Met teams op avontuur

Een trainingsdag om je vaardigheden in het begeleiden van teams en groepen op een speelse manier aan te vullen en te versterken. Hoe kun je teams en groepen op een levendige, interactieve manier helpen om elkaar beter te leren kennen, hun communicatie te verbeteren en de samenwerking soepeler en prettiger te laten verlopen? Leer werken met de Double Healix Team Transformatie bundel en het kaartspel Breng je Team in Kaart.

Op vrijdag 22 november 2024 organiseren we een training waarin het nieuwe Double Healix team-kaartspel centraal staat. Een dag om teamdynamieken dieper te doorgronden, te oefenen met het kaartspel, ervaringen uit te wisselen en op nieuwe ideeën te komen.

De Double Healix aanpak bekijkt de ontwikkelingsreis van een team vanuit 12 fasen. We bouwen hierbij voort op het werk van Bruce Tuckman. Zijn fasen (Forming, Storming, Norming etc) hebben een goede basis gelegd voor het opstarten van een team tot aan het eerste succes. Voor teams die langere tijd bestaan, is het nodig om ook aandacht te hebben voor tegenslagen. De Double Healix aanpak analyseert dus ook hoe teams zich door crises heen werken en kunnen transformeren om (meer) van toegevoegde waarde te zijn in de organisatie en maatschappij waarbinnen ze bestaan. Juist daarom is het belangrijk om teams op een speelse en toch diepgaande manier te helpen met het doorlopen van alle fasen en spanningsvelden in de reis.

Aan de hand van het boek Team Transformatie in Twaalf Stappen en het teamspel Breng je Team in Kaart.

Praktische informatie:

Voor wie is deze trainingsdag bedoeld?
Programma van de dag
Wat is de datum van de bijeenkomst?
Waar vindt de bijeenkomst plaats & wat zijn de tijden?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat is de financiële investering?
Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?
Voor wie is deze trainingsdag bedoeld?

Een dag voor iedereen die het kaartspel heeft gekocht of overweegt het te kopen, of benieuwd is wat je er allemaal mee kunt doen. Vooral geschikt voor teamtrainers, teamcoaches en team- of groepsleiders. Maar ook voor teamleden die willen doorgronden hoe de samenwerking in hun team kan worden verbeterd en hoe ieder teamlid tot zijn recht kan komen.

Programma van de dag

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

  1. Introductie met de theorie aan de hand van het kaartspel – door Isodoor Jonker
  2. Praktisch werken met het kaartspel – door Michiel Pool
  3. Opstelling met vloerkaarten – door Manfred van Doorn
Wat is de datum van de bijeenkomst?

De datum van de trainingsdag is vrijdag 22 november.

Waar vindt de bijeenkomst plaats & wat zijn de tijden?

Locatie
Double Healix
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

Tijden
Inloop vanaf 9:00 uur
Programma: 9:30 – circa 17:00 uur

Wat is allemaal inbegrepen?
  • Een inspirerende trainingsdag rondom het teamkaartspel.
  • Je ontvangt de teambundel met boek en kaartspel.
  • Je krijgt ter voorbereiding van de trainingsdag twee weken toegang tot de MovieLearning course Teamontwikkeling in Beeld.
Wat is de financiële investering?

Financiële investering:
De trainingsdag kost €245 excl BTW.
Dit is inclusief de Teambundel (normaal ter waarde van €89) en 2 weken toegang tot de MovieLearning course Teamontwikkeling in Beeld (normaal ter waarde van 195) *.
Inclusief in de prijs is koffie, thee en snacks. De lunch is niet inbegrepen. Er zijn lunchgelegenheden in de buurt en je kunt je lunch natuurlijk ook meenemen en hier nuttigen.

Annuleringsregeling:
Annulering binnen twee weken vóór de trainingsdag wordt de helft van het deelnamebedrag in rekening gebracht. Annulering binnen 7 dagen voor de trainingsdag is het gehele deelnamebedrag verschuldigd.

* Er vindt geen aftrek van het trainingsbedrag plaats in het geval je reeds een kaartspel of course had gekocht.

Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?

Voor aanmelden en vragen: stuur een mailtje naar Sylvia.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de menselijke ontwikkeling en leiderschapsontwikkeling in het bijzonder. Hierin is zowel oog voor persoonlijk leiderschap als voor de persoon van team- en organisatieleiders en de maatschappelijke context waarin zij werken. Ook biedt het model een breed-georiënteerd handvat voor het trainen en coachen van leidinggevenden. Het gedachtegoed wordt steeds geïllustreerd met leerzame en boeiende fragmenten uit speelfilms en documentaires (MovieLearning).

Begeleiders

Ervaringen

Michiel Pool, Programma Manager bij Highberg
“Een zeer toegankelijke en spannende aanpak om teams in alle fasen van ontwikkeling een spiegel voor te houden en te motiveren en te verdiepen. Heel waardevol! De teksten op de kaarten zijn ‘spot on’ en leiden op een goede manier tot levendige discussies, over pijnpunten en acties om gezamenlijk iets moois te maken.”

Wijnand Boer, Docent Operationeel Leiderschap bij Politieacademie:
“Wat een rijkdom! Met behulp van de verschillende kaartspellen, de twaalfkantige dobbelsteen en het begeleidende boek, kun je heel gericht aan de slag met de ontwikkeling van je team, de rollen die teamleden hebben, het leiderschap binnen het team, de spanningsvelden die binnen je team optreden, het in kaart brengen van de teamcultuur… Heel divers! Een dikke vette aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met persoonlijke/ team/ leiderschap/ wereld ontwikkeling.”

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Aantal tickets:

    Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

    Gerelateerde trainingen

    [:nl]Man walking to stairs.[:]
    Double Healix in a Day
    Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
    Lees meer
    Menu