Mattijs Christiaanse

Als kind had ik een voorliefde voor techniek, elektronica en wetenschap. Na mijn eindexamen heb ik drie jaar natuurkunde gestudeerd. Daarna ben ik overgestapt naar geneeskunde en huisarts geworden.

Twintig jaar geleden ben ik gaan lezen over beleggen en investeren. Vervolgens kwam ik op het spoor van het handelen op de beurs. Ik las hier allerlei boeken over. Over de psychologische aspecten, de praktische aanpak, het gebruik van technische indicatoren, het bouwen van handelssystemen etc. Ik zat in diverse werkgroepen om geautomatiseerde handelssystemen te ontwerpen en leerde zelf programma’s te schrijven in een aantal computertalen.

Vijf jaar geleden kwamen bitcoin en crypto-currencies op mijn pad. Ik kocht ze en verdiepte me er steeds meer in. Op een gegeven moment viel het kwartje dat Bitcoin de enige echte is. Het is fascinerend om steeds verder in de Bitcoin materie te duiken vanuit vele gezichtspunten: filosofisch, ethisch, moreel, politiek-economisch, financieel, computer technisch en cryptografisch (de techniek van het versleutelen van informatie).

Menu