Basisworkshop Blockchain-Bitcoin

De maatschappelijke transformatie waarin we ons wereldwijd bevinden, vraagt een innovatief-strategische blik. In dat kader bieden we een basisworkshop Blockchain-Bitcoin om met elkaar na te denken over en te oefenen in een meer transparant en betrouwbaar afspraken- en uitwisselingssysteem.

 

De blockchain is een revolutionaire ontwikkeling die de maatschappij paradoxaal genoeg meer vertrouwen kan bieden via zogenaamd ‘trustless protocol’. Op basis van peer-to-peer communicatie kunnen mensen zonder trusted third party op betrouwbare manier handelen, contracten afsluiten, geschiedschrijven, transparant en controleerbaar stemmen en zelfs eigen valuta en tokens ontwikkelen.

Om tegemoet te komen aan de vele vragen die we over dit onderwerp ontvangen, zullen Manfred van Doorn,  Boy van den Reijen, Michael Salmagne en Mattijs Christiaanse een workshop verzorgen over de blockchain, crypto-valuta in het algemeen en het aankopen van Bitcoin in het bijzonder.

Na een uitgebreide inleiding in de grotere maatschappelijke processen, zullen we schakelen naar de praktijk. De middag zal gewijd zijn aan het opzetten van een wallet, het aanmaken van een rekening bij een broker en het aanschaffen van een kleine hoeveelheid Bitcoin. Het wordt dus een echte werk-dag met een kleine groep van circa 10 deelnemers die ook een kleine hoeveelheid Bitcoin leren kopen. Met vier docenten is er veel persoonlijke begeleiding mogelijk.

De dag is bedoeld voor mensen die niet alleen geïnteresseerd zijn om meer over de blockchain te leren in de huidige transitie, maar ook daadwerkelijk hun eerste Bitcoin transactie willen uitvoeren. Er wordt geoefend met de basisstappen van het aanmaken van een wallet, het beveiligen met een hardware wallet en het aankopen van Bitcoin.

Deelnemers worden geacht zelf hun eigen laptop mee te nemen en een device voor de opslag van de aankoop (aanwijzingen hiervoor volgen nog). Hoewel een laptop onze voorkeur heeft, zullen we ook mensen faciliteren in het aanschaffen via een smartphone of tablet.
Tevens is een identiteitsbewijs, smartphone, creditcard of pinpas nodig om een aankoop mee te doen, zodat je kunt oefenen en de eerste stappen kunt zetten.

Datum
Vrijdag 17 juni 2022

Programmatijden
Aanvang: 9:30 uur (zaal open vanaf 9.00 uur)
Eindtijd: 17.00 uur

Financiële investering
De prijs is €195
Dit bedrag is inclusief koffie, thee, sap en kleine snacks, en exclusief 21% btw. Er wordt geen lunch verzorgd. In de omgeving van ons bedrijf zijn verschillende lunchgelegenheden, je kunt natuurlijk ook je lunch meenemen en hier nuttigen.
Het bedrag is ook exclusief een hardware wallet (we zullen vooraf een overzicht geven van de mogelijkheden).

Locatie
Double Healix, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem.
Ons bedrijf ligt wat verscholen. De ingang is een witte poortdeur in een hoge heg aan een grasstrook, schuin tegenover nummer 69.
Parkeren in de wijk is gratis en er is doorgaans voldoende parkeergelegenheid.
Als je met de trein komt dan is uitstappen op station Overveen vaak het handigste, daarna is het nog een kleine 10 minuten lopen in een prettige omgeving.

Informatie en aanmelding
Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar Sylvia

Annuleringsregeling
Als je onverhoopt moet annuleren: Stuur een mailtje naar Sylvia. Tot 3 juni 2022 is annuleren zonder kosten. Bij annuleren na die datum is het gehele bedrag verschuldigd.

Interview
Econoom en schrijver Ad Broere interviewde Manfred van Doorn over het belang van Bitcoin. Hier vind je de link.

Disclaimer
De workshop gaat niet over het leren speculeren met bitcoin. Het gaat – naast leren er praktisch mee te werken – over de principes, waarden en de idealen.

Trainers

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

    Menu