Invloed, Macht en Leiderschap

Tijdens deze workshopdag laat Manfred van Doorn je kennismaken met de vier belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten.

Het Machtskruis

Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo tegenover temperantia (op de horizontale as), en prudentia tegenover justitia (op de verticale as). Voor leiderschap zijn deze waarden van buitengewoon belang: alleen als deze vier krachten met elkaar in balans zijn, is er sprake van goed bestuur, maar ook van goede opvoeding en goede samenwerking. De horizontale en verticale krachten komen samen in het hart, waar we de kwaliteit van ons handelen en ons ervaren proeven, wegen en bijsturen. Het is de plek waar leiderschap ontstaat, in de brede zin van het woord. Goed leiderschap vraagt dus om het vermogen de tegenpolen met elkaar op creatieve spanning te zetten, om soepel en gebalanceerd te kunnen werken binnen de horizontale en verticale krachtenvelden. Tijdens de workshopdag gaan we hier dieper op in. Daarbij zullen we de kardinale waarden en leiderschapscompetenties verbinden met wat er nu in de wereld nodig is, zowel op persoonlijk vlak als in teams en grotere systemen.

Veelgestelde vragen

Wat is de datum, waar vindt het plaats en wat zijn de tijden?
Wat is allemaal inbegrepen?
Voor wie is de training geschikt?
Wat is de financiële investering?
Alternatief
Wat is de datum, waar vindt het plaats en wat zijn de tijden?

Datum
De volgende open inschrijving vindt weer plaats zodra er 8 aanmeldingen zijn.
Incompany: in overleg met de organisatie

Locatie
Open inschrijving: Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem
Incompany: Double Healix Haarlem of voorkeurslocatie van de organisatie

Tijden
Open inschrijving: 9:30 – circa 17:00 uur (inloop vanaf 9:15 uur)
Incompany: in overleg met de organisatie

Wat is allemaal inbegrepen?

Open inschrijving:
– Een trainingsdag begeleid door internationaal leiderschapstrainer Manfred van Doorn
– Hand-out
– Koffie, thee en sap. Lunches zijn niet inbegrepen in de prijs. In de omgeving van ons bedrijf bevinden zich meerdere lunchgelegenheden en winkels. Je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.

Incompany:
– In overleg: een of meerdere trainingsdagen
– Hand-outs
– Locatie en catering worden door de aanvragende organisatie verzorgd (afhankelijk van de groepsgrootte kunnen we de dag ook bij Double Healix verzorgen)

Voor wie is de training geschikt?

De training is geschikt voor leidinggevenden, managers, teamleiders, organisatieadviseurs, consultants, trainers, maar ook voor (script)schrijvers en filmmakers en eenieder die de kunst van integer beïnvloeden verder wil ontwikkelen.

We organiseren de training zowel bij Double Healix (open-inschrijving) als incompany.

Denkniveau van de training is HBO+.

Wat is de financiële investering?

Prijs

Open inschrijving
De prijs van deze workshopdag is €245 pp (excl btw).
Mocht je na deelname aan deze dag ook de training Upcycling van Leiderschap willen volgen, dan kun je op die training een korting ontvangen van €100 !

Incompany
De prijs is o.a. afhankelijk van het aantal deelnemers en trainers en zal In overleg met de organisatie worden vastgesteld.

Alternatief

Soms duurt het enige tijd voordat een groep is samengesteld en een gezamenlijke datum is gevonden. Als alternatief voor bestuurders, directeuren en hogere leidinggevenden bieden we de mogelijkheid om een coachingsessie aan te vragen met leiderschapstrainer Manfred van Doorn (voor dezelfde prijs als deze trainingsdag, €245 excl. BTW).

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

MovieLearning

In de training zal theorie worden afgewisseld met illustratieve filmfragmenten en deze zullen in de groep worden besproken. Oefeningen en uitwisseling over eigen cases verdiepen de inzichten en bevorderen evenwichtig gedrag. Tussen de trainingsdagen zullen thuisopdrachten worden gegeven, waaronder het volgen van een course op onze online leeromgeving MovieLearning.

Trainers

Referenties

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu