Invloed, Macht en Leiderschap

Tijdens deze 2-daagse training laat Manfred van Doorn je kennismaken met de twee belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen: Dicteren en Engageren. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten over evenwichtskunstenaars die weten wanneer ze deze manieren moeten kiezen of combineren. Vanwege de regeringsmaatregelen hebben we besloten deze training voorlopig uit te stellen. We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief.
[:nl]artboard image[:]

Het Machtskruis

Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo tegenover temperantia (op de horizontale as), en prudentia tegenover justitia (op de verticale as). Voor leiderschap zijn deze waarden van buitengewoon belang: alleen als deze vier krachten met elkaar in balans zijn, is er sprake van goed bestuur, maar ook van goede opvoeding en goede samenwerking.
De horizontale en verticale krachten komen samen in het hart, waar we de kwaliteit van ons handelen en ons ervaren proeven, wegen en bijsturen. Het is de plek waar leiderschap ontstaat, in de brede zin van het woord. Goed leiderschap vraagt dus om het vermogen de tegenpolen met elkaar op creatieve spanning te zetten, om soepel en gebalanceerd te kunnen werken binnen de horizontale en verticale krachtenvelden. Tijdens de trainingsdagen gaat we hier dieper op in en behandelen we tevens de machtsdriehoeken vanuit elke kardinale waarde. Daarbij  zullen we de waarden en leiderschapscompetenties verbinden met wat er nu in de wereld nodig is, zowel op persoonlijk vlak als in teams en grotere systemen.

Geplande seminars

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Seminar info

languageTaal: Nederlands
ecoLunch: Not included

Werkwijze

In de training zal theorie worden afgewisseld met illustratieve filmfragmenten en deze zullen in de groep worden besproken. Oefeningen en uitwisseling over eigen cases verdiepen de inzichten en bevorderen evenwichtig gedrag.
Tussen de trainingsdagen zullen thuisopdrachten worden gegeven, waaronder het volgen van een course op onze online leeromgeving MovieLearning.

Voor wie

De training is geschikt voor leidinggevenden, managers, teamleiders, organisatieadviseurs, consultants, trainers, maar ook voor (script)schrijvers en filmmakers en eenieder die de kunst van beïnvloeden verder wil ontwikkelen.
Denkniveau van de training is HBO(+).

Praktische informatie

Data: Deze live-training is uitgesteld ivm het aanhoudende coronabeleid van de regering. We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief (zie voor inschrijving onderaan deze pagina).
Plaats: Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem
Tijden: 9:30 – circa 17:00 uur (de poort gaat open om 9:00 uur)
Hoofdtrainer: Manfred van Doorn

Annuleringsregeling: tot een maand voorafgaand aan de training zijn er geen kosten verbonden aan annulering, Daarna dient het volledige deelnamebedrag te worden betaald. Bij verhindering is het mogelijk je te laten vervangen (voor het geheel van de cursus, losse dagen zijn niet overdraagbaar).

Ervaringen

De trainer

Geplande seminars

We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina).

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu