Upcycling van Leiderschap

Zoek je inspiratie voor je leiderschap in deze tijd van grootscheepse transformatie? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt begeleid door Manfred van Doorn en Martin Groesz.

In het kort
– 5 trainingsdagen, 8 MovieLearning playlists, cursusboek
– voor leidinggevenden en (maatschappij)vernieuwers
– start 5 april 2024 (periode april – juni)
– gemiddelde beoordeling: 9.2 (van 10)

De term Upcycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke-, team- of organisatievraagstukken. De cursus bestaat uit het behandelen en ervaren van zogenaamde upcyclingladders: transformaties van waarden naar steeds hogere niveaus van complexiteit en omvattendheid. Op die manier krijg je zicht op hoe je je eigen thema’s kunt verheffen en hoe je competenties van je medewerkers naar een hoger niveau van effectiviteit en omvattendheid kunt helpen tillen. Je leert spanningsvelden op steeds complexere niveaus te herkennen en er beter mee om te gaan.

Tijdens de training wordt gewerkt met het Double Healix Leiderschapsmodel en de MovieLearning methode.

Deelnemers geven de opleiding gemiddeld een 9.2 !

Praktische informatie

Voor wie is de training geschikt?
Wat kan ik van de training verwachten?
Waar vindt de opleiding plaats & wat is het programma?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Op welke dagen is de eerst-volgende training?
Voor wie is de training geschikt?

Deze cursus is vooral bedoeld voor leidinggevenden in brede zin en organisatie- en maatschappijvernieuwers. Minimaal drie jaar werkervaring is gewenst. Mocht je je afvragen of deze training voor jou geschikt is, neem dan eerst even contact met ons op (zie email adres onderaan bij ‘Aanmelding’). Er is voor deze training verder geen specifieke voorkennis vereist.

Deelnemers komen uit uiteenlopende branches en beroepsgroepen. Wat hen bindt is de wens om zich verder te bekwamen in het thema leiderschap en de transitie naar een meer duurzame samenleving.

Wat kan ik van de training verwachten?

Leerdoelen
* Uitgangspunt is leren vanuit plezier en inspiratie. Spelenderwijs maak je je de belangrijkste theoretische concepten en praktische uitwerkingen van leiderschap en visieontwikkeling eigen.
* De leermethode MovieLearning spreekt de beleving aan door middel van het gebruik van filmbeelden. Upcycling van Leiderschap is een cursus waarin je een groot aantal van de beste en meest inspirerende leiderschap-scènes uit top-films en documentaires te zien krijgt, zowel in de live training als in online cursussen.
* Samen met andere deelnemers bespreek en oefen je aan de hand van de theorie hoe om te gaan met de uitdagingen in de dagelijkse praktijk van je werk.

Trainingsdoelen
*
Je verdiept je kennis van en inzicht in theorie en praktijk van leiderschap op alle niveaus aan de hand van een narratief samenhangend model (het Double Healix model). Je kunt dwarsverbindingen maken met andere leiderschapsmodellen.
* Je verwerft inzicht in de samenhang tussen je persoonlijke behoeften, je waardenpatroon, je persoonskenmerken, je competenties, leiderschapsstijl  en je visie op de maatschappij.
* Je hebt meer inzicht in en begrip voor je eigen levensverhaal. Je onderzoekt welke richting nu bij jou past in het licht van wat de wereld nu van je vraagt.
* Je ontwikkelt een samenhangende visie op leiderschap, met het Double Healix model als meta-kader.
* Je verdiept je mensenkennis, emotionele en spirituele intelligentie.
* Je versterkt je duurzaam, strategisch en visionair denken en handelen.
* Je hebt inzicht in creatieve spanningsvelden en paradoxen.
* Je ontwikkelt eigen ideeën voor duurzaamheid en de ecologie van betekenis.

Praktijkdoelen
* Je bent geïnspireerd en beter in staat je eigen leiderschapsontwikkeling vorm te geven.
* Je hebt meer compassie voor (mensen in) je omgeving en een verruimde empathic embrace.
* Je bent beter toegerust om de professionele ontwikkeling van medewerkers te faciliteren.
* Je beheerst diverse leiderschapsstijlen en kunt deze aanpassen afhankelijk van de situatie.
* Je kunt tegenstellingen hanteren en waar mogelijk verzoenen.
* Je hebt je waarnemingsvermogen verder ontwikkeld en je vermogen versterkt om dagelijkse gebeurtenissen in een groter perspectief te plaatsen.
* Je kunt toekomstscenario’s ontwerpen en deze omzetten in aansprekende verhalen.
* Je hebt handvatten om je ideeën voor duurzaamheid toe te passen in je dagelijkse werkpraktijk.

Waar vindt de opleiding plaats & wat is het programma?

Locatie
Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem, T 023-5443345.

Tijden
Een dag start om 9:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur) en eindigt circa 17.00 uur.

Programma
Per dag zal een ontwikkelingsniveau van het Double Healix model worden behandeld: de mythische onderlaag van ons bewustzijn, de basale menselijke behoeften; de ontwikkeling van identiteit (drijfveren, normen, afweermechanismen en waarden); versterken van competenties; relatie- en teamvorming; invloed op het niveau van organisatie en maatschappij; het verfijnen van een overstijgende visie op leiderschap in relatie tot je wereldbeeld.
Het model en de ontwikkelingsniveaus zijn daarmee een structuur waaraan de belangrijkste kennis over leiderschap wordt opgehangen. Terugkerende elementen bij het onderzoeken van de bewustzijnsniveaus zijn het bekijken en analyseren van filmfragmenten en het uitvoeren van oefeningen waardoor je het geleerde beter kunt verbinden met je eigen leven en werk.
Plan tussen de lesdagen enige tijd in voor voorwerk (lezen cursusboek en leren aan de hand van verschillende playlists op ons online MovieLearning platform).

Wat is allemaal inbegrepen?

De opleiding bestaande uit 5 trainingsdagen.
Deelnemers ontvangen het cursusboek Het Wiel Opnieuw Uitvinden: Cycli en Niveaus van Leiderschap, geschreven door Manfred van Doorn.
Deelnemers krijgen toegang tot het MovieLearning leerplatform.
Er wordt gezorgd voor koffie, thee, sap en snacks.
Lunches zijn niet inbegrepen in de prijs. In de omgeving van ons bedrijf bevinden zich meerdere lunchgelegenheden en winkels. Je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.

Wat is de financiële investering?

Financiële investering
De prijs van de opleiding is €2275,00 per persoon excl. 21% BTW.
Bij meer dan twee personen uit dezelfde organisatie (op één factuur) is 10% korting mogelijk. Voor Young Leaders (tot 33 jaar) wordt 15% korting gegeven. Beide kortingen kunnen niet additioneel worden ingezet.
Het cursusgeld dient voor de start van de cursus te zijn overgemaakt.
De bijeenkomsten kunnen niet los van elkaar worden gevolgd.

Annuleringsregeling
Tot 28 maart 2023 kan vrijblijvend worden geannuleerd. Vanaf 28 maart is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Op welke dagen is de eerst-volgende training?

De eerstvolgende 5-daagse open training zal plaatsvinden op:
– vrijdag 5 april 2024
– vrijdag 19 april 2024
– vrijdag 24 mei 2024
– vrijdag 7 juni 2024
– vrijdag 21 juni 2024
Reservedag:
– vrijdag 28 juni 2024

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken.
Het biedt een meta-kader en overkoepelend mensbeeld waarin verschillende leiderschapstheorieën en leiderschapsstijlen beter kunnen worden begrepen. Het biedt een kader voor alle belangrijke componenten van effectief leiderschap in de huidige tijd. Het geeft leiders inzicht in persoonlijke basisbehoeften, waardepatronen en vaardigheden. Het biedt handvatten om teams en organisaties aan te sturen en om een uitgerijpte eigen visie op leiderschap verder te ontwikkelen, gerelateerd aan maatschappelijke trends en de ontwikkeling naar een duurzame samenleving.

Movielearning

De leermethode MovieLearning spreekt de beleving aan door middel van het gebruik van filmbeelden. Upcycling van Leiderschap is een cursus waarin je een groot aantal van de beste en meest inspirerende leiderschap-scènes uit top-films en documentaires te zien krijgt, zowel in de live training als in online cursussen.

Trainers: Manfred van Doorn en Martin Groesz

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu