Double Healix in a Day

Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind handvatten voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook motieven voor maatschappijvernieuwing. Het is een engagerende reis door het universele ontwikkelingsverhaal dat we als mensen allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.

Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van groei, bloei en neergang naar wederopstanding. We behandelen de kracht van metaforen en het belang van de narratieve psychologie voor persoonlijk leiderschap, maar ook voor team- en organisatieontwikkeling en maatschappijvernieuwing.

We bevinden ons lokaal en globaal in een overgangstijd en hebben nieuwe, verbindende en activerende verhalen nodig op basis van diepe waarden. Deze transformatie vraagt dat we ons bewust worden van de verhalen waarin we (kiezen te) leven, en welke verhalen we nodig hebben om een betere toekomst te bereiken, voor onszelf, volgende generaties en voor de aarde. Om die verhalen te ontwikkelen en vertellen is het belangrijk de universele structuur ervan te kennen, die meebepaalt hoe we denken en volgens welke patronen we al dan niet veranderen.

Praktische informatie

Voor wie is de training geschikt?
Wat is de volgende datum van Double Healix in a Day?
Waar vindt de training plaats & wat is het programma?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is de training geschikt?

Double Healix in a Day is bedoeld voor mensen die willen kennismaken met het Double Healix gedachtegoed en de MovieLearning methode. De dag is ook zinvol als je overweegt aan een verdiepende training deel te nemen en eerst een voorproef-dag wilt bijwonen.

De dag is met name geschikt voor leidinggevenden, managers, coaches, trainers, organisatieadviseurs, maatschappijvernieuwers, (corporate) storytellers, schrijvers, regisseurs en andere mediaprofessionals, docenten, hulpverleners, pedagogen. Mensen die willen leren aan de hand van filmfragmenten (MovieLearning).

Wat is de volgende datum van Double Healix in a Day?

De eerstvolgende Double Healix in a Day is op dinsdag 10 september 2024.

In 2025 vindt Double Healix in a Day plaats op vrijdag 14 maart (mocht je je voor deze dag al willen opgeven, zet dan bij je aanmelding ’14 maart’ erbij).

Waar vindt de training plaats & wat is het programma?

Locatie
Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL in Haarlem.

Programmatijden
Het programma start om 9:30 uur en eindigt circa 17:00 (inloop vanaf 9:00 uur)

Voorbereiding
Ter voorbereiding krijg je toegang tot de online course Leiderschap en Levenskunst op MovieLearning (bekijk de course hier). Dit is bij de prijs van de trainingsdag inbegrepen. Je voorbereiding betreft het eerste hoofdstuk van de course en zal ongeveer 1,5 uur in beslag nemen (de toegang tot de cursus is vanaf twee weken van tevoren en sluit op de dag na de training).

Programma trainingsdag
12+1 Fasen van ontwikkeling
We gaan uitgebreid in op de 12 ontwikkelingsfasen in het Double Healix model. Elke fase kent zijn uitdagingen. We zoomen in op het benodigde gedrag om de fasen met succes te doorlopen. Er zal aandacht zijn voor spanningsvelden en we onderzoeken gezamenlijk welke paradoxale verzoeningen daarbij mogelijk zijn, met het doel om mensen en organisaties effectiever en zinvoller te laten functioneren.

7+1 Niveaus van leiderschap
Of je nou professional of leidinggevende bent: Het Double Healix model heeft voor elk niveau in kaart gebracht wat de actuele én universele uitdagingen zijn.

Op deze dag zullen we hier soms diepgaand, soms meer globaal of steekproefsgewijs op ingaan. We zullen gerichte oefeningen doen om theorie en praktijk met elkaar te kunnen verbinden.

Wat is allemaal inbegrepen?
 • Handouts, koffie, thee & kleine snacks zijn inbegrepen.
 • Lunch is niet inbegrepen (er zijn winkels en lunchrooms in de buurt, je kunt natuurlijk je lunch ook meenemen en hier nuttigen).
 • Toegang tot de online course Leiderschap en Levenskunst: vanaf twee weken voorafgaand aan de trainingsdag tot de dag na de trainingsdag. Bekijk de introductie van de course hier op MovieLearning.
Wat is de financiële investering?

De prijs van deze trainingsdag is €95,- (excl btw).
Dit is inclusief toegang tot onze online MovieLearning course Leiderschap en Levenskunst (voor inhoudelijke voorbereiding).
Lunch is niet inbegrepen in de prijs (er zijn lunchgelegenheden om de hoek, je kunt je lunch ook meenemen en op onze locatie nuttigen).

Annuleringsregeling:
Tot 15 dagen voor de trainingsdag kan zonder kosten worden geannuleerd. Bij afzegging op of binnen 15 dagen voorafgaand aan de trainingsdag is het volledige bedrag verschuldigd.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van persoonlijk-, team- en organisatieleiderschap. Hierbij is oog voor de maatschappelijke context en de transformatie waarin we ons zowel lokaal als wereldwijd bevinden.

MovieLearning

Tijdens deze dag wordt uitleg van theorie afgewisseld met het gezamenlijk ervaren en bespreken van illustratieve filmfragmenten, volgens onze MovieLearning methode. Je krijgt inzicht in de structuur en de variaties van het grote menselijke verhaal en via oefening leer je je eigen leven als mythisch verhaal te benaderen en vooruit te blikken op wat de toekomst nu van je – en van ons – vraagt.

Trainers

Dit seminar wordt wisselend begeleid door Double Healix trainer(s). Op 10 september 2024 en 14 maart 2025 is de begeleiding in handen van Isodoor Jonker en vanaf circa 15:00 uur geeft Manfred van Doorn een gastlezing.

Referenties

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Gerelateerde trainingen

  Menu