Training Invloed, Macht en Leiderschap


2-daagse training, 8 en 22 november 2019.
Door Manfred van Doorn.

Tijdens deze 2-daagse training laat Manfred van Doorn je kennismaken met het Double Healix model van leiderschap, met speciale aandacht voor het Machtskruis. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten over evenwichtskunstenaars op de horizontale en verticale as.

Het Machtskruis

Screenshot Machtskruis Kardinale Deugden2Over de hele wereld en in alle tijden worden steeds vier kardinale waarden in menselijk handelen beschreven: fortitudo tegenover temperantia (op de horizontale as), en prudentia tegenover justitia (op de verticale as). Voor leiderschap zijn deze waarden van buitengewoon belang: alleen als deze vier krachten met elkaar in balans zijn, is er sprake van goed bestuur, maar ook van goede opvoeding en goede samenwerking.
De horizontale en verticale krachten komen samen in het hart, waar we de kwaliteit van ons handelen en ons ervaren proeven, wegen en bijsturen. Het is de plek waar leiderschap ontstaat, in de brede zin van het woord. Goed leiderschap vraagt dus om het vermogen de tegenpolen met elkaar op creatieve spanning te zetten, om soepel en gebalanceerd te kunnen werken binnen de horizontale en verticale krachtenvelden. Tijdens de trainingsdagen gaat we hier dieper op in. Ook zullen we de waarden en leiderschapscompetenties verbinden met wat er nu in de wereld nodig is, zowel op persoonlijk vlak als in teams en grotere systemen.

Werkwijze
In de training zal theorie worden afgewisseld met illustratieve filmfragmenten en deze zullen in de groep worden besproken. Oefeningen en uitwisseling over eigen cases verdiepen de inzichten en bevorderen evenwichtig gedrag.
Vooraf en tussen de trainingsdagen zullen thuisopdrachten worden gegeven, waaronder het volgen van een course op onze online leeromgeving MovieLearning.

Praktische informatie
Data: vrijdag 8 november en vrijdag 22 november 2019 *
Plaats: De Plannensmederij, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem
Tijden: 9:30 – circa 17:00 uur (de poort gaat open om 9:00 uur)
Hoofdtrainer: Manfred van Doorn
Prijs: € 790,00 p.p. excl btw. Dit is inclusief thee/koffie/sap en lunch (vegetarisch met vis en grotendeels biologisch)
Inlichtingen en aanmelden bij: sylvia@doublehealix.com

Annuleringsregeling: tot 8 oktober 2019 zijn er geen kosten verbonden aan annulering, vanaf 8 oktober 2019 dient het volledige deelnamebedrag te worden betaald. Bij verhindering is het mogelijk u te laten vervangen (voor het geheel van de cursus, losse dagen zijn niet overdraagbaar).

Back to Top