Double Healix in een Dag – Seminar


14 mei 2019 Haarlem;
13 sept 2019 Haarlem;
13 december 2019 Utrecht.

De Universele Reis als bron voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling

Deze dag maak je kennis met het fundament van het Double Healix model voor Leiderschap: je leven zien als een verhaal, en universele verhalen gebruiken als bron voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling.

 

Wat?
Op deze dag behandelen we de structuur van alle grote verhalen van de mensheid  die ook in moderne media steeds wordt gebruikt: de ontwikkeling van groei, bloei en neergang naar wederopstanding. We gaan in op de twaalf fasen van de universele reis van de mens. We behandelen de kracht van metaforen en het belang van de narratieve psychologie (en het narratief activisme) voor persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling, als opstap naar maatschappijvernieuwing en hogere niveaus van bewustzijn.

Waarom?
Voor de transformatie naar een duurzame samenleving hebben we nieuwe, verbindende en activerende verhalen nodig op basis van diepe waarden. Deze transformatie vraagt dat we ons bewust worden van de verhalen waarin we (kiezen te) leven, en welke verhalen we nodig hebben om een betere toekomst te bereiken, voor onszelf, volgende generaties en voor de aarde. Om die verhalen te ontwikkelen en vertellen is het belangrijk de universele structuur van bewustzijn te kennen, die bepaalt hoe we denken en volgens welke patronen we al dan niet veranderen. Dat geldt voor alle niveaus: individueel, in familie- en teamverband, in organisaties en op nationaal en internationaal niveau.

Hoe?
Tijdens deze dag wordt uitleg van theorie afgewisseld met het gezamenlijk ervaren en bespreken van illustratieve filmfragmenten, volgens onze  MovieLearning methode. Je krijgt inzicht in de structuur en de variaties van het grote menselijke verhaal en via oefening leer je je eigen leven als mythisch verhaal te benaderen en vooruit te blikken op wat de toekomst nu van je – en van ons – vraagt.

Voor wie?
De cursusdag is geschikt voor leidinggevenden, HR managers, coaches, trainers, organisatieadviseurs, maatschappijvernieuwers, duurzaamheid-professionals, (corporate) storytellers, schrijvers, regisseurs en andere mediaprofessionals, docenten, hulpverleners, pedagogen. Mensen die willen leren aan de hand van filmfragmenten (MovieLearning). Niveau richtlijn: HBO +
Mensen die overwegen aan Double Healix opleidingen deel te nemen, raden we aan eerst deze dag te volgen.

Aantal dagen per training: één

Datum en tijden:
Dinsdag 14 mei 2019, 9:30 – circa 17:00 uur (zaal open vanaf 9:00 uur)
Docent: Manfred van Doorn
Plaats: Plannensmederij, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem
Prijs: €315 (inclusief koffie, thee, lunch, en boek Het Wiel Opnieuw Uitvinden).*

Vrijdag 13 september 2019, 9:30 – circa 17:00 uur (zaal open vanaf 9:00 uur)
Docent: Manfred van Doorn
Plaats: Plannensmederij, Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem
Prijs: €315 (inclusief koffie, thee, lunch en het boek ‘Het Wiel Opnieuw Uitvinden)*
Vrijdag 13 december 2019, 9:30 – circa 17:00 uur (zaal open vanaf 9:00 uur)
Docenten: Marcel Karreman en Isodoor Jonker
Plaats: Utrecht
Prijs: nadere informatie volgt

* Vanaf drie aanmeldingen vanuit dezelfde organisatie is korting mogelijk.
* Voor Young Professionals reserveren we enkele kortingsplaatsen.
Neem daarvoor contact met ons op (zie onder ‘Informatie en aanmelding’).
* De bedragen zijn BTW vrijgesteld, Double Healix LEAD is CRKBO geregistreerd.

Tijdsinvestering: circa 10 uur (inclusief cursusdag)

INFORMATIE EN AANMELDING
Als je je wilt aanmelden of nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Sylvia Mastenbroek: sylvia@doublehealix.com of bel 023-5443345.
De gegevens die we bij aanmelding graag per e-mail van je ontvangen zijn:
– je naam
– je functie of werkzaamheden
– je telefoonnummer (liefst je mobiele nummer)
– de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld en het e-mailadres waar de factuur naar toegestuurd kan worden (we sturen geen facturen over de post)
– via welke route je informatie over deze training hebt ontvangen.

“Een geweldige Double Healix in een Dag gehad bij Manfred van Doorn! De mogelijkheden en inspiratie bruisen ongecontroleerd door mij heen, wat een verteller, wat een leider! Gisteravond heb ik ‘De Atlas’ uit het cellofaan gehaald en opengeslagen. Na 2 pagina’s was ik helemaal gegrepen. Groundhog Day, samen met Big, is ook mijn favoriete film. De beschrijving op basis van het Double Healix model was een storm van inzichten. Heerlijk! Overweldigend!”
– Ronald Spijkerman, coach en (transitie) manager

Kijk hier voor de VOORWAARDEN bij de Double Healix activiteiten: Voorwaarden-bij-Double-Healix-trainingen en opleidingen

 

 

 

 

Back to Top