Double Healix in a Day

Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind tijdens deze training jouw motieven en handvatten voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling. Het is een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mens allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.

Wat belichten we in de training Double Healix in a Day?

Hoe vind je de juiste motieven die als bron kunnen worden gebruikt voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling? In deze training maken we een reis door de narratieve psychologie. Double Healix in a Day is bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het Double Healix gedachtegoed en de MovieLearning methode. De dag is ook zinvol als je overweegt aan een verdiepende training deel te nemen en eerst een voorproeve wilt bijwonen. We behandelen de structuur van de grote verhalen van de mensheid die ook in moderne media steeds wordt gebruikt: de ontwikkeling van groei, bloei en neergang naar wederopstanding. We gaan in op de twaalf fasen van de universele reis van de mens. We behandelen de kracht van metaforen en het belang van de narratieve psychologie voor persoonlijk leiderschap, maar ook voor team- en organisatieontwikkeling en maatschappijvernieuwing.

Voor de transformatie naar een duurzamer samenleving hebben we nieuwe, verbindende en activerende verhalen nodig op basis van diepe waarden. Deze transformatie vraagt dat we ons bewust worden van de verhalen waarin we (kiezen te) leven, en welke verhalen we nodig hebben om een betere toekomst te bereiken, voor onszelf, volgende generaties en voor de aarde. Om die verhalen te ontwikkelen en vertellen is het belangrijk de universele structuur van bewustzijn te kennen, die meebepaalt hoe we denken en volgens welke patronen we al dan niet veranderen.

Praktische informatie

Voor wie is de training geschikt?
Wat is de volgende datum van Double Healix in a Day?
Waar vindt de training plaats & wat is het programma?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is de training geschikt?

De cursusdag is geschikt voor leidinggevenden, HR managers, coaches, trainers, organisatieadviseurs, maatschappijvernieuwers, duurzaamheid-professionals, (corporate) storytellers, schrijvers, regisseurs en andere mediaprofessionals, docenten, hulpverleners, pedagogen. Mensen die willen leren aan de hand van filmfragmenten (MovieLearning). Niveau richtlijn: HBO+ denkniveau.

Wat is de volgende datum van Double Healix in a Day?

Het volgende seminar Double Healix in a Day is op vrijdag 20 januari 2023.

Waar vindt de training plaats & wat is het programma?

Locatie
Het seminar op vrijdag 20 januari 2023 vindt plaats bij Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL in Haarlem.

Programmatijden
Het programma start om 9:30 uur en eindigt circa 17:00 (inloop vanaf 9:00 uur)

Seminar programma
12+1 Fasen van ontwikkeling
We gaan uitgebreid in op de 12 ontwikkelingsfasen in het Double Healix model. Elke fase kent zijn uitdagingen, in de training wordt ingezoomd op het benodigde gedrag om succesvol elke fase te doorstaan. In welke fase zit jij?

7+1 Niveaus van leiderschap
Of je nou professional, leidinggevende of directeur bent: Het Double Healix model heeft voor elk niveau in kaart gebracht wat de actuele én universele uitdagingen zijn. Op welk niveau heb jij impact?

6+1 spanningsvelden
We behandelen universele polariteiten die de bron zijn van veel conflictsituaties. Samen met de deelnemers onderzoeken we welke paradoxale verzoeningen daarbij mogelijk zijn, met het doel om mensen en organisaties effectiever en zinvoller te laten functioneren.

Op deze dag zullen we hier soms diepgaand, soms meer globaal of steekproefsgewijs op ingaan. We zullen gerichte oefeningen doen om theorie en praktijk met elkaar te kunnen verbinden.

Wat is allemaal inbegrepen?

Handouts, koffie, thee & kleine snacks zijn inbegrepen. Lunch is niet inbegrepen (er zijn winkels en lunchrooms in de buurt, je kunt natuurlijk je lunch ook meenemen en hier nuttigen).

Wat is de financiële investering?

De prijs van deze trainingsdag is 195 euro (excl. 21% btw).
* Voor Young Leaders (t/m 30 jaar) geven we 15% korting.
* Bij aanmelding van meer dan twee personen uit dezelfde organisatie (en op één factuur) geven we een korting van 10% pp. Bovenstaande kortingen kunnen niet additioneel worden ingezet.
Lunch is niet inbegrepen in de prijs (er zijn lunchgelegenheden om de hoek, je kunt je lunch ook meenemen en op de locatie nuttigen).

Annuleringsregeling:
Tot twee weken voor de trainingsdag kan zonder kosten worden geannuleerd. Bij afzegging binnen twee weken voorafgaand aan de trainingsdag is het volledige bedrag verschuldigd.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van persoonlijk-, team- en organisatieleiderschap. Hierbij is oog voor de maatschappelijke context en de transformatie waarin we ons zowel lokaal als wereldwijd bevinden.

MovieLearning

Tijdens deze dag wordt uitleg van theorie afgewisseld met het gezamenlijk ervaren en bespreken van illustratieve filmfragmenten, volgens onze MovieLearning methode. Je krijgt inzicht in de structuur en de variaties van het grote menselijke verhaal en via oefening leer je je eigen leven als mythisch verhaal te benaderen en vooruit te blikken op wat de toekomst nu van je – en van ons – vraagt.

Trainers

Dit seminar wordt begeleid door één van de volgende trainers.
Op 20 januari 2023 zal de training worden begeleid door Isodoor Jonker.

Referenties

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Gerelateerde trainingen

    Upcycling van Leiderschap
    De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team-…
    Lees meer
    Menu