Upcycling van Leiderschap

Zoek je inspiratie voor je veelomvattende werk als leidinggevende, HR- of MD-manager of verwante professional? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt gegeven door Manfred van Doorn.
[:nl]artboard image[:]

Aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Seminar info

In 2022 zal de training Upcycling van Leiderschap bestaan uit 5 aparte trainingsdagen , steeds op een vrijdag.

chat
Data 2022

– vrijdag 1 april
– vrijdag 22 april
– vrijdag 20 mei
– vrijdag 10 juni
– vrijdag 24 juni

.

Wil je als leider, (interim)manager, hr-directeur, organisatieconsultant etc inspiratie opdoen, je vaardigheden en visie verder ontwikkelen, en je mensenkennis verdiepen? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschapsniveaus zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je een stap vooruit zetten in ruimer kijken, denken en doen? Wil je beter met paradoxen kunnen omgaan? Wil je ideeën voor een organisatorische en maatschappelijke visie en voor de transformatie waarin we verkeren? En wil je leren aan de hand van MovieLearning met prachtige filmbeelden?

Deze 5-daagse Double Healix leiderschapstraining is dan echt iets voor jou!

Deelnemers geven de opleiding gemiddeld een 9.2 !

De training is in het Nederlands, de filmfragmenten hebben veelal Engelse ondertiteling.

Upcycling van Leiderschap is een vijfdaagse training waarin het proces van upcycling als kern van het Double Healix model wordt behandeld. Het Double Healix model is een leiderschapsmodel dat onderscheid maakt in zeven niveaus van ontwikkeling. Het biedt een kader voor alle belangrijke componenten van effectief leiderschap in de huidige tijd. Het geeft leiders inzicht in persoonlijke basisbehoeften, waardepatronen en vaardigheden. Het biedt handvatten om teams en organisaties aan te sturen en om een uitgerijpte eigen visie op leiderschap verder te ontwikkelen, gerelateerd aan maatschappelijke trends en de ontwikkeling naar een duurzame samenleving.

De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team- of organisatievraagstukken. De cursus bestaat uit het behandelen en ervaren van zogenaamde upcyclingladders: transformaties van waarden naar steeds hogere niveaus van complexiteit en omvattendheid. Op die manier krijg je zicht op hoe je je eigen thema’s kunt verheffen en hoe je competenties van je medewerkers naar een hoger niveau van effectiviteit en omvattendheid kunt helpen tillen. Je leert spanningsvelden op steeds complexere niveaus te herkennen en er beter mee om te gaan.

Het Double Healix model biedt tegelijkertijd een meta-kader en overkoepelend mensbeeld waarin verschillende leiderschapstheorieën en leiderschapsstijlen beter begrepen kunnen worden.

Ervaringen

Inhoud

De cursus bestaat uit 5 trainingsdagen (doorgaans op een vrijdag) en behandelt per dag een ontwikkelingsniveau van het Double Healix model: de mythische onderlaag van ons bewustzijn, de basale menselijke behoeften; de ontwikkeling van identiteit  (drijfveren, normen, afweermechanismen en waarden); versterken van competenties; relatie- en teamvorming; invloed op het niveau van organisatie en maatschappij; het verfijnen van een overstijgende visie op leiderschap in relatie tot je wereldbeeld.

Het model en de ontwikkelingsniveaus zijn daarmee een structuur waaraan de belangrijkste kennis over leiderschap wordt opgehangen. Terugkerende elementen bij het onderzoeken van de bewustzijnsniveaus zijn het bekijken en analyseren van filmfragmenten en het uitvoeren van oefeningen waardoor je het geleerde beter kunt verbinden met je eigen leven en werk. Tussen de lesdagen is er huiswerk en leer je aan de hand van verschillende courses op ons online MovieLearning platform.

Voor wie

Leidinggevenden, (interim)managers, organisatieadviseurs, opleidingsadviseurs, hr-managers en -directeuren, leiderschapstrainers en coaches. Mocht je niet tot deze beroepsgroepen horen en toch graag willen meedoen, neem dan eerst even contact met ons op (zie voor email onderaan bij ‘Aanmelding’).
Denkniveau HBO+, minimaal drie jaar werkervaring is gewenst. Er is voor deze training verder geen specifieke voorkennis vereist.
Deelnemers komen uit uiteenlopende branches en beroepsgroepen. Wat hen bindt is het thema leiderschap: van het verder ontwikkelen van hun persoonlijke leiderschap tot de betekenis van leiderschap met betrekking tot de transitie naar een duurzame samenleving waarin vrijheid, gemeenschapszin en een schone leefomgeving centraal staan.

Literatuur

Tijdens de opleiding maken we gebruik van het boek Het Wiel Opnieuw Uitvinden waarin stap voor stap het Double Healix model voor leiderschap wordt behandeld. Elke deelnemer aan de cursus ontvangt dit boek en toegang tot verschillende online courses die de lesstof verder ondersteunen.
chat
Data 2022

– vrijdag 1 april
– vrijdag 22 april
– vrijdag 20 mei
– vrijdag 10 juni
– vrijdag 24 juni 

chat
Tijdsinvestering

Vijf trainingsdagen en circa 4 uur voorbereiding per trainingsdag.

chat
Tijden

Poort open: vanaf 9.00 uur
Aanvang programma: 9.30 uur
Lunchpauze: 13.00 – 14.00 uur
Einde programma: 17.00 uur

chat
Locatie

Double Healix
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

Deze training wordt gegeven door

Hoofdtrainer is Manfred van Doorn.

Financiële investering

Prijs van het seminar

€2250 per persoon excl BTW
• Bij meer dan twee personen uit dezelfde organisatie is 10% korting pp mogelijk. Voor Young Leaders (tot 33 jaar) wordt 15% korting gegeven.
• Het cursusgeld dient voor de start van de cursus te zijn overgemaakt, je ontvangt hiervoor een digitale factuur.
• De bijeenkomsten kunnen niet los van elkaar worden gevolgd.
• Het deelnamebedrag is inclusief koffie, thee, sap, fruit en kleine versnaperingen. De lunches zijn niet inbegrepen in de prijs. Er zijn verschillende goede lunchgelegenheden in de buurt. Je kunt je lunch natuurlijk ook meenemen en hier nuttigen.

Dit is inclusief

Upcycling van Leiderschap

Deelname aan de vijfdaagse training

MovieLearning platform

De deelnemers krijgen toegang tot het MovieLearning leerplatform met bijbehorende video-voorbeelden.

Boeken

Het cursusboek ‘Het wiel opnieuw uitvinden’ (Manfred van Doorn).
Het E-book ‘This is the and’ (Manfred van Doorn & Victor van Doorn).

Aanmelden
Stuur een mailtje aan Sylvia.

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Kijk hier voor de Voorwaarden bij onze trainingen: VOORWAARDEN BIJ DOUBLE HEALIX TRAININGEN EN OPLEIDINGEN

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu