DNA van Duurzaamheid

Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.

Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde elementen hebben en vaak eenzelfde opbouw?

Leiderschapstrainer en auteur Manfred van Doorn ontdekte dat dit geen toeval is: het is de blauwdruk van onze eigen zoektochten naar een zinvolle bijdrage aan het grotere geheel. Het verhaal is gebaseerd op de twaalf maanden van het jaarverloop, elk met zijn eigen wetmatigheid. Elk met zijn eigen tegenpool. Wanneer je deze wetmatigheden kent, kun je de patronen in jouw eigen levensverhalen ontdekken, de beleving ervan verdiepen en de wereld ermee verrijken.Onder de titel ‘DNA van duurzaamheid’ heeft Manfred onlangs het huidige tijdsgewricht van de mensheid geanalyseerd, beginnend bij het industriële tijdperk. Inmiddels zijn we als mensheid in de negende fase – de Dolk – aangekomen. De Dolkfase biedt zowel de diepste crisis als de grootste kans.

In het geval van de mensheid bestaat de crisis uit het verlies van biodiversiteit, smelten van permafrost, afnemend vertrouwen in media en overheid, destabilisatie door grote vluchtelingenstromen, extreme polarisaties, toename van de afstand tussen arm en rijk, de overmacht van corporate states, etc. De kans bestaat uit het ontwakende inzicht en de noodzaak om te veranderen, om een nieuwe richting te kiezen, een nieuw verhaal te gaan vertellen. Maar welke kant is dat op? Gaan we terug naar het nationalisme en komt er een nieuwe grote oorlog? Of krijgt de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving definitief vorm? Welke kant we opgaan, hebben we volgens Manfred voor een deel zelf in de hand. Daarin zijn we vrij. Maar als we de weg van duurzaamheid willen inslaan, is het onze opdracht om een aantal persoonlijke beproevingen te doorstaan. Beproevingen die niet persé de hele wereld kunnen redden maar waarmee we de verbinding met de aarde kunnen herstellen en vrede vinden in onszelf.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het college geschikt?
Waar vindt het college plaats?
Wat is de financiële investering?
Voor wie is het college geschikt?

Het college is geschikt voor leidinggevenden, HR managers, coaches, trainers, organisatieadviseurs, maatschappijvernieuwers, duurzaamheid-professionals, (corporate) storytellers, schrijvers, regisseurs en andere mediaprofessionals, docenten, hulpverleners, pedagogen. Niveau richtlijn: HBO+ denkniveau.

Waar vindt het college plaats?

Op dit moment is er geen gepland college. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.

Wat is de financiële investering?

Bij een groepsgrootte van 100 personen of meer: €15,- per persoon

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

Referenties

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu