijke waardigheid kunnen (her)vinden en verder kunnen ontwikkelen.

Een viering, natuurlijk aan de hand van inspirerende filmfragmenten.

Heb je zin om je (weer) te laten inspireren, ervaringen uit te wisselen en met elkaar te leren? Doe dan mee op vrijdagavond 31 januari 2025, leuk als je er bij bent!

De avond wordt begeleid door leiderschapstrainers Manfred van Doorn,  Isodoor Jonker en een gastdocent (wordt nog nader bekendgemaakt)

Praktische informatie:

Voor wie is de Groundhog Day viering bedoeld?
Wat is de achtergrond van Groundhog Day?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de datum van de bijeenkomst?
Waar vindt de bijeenkomst plaats & wat zijn de tijden?
Wat is de financiële investering?
Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?
Impressie van de afsluiting Groundhog Day Februari 2023
Voor wie is de Groundhog Day viering bedoeld?

Voor onze alumni, hun invités en voor iedereen die geïnteresseerd is en wil kennismaken met het Double Healix gedachtegoed en onze MovieLearning methode.

Wat is de achtergrond van Groundhog Day?

De viering is geïnspireerd door de film Groundhog Day.

De hoofdpersoon van de film, Phil, komt in een herhalende dag terecht. Als hij de dag eenmaal goed kent, gaat hij misbruik maken van zijn voorkennis. Hij gaat geld stelen en mensen manipuleren. Maar met elk misbruik, met elke leugen, holt hij zichzelf verder uit en wordt hij depressiever. Hij hoort de stem van zijn geweten niet meer en evenmin luistert hij naar de feedback van Rita, de vrouw die hij meent lief te hebben, maar die hem steeds blijft afwijzen.

Hij raakt zo zat van zichzelf, dat hij besluit zelfmoord te plegen, steeds opnieuw. Natuurlijk werkt ook dat niet. Hij wordt de volgende dag gewoon weer wakker in het bed waarin hij al duizenden malen wakker werd. Nihilisme en zelfdestructie zijn dus ook niet het antwoord.

Zijn mislukte ontsnappingspogingen helpen hem berusten. Hij leert luisteren. Voor het eerst hoort hij de klassieke muziek die elke dag in zijn hotelletje speelt. Het raakt hem en hij besluit te leren piano spelen, elke dag een eerste les waarin hij steeds beter wordt. Hij begint de feedback te horen, van de mensen rondom hem. En ook de feedback die zijn eigen lichaam als signaal aan hem geeft. En dit is de omkeer. Hij gaat zijn voorkennis van de dag ten goede gebruiken. Hij begint voorzichtig van zichzelf te houden en kan daardoor ook van anderen gaan houden.
Deze compassie blijkt de uitweg uit de eeuwige herhaling. Uiteindelijk, wanneer hij zich toewijdt aan iets dat groter is dan hijzelf, wordt hij wakker in een nieuwe dag.

Welke overeenkomsten zien we met onze huidige tijd? Onze samenleving zit vast in een herhalend systeem met schadelijke verdienmodellen. We stelen geld door steeds te lenen zonder terugbetalen en drukken steeds meer ongedekt geld bij. We zijn zelfdestructief in onze manier van vervuilen, van consumeren en van vervreemd raken van onze diepere natuur.

De uitdaging voor ons is, om op te houden met de zinloze geldcreatie, met alles in de natuur omzetten naar bezit en een verkoopbare ‘commodity’.  Om niet langer illusionaire winst te pakken , maar reële waarde toe te voegen.

De vraag is natuurlijk hoe depressief wij als moderne mensheid moeten worden? Hoe obese de ene helft en hoe hongerend de andere. Is het al erg genoeg? Kunnen we gaan leren van onze fouten? Kunnen we van herhalende cirkel naar opwaarts spiralende feedbackloop?
Durven we toegeven dat we allemaal fouten maken, en dat dit geen zwakte is, maar een moment om van te leren? Dat we ernaar streven dat elk individu bijdraagt aan het grotere geheel en dat dit grotere geheel bijdraagt aan elk individu. Dat we elkaar aanmoedigen te luisteren naar feedback, onze visie regelmatig aanpassen, en samenwerken aan de big picture van een gezonde geest in een gezond lichaam op een gezonde planeet.

Wat is allemaal inbegrepen?

Een avondvullend programma aan de hand van het Double Healix gedachtegoed en de MovieLearning methode.
Vooraf en in de pauze is er gelegenheid om te netwerken.
Koffie en thee zijn inclusief in de prijs.

Wat is de datum van de bijeenkomst?

De volgende Groundhog Day viering vindt plaats op vrijdagavond 31 januari 2025.

Waar vindt de bijeenkomst plaats & wat zijn de tijden?

Locatie
Vanouds het Dorpshuys
Donkerelaan 20
2061 JM Bloemendaal
(omgeving Haarlem)

Tijden
Inloop vanaf 19:00 uur
Programma: 19:15 – circa 22:15 uur

Wat is de financiële investering?

De prijs voor deelname aan deze bijeenkomst is €30 pp. Als je samen met een introducé komt, is de gezamenlijke prijs €55 (op één factuur). De prijzen zijn inclusief koffie/thee en 21% BTW.

Annulering:
Twee weken vóór de bijeenkomst moeten we aan de locatie doorgeven hoeveel mensen er komen. Dat betekent dat tot 15 januari 2025 zonder kosten kan worden afgezegd, daarna is het gehele deelnamebedrag verschuldigd.

Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?

Voor aanmelden en vragen: stuur een mailtje naar Sylvia.

Impressie van de afsluiting Groundhog Day Februari 2023

Er zijn tijdens de viering in februari 2023 presentaties gegeven door Manfred van Doorn, Dawn Henderson en Isodoor Jonker. Bekijk hier de laatste 6 minuten van de Groundhog Day viering 2023, een soort wrap-up.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de menselijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling in het bijzonder. Hierin is zowel oog voor persoonlijk leiderschap als voor de persoon van team- en organisatieleiders en de maatschappelijke context waarin zij werken. Ook biedt het model een breed-georiënteerd handvat voor het trainen en coachen van leidinggevenden. Het gedachtegoed wordt steeds geïllustreerd met leerzame en boeiende fragmenten uit speelfilms en documentaires (MovieLearning).

.
Hier volgt een korte impressie uit een interview van journalist Sanne Burger met leiderschapstrainer Manfred van Doorn:

MovieLearning

“If you want endless repetition, see a lot of different people. If you want infinite variety, stay with one.” – Joni Mitchell

“In de herhaling toont zich de meester.” – Nederlands gezegde

Begeleiders op Groundhog Day 2025

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu