Reis van de Trainer

Zoek je inspiratie en verdieping in je werk als trainer of coach? Wil je je niet alleen richten op het ontwikkelen van competenties of teamvaardigheden, maar ook op de mens achter de professional en hoe hij zich verhoudt tot ontwikkelingen in de wereld? Wil je als professional ook jezelf nog beter leren kennen? Dan is deze 4-daagse training wellicht geschikt voor jou. Leer het Double Healix-model voor training en coaching kennen: twaalf fasen van het trainings- en coachingsproces en zeven plus één niveaus van leren en ontwikkelen. Leer lastige spanningsvelden hanteren en train jezelf in het methodisch werken met filmfragmenten.

De vragen die mensen in eerste instantie aan een trainer of coach voorleggen, gaan vaak over een gemis aan vaardigheden, te verbeteren samenwerking of uitdagingen bij het leidinggeven. Maar daaronder schuilt meestal een diepgevoelde wens om jezelf als mens verder te ontwikkelen. Leren om jezelf beter te profileren gaat bijvoorbeeld over effectiever het woord nemen tijdens een meeting, maar ook over authentiek durven zijn. Teamsamenwerking gaat over gezamenlijk resultaten behalen, maar ook over de behoefte om op anderen te kunnen vertrouwen. Leiderschap gaat mogelijk over de wijze waarop je een organisatie aanstuurt, maar ook over het ontdekken van je eigen levensprincipes. Op dit niveau gaat training en coaching over wat het betekent om mens te zijn, hoe je optimaal kunt leven, hoe je je integriteit kunt versterken en uiteindelijk over hoe je je zelfkennis en zelfsturing ten dienste kunt stellen aan anderen en aan de wereld. Het is vanuit deze persoonlijke drijfveren nog altijd belangrijk nieuwe vaardigheden eigen te maken, maar dit dient iets wat breder, levensomvattender en vaak ook waardevoller is.

De training Reis van de Trainer wil trainers en coaches ondersteunen bij het tot bloei brengen van ieders persoonlijk levensverhaal en – via dit persoonlijk leiderschap – bij het laten floreren van organisaties en onze leefomgeving. De titel verwijst naar je eigen leerervaringen tijdens de reizen die je met je deelnemers en coachees maakt. Omdat we in ons werk ons eigen instrument zijn, is het cruciaal te blijven reflecteren en voortdurend zelfkennis op te bouwen.

Praktische informatie:

Voor wie is de training geschikt?
Wat is het programma van de training?
Wat zijn de data van de opleiding?
Waar vindt de opleiding plaats & wat zijn de tijden?
Wat is de financiële investering?
Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?
Voor wie is de training geschikt?

Trainers, coaches, coachend leidinggevenden. Denkniveau HBO+ met minimaal twee jaar relevante werkervaring. We gaan er vanuit dat je de basisvaardigheden van een trainer/coach beheerst. Er is verder geen specifieke voorkennis vereist.

Om de verwachtingen wederzijds goed af te stemmen, gaat er een korte intake aan de training vooraf (online of telefonisch).

Wat is het programma van de training?

Programma van de korte (4-daagse) Double Healix Train de Trainer:

1. Twaalf fasen van het trainings-/coachingsproces: effectiever sturen van het trainingsproces:
a. Van de proloog van je training via onder andere het vieren van eerste successen en het doormaken van een crisis tot de transformatie tot een topteam
b. Fasen en velden: niet iedere training doorloopt alle fasen, maar wel iedere training kent alle velden
c. Waar liggen je persoonlijke kwaliteiten, wat zijn je uitdagingen?

2. Het verbinden van niveaus van ontwikkeling: basale behoeften en waarden van je deelnemer en hun relatie met competenties, interactionele vaardigheden en het functioneren in een organisatie (inclusief de organisatie-waarden)
a. Waar ligt de focus op in jouw training?
b. Hoe neem je de andere niveaus mee? (En waarom is dat belangrijk?)
c. Welke oefeningen kun je doen om niveaus te verbinden?

3. Werken met filmfragmenten:
a. Beter kijken naar filmfragmenten
b. Kiezen van het juiste fragment
c. Fragmenten als warming up, deep watching en micro-watching
d. Introduceren van het fragment
e. Begeleiden van het gesprek over het fragment

4. Teamcoaching met Double Healix:
a. teamfasen
b. teamrollen
c. teamleiderschap
d. impliciet en expliciet gebruik

Door de hele training heen:
a. de minimaal noodzakelijke theorie
b. veel gebruik van filmfragmenten
c. veel gebruik van eigen casuïstiek
d. veel oefenen tijdens de dagen (maar ook in het werk)
e. waar nodig: wat persoonlijke reflectie (wat maakt dat het een me beter afgaat dan het ander).

Het programma kan nog worden verfijnd op basis van leerwensen van de deelnemers.

Wat zijn de data van de opleiding?

De eerstvolgende 4-daagse training start in september 2024.
De data zijn:
– vrijdag 27 september 2024
– vrijdag 11 oktober 2024
– vrijdag 8 november 2024
– vrijdag 29 november 2024

Waar vindt de opleiding plaats & wat zijn de tijden?

Locatie: De training vindt plaats bij Double Healix: Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem.

Tijden: Elke trainingsdag start om 9:30 uur en eindigt circa 17:00 uur (de poort gaat open om 9:00 uur).

Wat is de financiële investering?

Prijs: € 980 pp excl. 21% BTW.

Wat is daarbij inbegrepen: dit bedrag is inclusief koffie, thee en kleine snacks. Het is exclusief het cursusboek (zelf aan te schaffen, zie webshop) en exclusief lunch (rond de trainingslocatie bevinden zich enkele goede lunchgelegenheden, je kunt je lunch ook zelf meenemen en hier nuttigen).

Annuleringsregeling: Indien je annuleert binnen twee weken voorafgaand aan de start van de training, dan is het volledige cursusgeld verschuldigd. Het is mogelijk je te laten vervangen als de trainer daarmee akkoord gaat na het intakegesprek met je plaatsvervanger.

Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?

Wil je je aanmelden voor de opleiding, dat kan door een mailtje te sturen naar Sylvia. Je kunt ook bellen met 023-5443345. We maken dan een afspraak voor het intakegesprek (online of telefonisch).

Mocht je vragen hebben, dan horen we die graag. Stuur een mailtje naar Sylvia.

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke en integrale visie op de ontwikkeling van leiderschap en levenskunst. Hierin is zowel oog voor de persoon van leiders als voor de team-, organisatie- en maatschappelijke context waarin zij werken.

.

De trainer Marcel Karreman vertelt:

Movielearning

We gebruiken in de opleiding een rijk palet aan leermethoden. Een methode die een centrale plek inneemt is MovieLearning: leren, oefenen en reflecteren aan de hand van inspirerende en krachtige filmbeelden.

Trainers

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

  Gerelateerde trainingen

  [:nl]Man walking to stairs.[:]
  Double Healix in a Day
  Op deze dag behandelen we de structuur van de grote verhalen waarin de mensheid door transformaties gaat: de ontwikkeling van…
  Lees meer
  Menu