Afweervormen in Relaties en Organisaties

Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, of scripts, schema's, overlevingsstrategieën? Hoe kun je ze herkennen, bij jezelf maar ook bij anderen? Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je je schadelijke afweervormen loslaten of vervangen? Hoe kun je anderen daarbij helpen? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.

Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om?

Tijdens het seminar ‘Afweervormen in Relaties en Organisaties’ behandelen  leiderschapstrainers Manfred van Doorn en Rozemarijn Dols de twaalf groepen afweermechanismen die in het Double Healix model kunnen worden onderscheiden.
Om een zo goed en genuanceerd mogelijk beeld te geven van de afweervormen en manieren waarop mensen ermee omgaan, werken de  trainers met de MovieLearning methode: ze tonen aan de hand van veel concrete en inspirerende voorbeelden uit films en documentaires hoe je de afweervormen kunt herkennen en zo goed mogelijk hanteren, zowel bij jezelf als bij anderen.

De datum voor de eerstvolgende training zullen we zo spoedig mogelijk bekend maken.

Praktische informatie

Voor wie is deze training geschikt?
Wat is allemaal inbegrepen?
Waar vindt de training plaats & wat is het programma?
Wat is de financiële investering?
Wanneer is de volgende training?
Wordt de training ook incompany aangeboden?
Voor wie is deze training geschikt?

Het seminar is bedoeld voor managers, teamleiders en andere leidinggevenden, meesturende teamleden, trainers, coaches en organisatieadviseurs die in de samenwerking met anderen beter willen leren omgaan met afweer en weerstand. Deze dag is ook bedoeld voor hulpverleners en therapeuten die een allround overzicht van afweermechanismen willen ervaren aan de hand van illustratieve filmbeelden.

Wat is allemaal inbegrepen?
 • Een sprankelende en inspirerende trainingsdag.
 • Een overzichtelijke hand-out.
 • Koffie, thee, fruit, kleine snacks. Lunch is niet inbegrepen (er zijn lunchrooms en winkels in de buurt; je kunt je lunch ook meenemen en op onze locatie nuttigen).
 • De online MovieLearning course Afweervormen in Relaties en Organisaties wordt aangeboden met 50% korting (voor een abonnement van drie maanden). De course bevat vele illustratieve filmbeelden en verdiepende analyses.
Waar vindt de training plaats & wat is het programma?

Locatie
De training vindt plaats bij Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL in Haarlem.

Tijden
Het programma start om 9:30 uur (poort open vanaf 9:00 uur) en eindigt om 17:00 uur. Lunchpauze tussen 13:00 en 14:00 uur (lunch is niet inbegrepen).

Programma
De training wordt gestructureerd aan de hand van de twaalf competentievelden van het Double Healix model.

Vanouds het Dorpshuys, Donkerelaan 20, 2061 JM Bloemendaal

Programma
9:00 Inloop
9:30 Start van het programma
13:00 Lunchpauze
14:00 Vervolg programma
17:00 Einde programma

Wat is de financiële investering?

De prijs is €295,00 per persoon excl. 21% btw.
Vanaf drie aanmeldingen uit dezelfde organisatie (op één factuur) is een korting mogelijk van 10%.

Prijs van het seminar €385,00 excl. 21% btw. Annuleringsregeling Tot een maand voorafgaand aan het seminar zijn alleen administratieve kosten van €50 verbonden aan annulering. Als je binnen een maand voorafgaand aan het seminar annuleert dient het volledige deelnamebedrag te worden betaald. Bij verhindering is het mogelijk je te laten vervangen. Geef dan wel tijdig de naam van je vervanger aan ons door. Annuleren kan door een mail te sturen naar Sylvia.

Wanneer is de volgende training?

Deze trainingsdag vindt plaats zodra er minimaal 8 deelnemers zijn. Vervolgens stellen we gezamenlijke een datum vast. Laat ons dus meteen weten als je interesse hebt, dan kunnen we zo spoedig mogelijk een groep formeren! Stuur ons een mailtje!

Wordt de training ook incompany aangeboden?

Wil je in je eigen organisatie aan de slag met weerstand en afweervormen? Dat kan, we geven dit seminar ook incompany .
Neem dan contact op met Sylvia om de mogelijkheden te bespreken.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

MovieLearning

Om een zo goed en genuanceerd mogelijk beeld te geven van de afweervormen en manieren waarop mensen deze kunnen sublimeren, werken de trainers met de MovieLearning methode: ze tonen aan de hand van veel concrete en inspirerende voorbeelden uit films en documentaires hoe je de afweervormen kunt herkennen en zo goed mogelijk hanteren, zowel bij jezelf als bij anderen. Wil je nu meteen online aan de slag met dit onderwerp? Ga dan naar de MovieLearning course.

Trainers

Referenties

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45  Aantal tickets:


  Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu