Afweervormen in organisaties

Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, en hoe kun je ze herkennen? Bij jezelf maar ook bij anderen. Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je ze loslaten of vervangen? Wat is de overeenkomst met concepten als script, schema, spel en overlevingsstrategie? Hoe sublimeer je je eigen thematiek? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.
[:nl]artboard image[:]

Welke psychologische afweermechanismen hanteren mensen en hoe ga je hiermee om?

Tijdens het seminar ‘Afweervormen en Sublimatie in Organisaties’ behandelen  leiderschapstrainers Rozemarijn Dols en Manfred van Doorn de twaalf groepen afweermechanismen die in het Double Healix leiderschapsmodel kunnen worden onderscheiden.
Om een zo goed en genuanceerd mogelijk beeld te geven van de afweervormen en manieren waarop mensen deze kunnen sublimeren, werken de  trainers met de MovieLearning methode: ze tonen aan de hand van veel concrete en inspirerende voorbeelden uit films en documentaires hoe je de afweervormen kunt herkennen en zo goed mogelijk hanteren, zowel bij jezelf als bij anderen.

Voor wie

Het seminar is bedoeld voor  managers, teamleiders en andere leidinggevenden, meesturende teamleden, trainers, coaches en organisatieadviseurs die in de samenwerking met anderen beter willen leren omgaan met afweer en weerstand. Deze dag is ook bedoeld voor hulpverleners en therapeuten die een allround overzicht van afweermechanismen willen ervaren  aan de hand van illustratieve filmbeelden (MovieLearning).

Geplande seminars

Het seminar is met groot enthousiasme ontvangen! Na de coronacrisis plannen we een nieuw seminar in. Wil je op de hoogte blijven of heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Seminar info

languageTaal: Nederlands
ecoLunch: Not included

Ervaringen

chat
Plaats

Vanouds het Dorpshuys, Donkerelaan 20, 2061 JM Bloemendaal

chat
Programma

9:00 Inloop
9:30 Start van het programma
13:00 Lunchpauze
14:00 Vervolg programma
17:00 Einde programma

chat
Inbegrepen

Koffie, thee, lunch
Een maand lang toegang tot de online MovieLearning omgeving met filmbeelden over afweermechanismen

Onze leiderschapstrainers

chat
Incompany?

Wil je in je eigen organisatie aan de slag met afweermechanismen? We geven dit seminar ook als incompany seminar of training. Neem dan contact op met Sylvia om de mogelijkheden te bespreken.

Financiële investering

Prijs van het seminar

€385,00 excl. 21% btw

Annuleringsregeling
Tot een maand voorafgaand aan het seminar zijn alleen administratieve kosten van €50 verbonden aan annulering. Als je binnen een maand voorafgaand aan het seminar annuleert dient het volledige deelnamebedrag te worden betaald. Bij verhindering is het mogelijk je te laten vervangen. Geef dan wel tijdig de naam van je vervanger aan ons door. Annuleren kan door een mail te sturen naar sylvia.

Seminar ticket

Ticket voor 1 dag seminar

MovieLearning toegang

Forse korting op de online MovieLearning course Afweervormen in Organisaties en Relaties.

Geplande seminars

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu