Integrative Development

Double Healix Integrative Development is een opleiding voor persoonlijk en professioneel leiderschap vanuit de zoektocht naar wat het betekent om mens te zijn. Leer jezelf nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten, en verrijk daarmee jezelf en de wereld.

Open inschrijving groepstraining

Beoordeeld met een 8.9

12 dagen

Tot 30 juni €4.770,- daarna €5.300,-

Start 20 september

Persoonlijk leiderschap op verschillende niveaus van handelen

Deze training heeft tot doel je te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling als mens en professional. Je leert beter inschatten, beïnvloeden en waar nodig ook afzien van handelen. Je krijgt inzicht en overzicht van de verschillende niveaus van menselijke ontwikkeling. Je ontdekt wetmatigheden en leert deze toepassen in je leven en je werk. Je leert hoe je spanningsvelden bij jezelf en anderen kunt herkennen en zo goed mogelijk hanteren, en je oefent hoe je tegenpolen met elkaar kunt verzoenen. Je krijgt inzicht in wie jij wilt zijn en wilt doen bij de maatschappelijke veranderingen die nu gaande zijn.
Want welke functie je ook bekleedt, persoonlijk leiderschap vraagt om ‘bij de tijd’ te zijn, voeling te houden met wat zich in de boven- en onderstroom afspeelt, bij jezelf, je directe omgeving en wereldwijd. Om die reden zullen op verschillende momenten in de opleiding ook korte masterclasses worden gegeven over de impact van Artificiële Intelligentie en over de financiële situatie in de wereld en het betekenis van Bitcoin op het monetaire beleid.

Uitgangspunt van de opleiding is leren vanuit plezier, verwondering, verdieping en inspiratie. Samen met andere deelnemers en individueel (live en online) reflecteer je op je persoonlijke en professionele ontwikkeling aan de hand van het Double Healix model van Leiderschap. Dit model is gebaseerd op de narratieve psychologie en werkt als een landkaart waarmee je op reis kunt. Vanuit dit theoretisch kader kijk je naar jezelf en de wereld als een uitdagend verhaal. De biografische verdieping tijdens de leergang helpt je jouw innerlijke kompas te versterken. En je persoonlijk leiderschap op verschillende niveaus van inzicht, vaardigheden, rijping en ontwikkeling.
De manier van werken is gericht op de beleving door middel van het gebruik van leerzame en inspirerende filmfragmenten (MovieLearning), dialoog en mat-oefeningen zodat je je (zelf)kennis kunt vergroten en je vaardigheden kunt uitbreiden.

In de rechterkolom vind je onder ‘Informatie’ een uitgebreide beschrijving van de opleiding en alle praktische gegevens.

De opleiding in het kort
* persoonlijk leiderschap in een veranderende wereld
* een individuele intake / voorgesprek
* 12 intensieve live trainingsdagen
* 8 uitgebreide online MovieLearning playlists
* 5 intervisies in subgroepen

Informatie over Integrative Development

Voor wie is de opleiding Integrative Development geschikt?
Wat kun je van de opleiding verwachten?
Wat zijn de trainings- en praktische doelen van de opleiding?
Waar en wanneer vindt de opleiding plaats?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is de opleiding Integrative Development geschikt?

Je bent een ervaren professional die zich persoonlijk en professioneel op een doordachte en bij momenten confronterende wijze verder wil ontwikkelen. Deelnemers komen vanuit diverse achtergronden, branches en beroepen maar vinden het allemaal vanzelfsprekend dat professionele verdieping hand in hand gaat met persoonlijke reflectie en het ontwikkelen van een visie op de mens en op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Ze zijn gemotiveerd om meer samenhang te ontdekken tussen het persoonlijke en de grotere thema’s in organisaties en de wereld om hen heen. De kruisbestuiving tussen verschillende werkvelden wordt door deelnemers aan voorgaande trainingen steeds als zeer waardevol ervaren.

De opleiding is in de Nederlandse taal. Er wordt veel gebruik van filmfragmenten, de veelal in het Engels zijn of Engelse ondertitels hebben.

Graag onderzoeken we samen met jou of deze opleiding een goede volgende stap in je ontwikkeling is. Maak een afspraak voor een telefonisch gesprek met een van de trainers.
Neem daarvoor contact op met Sylvia: 023-5443345 of stuur een mailtje naar  info<at>doublehealix.com

Wat kun je van de opleiding verwachten?

In de opleiding wordt gewerkt met het Double Healix model. Dit model is gebaseerd op de narratieve psychologie en werkt als een landkaart waarmee je op reis kunt. Vanuit dit theoretisch kader kijk je naar jezelf en de wereld als een uitdagend verhaal. De biografische verdieping tijdens de leergang helpt je jouw innerlijke kompas te versterken. Aan de hand van een universeel menselijke verhaalstructuur kijk je waar je vandaan komt, wat je ontwikkeling is geweest, maar ook waar je naartoe gaat (en wilt gaan) als persoon en als professional. Je verdiept je vermogen om waar te nemen waardoor je terugkerende universele patronen beter herkent.
We oefenen dit aan de hand van inspirerende voorbeelden uit speelfilms en documentaires. Verder oefenen we op de verschillende Double Healix matten om spanningsvelden in onszelf of in gebeurtenissen uiteen te zetten, inzichtelijk te maken, waardoor er beter balans of verzoening kan worden gevonden.
Hierdoor leer je zowel in jezelf als in de wereld om je heen (met collega’s, in teams, organisaties en de maatschappij) patronen te herkennen, voorspellen en, waar gewenst, te doorbreken.

Tijdsinvestering
De opleiding bestaat uit 12 trainingsdagen à 7,5 uur en 5 intervisies (de subgroepen bepalen zelf de tijden). Tussen de tweedaagsen zullen voorbereidingsopdrachten worden gegeven. Reserveer hiervoor 2 à 3 uur per tweedaagse. Wanneer je een presentatie voorbereidt aan de hand van een filmfragment zal dat mogelijk wat meer tijd vragen.

Wat zijn de trainings- en praktische doelen van de opleiding?

Trainingsdoelen
• je bent je beter bewust van unieke en universele patronen in het leven aan de hand van een narratief model
• je kunt de 12 ontwikkelfasen en de 8 bewustzijnsniveaus van het Double Healix model herkennen en toepassen
• je brengt je eigen ontwikkeling in kaart aan de hand van ontwikkelingsfasen en niveaus
• je leert patronen herkennen en spanningsvelden waar mogelijk verzoenen
• je kunt praktisch omgaan met cyclisch denken, spanningsvelden en paradoxen
• je vergroot je effectiviteit en impact door complexiteit te doorzien, uit te houden en te hanteren
• je geeft een eigen unieke visie op je leven vorm
• je leert in de interactie met een diverse groep deelnemers.

Praktijkdoelen
• als persoon en als professional sta je meer in je kracht doordat je weet waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wil
• je neemt verantwoordelijkheid voor je unieke visie en je leven
• je bent beter in staat om spanningsvelden te voelen, herkennen, te hanteren en waar mogelijk te verzoenen bij jezelf en bij anderen
• je verrijkt en verdiept je gevoelsleven en verruimt je belevingswereld
• je hebt een hoog niveau van effectief communiceren, betere onderhandelingsvaardigheden en bent vaardiger in conflicthantering.
• je hanteert beter de complexiteit in jezelf en bij de ander
• je bent beter in staat om teams en organisaties te (bege)leiden door je toegenomen inzicht in grotere samenhangen en je grote arsenaal positieve voorbeelden.
• je hebt inzicht in de grote maatschappelijke thema’s en handvatten om op verschillende niveaus bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Waar en wanneer vindt de opleiding plaats?

Locatie
De opleiding vindt plaats in Haarlem: Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem, T 023-5443345.
De plaats van de intervisiebijeenkomsten wordt door de subgroepen zelf bepaald.

Tijden
Een opleidingsdag start om 9:30 uur en eindigt circa 17.00 uur. De poort gaat ‘s ochtends om 9.00 uur open.

De data voor jaargang 2024-2025 zijn:
– vr 20 sept en za 21 sept 2024
– vr 18 okt en za 19 okt 2024
– vr 15 nov en za 16 nov 2024
– vr 13 dec en za 14 dec 2024
– vr 24 jan en za 25 jan 2025
– vr 7 maart en za 8 maart 2025
– reservedagen: 4 en 5 april 2025

Wat is allemaal inbegrepen?

De jaaropleiding bestaat uit 12 trainingsdagen (voornamelijk tweedaagsen) en 5 zelf-georganiseerde intervisiebijeenkomsten.

Deelnemers krijgen toegang tot het MovieLearning leerplatform met afspeellijsten per niveau van het Double Healix model. In totaal betekent dit toegang tot ruim 100 inspirerende en illustratieve fragmenten (tijdens de looptijd van de opleiding).

Het cursusboek Het Wiel Opnieuw Uitvinden (auteur Manfred van Doorn) en ander opleidingsmateriaal zijn inbegrepen in de prijs.

Koffie, thee, sap en snacks zijn eveneens inbegrepen in de prijs. Lunches zijn niet inbegrepen. In de omgeving van ons bedrijf bevinden zich meerdere lunchgelegenheden en winkels. Je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.

Wat is de financiële investering?

De prijs van de opleiding is €5.300,- (de opleiding is BTW-vrijgesteld en valt onder de CRKBO regeling).
Als je je vóór 1 juli 2024 aanmeldt en betaalt, ontvang je de early bird korting van 10%!
Het opleidingsgeld dient te zijn betaald voordat de periode is verlopen waarin kosteloos kan worden geannuleerd (zie voor de annuleringsaanwijzingen de algemene voorwaarden onderaan deze pagina).

Een Bewijs van Deelname ontvang je bij aanwezigheid van minimaal 10 trainingsdagen en 3 intervisies.
Een examen is geen onderdeel van de opleiding.
Zie verder de Algemene Voorwaarden onderaan deze pagina.

Referentie Martin Groesz:

De trainers

De hoofdtrainer is internationaal leiderschapstrainer en voorheen psychotherapeut Manfred van Doorn. Hij zal worden geassisteerd door Double Healix trainer Isodoor Jonker.

Referenties

Gerelateerde trainingen

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
Lees meer
close

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  close

  Houd me op de hoogte

  Ben je geïnteresseerd in deze training en wil je op de hoogte worden gehouden? Laat dan je gegevens achter.

  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Sylvia

  Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

   Menu