Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

In bovenstaande video behandelt trainer Isodoor Jonker ter illustratie een fragment uit de film Rocketman over het leven van de zanger Elton John.

De maatschappij lijkt grote behoefte te hebben aan richtlijnen bij deze poging om kleurrijk samen te werken. Het zijn idealen die zich eveneens afspelen binnen allerlei spanningsvelden. Daarbij zoeken we naar een weg tussen overaccentuering en ontkenning, en tussen ‘openstaan voor’ en ‘afbakenen en convergeren’. Niet zelden worstelen we met de paradox dat ‘inclusief’ ertoe kan leiden dat mensen met een andere mening er niet bij horen. Hoe gaan we daarmee om? Double Healix heeft onlangs – in samenwerking met enkele grote organisaties die deze thema’s voor hun medewerkers agenderen – een incompany training ontwikkeld waarbij we steeds oog houden voor meerdere perspectieven en voor positieve voorbeelden die inspirerend kunnen werken. Binnenkort komt ook een MovieLearning course online, met heldere film-illustraties, analyses, vragen en oefeningen. 

Hieronder een fragment uit de Netflix serie Ted Lasso. Hier heeft de coach weer een wat andere, en net zo zinnige reactie op het ‘coming out’ van een van zijn spelers.

Wellicht interessant?

Menu