Integrative Development

Hoe maak je een volgende stap in je ontwikkeling? Hoe verwerf je een allround persoonlijkheid? Hoe zorg je op bezielde en integere wijze voor impact? Wie ben je in al je veelzijdigheid? Wat wil je bijdragen aan de wereld? In de Double Healix opleiding Integrative Development vergroot je je kennis over persoonlijkheidsontwikkeling, leiderschap, samenwerken, samenleven, organisatieontwikkeling en maatschappelijke transformatie. Je gebruikt deze kennis om met nog meer vertrouwen aan het stuur van je leven en werk te staan. Je onderzoekt je mogelijkheden om samen met anderen een waardevoller leefomgeving op te bouwen, professioneel en privé. Je leert de spanningen die horen bij groei en ontwikkeling te herkennen en deze zo goed mogelijk te hanteren. Bij jezelf, bij anderen en in organisaties. Aan de hand van het Double Healix model van persoonlijke en professionele ontwikkeling onderzoek je hoe je schijnbare tegenstrijdigheden bij elkaar kunt brengen. Leer jezelf nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten en verrijk je visie op je leven, de mens en de wereld.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de opleiding geschikt?
Wat kun je van de opleiding verwachten?
Waar en wanneer vindt de opleiding plaats?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is de opleiding geschikt?

Je bent een directeur, manager, specialist op een vakgebied, docent, psycholoog, onderzoeker, adviseur, trainer, coach, leidinggevende of andere ervaren professional (HBO+ denkniveau) die zich persoonlijk en professioneel op een doordachte en bij momenten confronterende wijze verder wil ontwikkelen. Deelnemers komen vanuit diverse achtergronden, branches en beroepen maar vinden het allemaal vanzelfsprekend dat professionele verdieping hand in hand gaat met persoonlijke reflectie en het ontwikkelen van een visie op de mens en op actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Ze zijn gemotiveerd om meer samenhang te ontdekken tussen het persoonlijke en de grotere thema’s in organisaties en de wereld om hen heen.De kruisbestuiving tussen verschillende werkvelden wordt door deelnemers aan voorgaande trainingen steeds als zeer waardevol ervaren.

Graag onderzoeken we samen met jou of deze opleiding geschikt voor je is. Dat doen we in een telefonisch intakegesprek.

Wat kun je van de opleiding verwachten?

Het Double Healix model is gebaseerd op de narratieve psychologie en werkt als een landkaart waarmee je op reis kunt. Vanuit dit theoretisch kader kijk je naar jezelf en de wereld als een uitdagend verhaal. De biografische verdieping tijdens de leergang helpt je jouw innerlijke kompas te versterken.
Aan de hand van een universeel menselijke verhaalstructuur kijk je waar je vandaan komt, wat je ontwikkeling is geweest, maar ook waar je naartoe gaat (en wilt gaan) als persoon en als professional. Je verdiept je vermogen om waar te nemen en je in te leven, waardoor je terugkerende universele patronen beter herkent.
We oefenen dit aan de hand van inspirerende voorbeelden uit speelfilms en documentaires. Hierdoor leer je ook in je eigen wereld (met collega’s, in teams, organisaties en de maatschappij) patronen herkennen, voorspellen en, waar gewenst, te doorbreken.

Trainingsdoelen
• je bent je beter bewust van unieke en universele patronen in het leven aan de hand van een narratief model
• je kunt de 12 ontwikkelfasen en de 8 bewustzijnsniveaus van het Double Healix model herkennen en toepassen
• je brengt je eigen ontwikkeling in kaart aan de hand van ontwikkelingsfasen en niveaus
• je leert patronen herkennen en spanningsvelden waar mogelijk verzoenen
• je kunt praktisch omgaan met cyclisch denken, spanningsvelden en paradoxen
• je vergroot je effectiviteit en impact door complexiteit te doorzien, uit te houden en te hanteren
• je geeft een eigen unieke visie op je leven vorm
• je leert in de interactie met een diverse groep deelnemers.

Praktijkdoelen
• als persoon en als professional sta je meer in je kracht doordat je weet waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wil
• je neemt verantwoordelijkheid voor je unieke visie en je leven
• je bent beter in staat om spanningsvelden te voelen, herkennen, te hanteren en waar mogelijk te verzoenen bij jezelf en bij anderen
• je verrijkt en verdiept je gevoelsleven en verruimt je belevingswereld
• je hebt een hoog niveau van effectief communiceren, betere onderhandelingsvaardigheden en bent vaardiger in conflicthantering.
• je hanteert beter de complexiteit in jezelf en bij de ander
• je bent beter in staat om teams en organisaties te (bege)leiden door je toegenomen inzicht in grotere samenhangen en je grote arsenaal positieve voorbeelden.
• je hebt inzicht in de grote maatschappelijke thema’s en handvatten om op verschillende niveaus bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Tijdsinvestering
De opleiding bestaat uit 12 trainingsdagen à 7,5 uur en 5 intervisies (de subgroepen bepalen zelf de tijden). Tussen de tweedaagsen zullen voorbereidingsopdrachten worden gegeven. Reserveer hiervoor 2 à 3 uur per tweedaagse. Wanneer je een presentatie voorbereidt aan de hand van een filmfragment zal dat mogelijk wat meer tijd vragen.

Waar en wanneer vindt de opleiding plaats?

De opleiding vindt plaats in Haarlem: Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem, T 023-5443345. De plaats van de intervisiebijeenkomsten wordt door de subgroepen zelf bepaald. Een opleidingsdag start om 9:30 uur en eindigt circa 17.00 uur. De poort gaat ‘s ochtends om 9.00 uur open.

Hier volgen de data voor 2023 (jaargang 2022 is reeds gestart):
– vrijdag 24 maart 2023
– zaterdag 25 maart 2023
– vrijdag 21 april 2023
– zaterdag 22 april 2023
– vrijdag 26 mei 2023
– zaterdag 27 mei 2023
– vrijdag 23 juni 2023
– zaterdag 24 juni 2023
– vrijdag 8 september 2023
– zaterdag 9 september 2023
– vrijdag 6 oktober 2023
– zaterdag 7 oktober 2023
– reservedag: 27 oktober 2023

Wat is allemaal inbegrepen?

De jaaropleiding bestaat uit 12 trainingsdagen (6 tweedaagsen) en 5 zelf-georganiseerde intervisiebijeenkomsten.

Deelnemers krijgen toegang tot het MovieLearning leerplatform met afspeellijsten per niveau van het Double Healix model. In totaal betekent dit toegang tot ruim 100 inspirerende en illustratieve fragmenten (tijdens de looptijd van de opleiding).

Het cursusboek Het Wiel Opnieuw Uitvinden (auteur Manfred van Doorn) en ander opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs.

Koffie, thee, sap en snacks zijn eveneens inbegrepen in de prijs. Lunches zijn niet inbegrepen. In de omgeving van ons bedrijf bevinden zich meerdere lunchgelegenheden en winkels. Je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.

Wat is de financiële investering?

De prijs van de training is € 5900 (de opleiding is BTW-vrijgesteld en valt onder de CRKBO regeling).
Als je je voor 24 december 2022 definitief aanmeldt, dan ontvang je op dit bedrag een early bird korting van 10%!
Het opleidingsgeld dient te zijn betaald voordat de periode is verlopen waarin kosteloos kan worden geannuleerd (zie voor de annuleringsaanwijzingen de algemene voorwaarden onderaan deze pagina).

Een Bewijs van Deelname kan worden opgevraagd (wordt toegekend bij aanwezigheid van minimaal 10 trainingsdagen en 3 intervisies).
Een examen is geen onderdeel van de opleiding.
Zie verder de Algemene Voorwaarden onderaan deze pagina.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling als levenskunst. Hierbij is steeds oog voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin wordt gewerkt. Het model is zowel een instrument om situaties te kunnen analyseren en categoriseren als een middel om gewogen en verzoenende interventies te kunnen inzetten. Het integreert klassieke en vernieuwende concepten uit verschillende ontwikkelings-, leiderschaps- en verander-theorieën, inclusief praktische toepassingen. Zowel voor je eigen ontwikkeling, alsook ter ondersteuning van de ontwikkeling van anderen.

Luister naar de bevindingen van een van de deelnemers aan Integrative Development.

MovieLearning

We gebruiken in de opleiding een rijk palet aan leermethoden. Een methode die een centrale plek inneemt is MovieLearning: leren, oefenen en reflecteren aan de hand van inspirerende en krachtige filmbeelden.

Trainers

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Gerelateerde trainingen

    Upcycling van Leiderschap
    De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team-…
    Lees meer
    Menu