Het karakter van een team

De laatste tijd ontvangen we veel verzoeken van organisaties om teamtrainingen uit te voeren op basis van het Double Healix model. Een aangename verrassing, omdat we vroeger vaak hoorden: ‘Het is een prachtig en compleet model, maar wel ingewikkeld.’ De tijden zijn veranderd: nu horen we juist dat het model ‘recht doet aan de complexiteit van de teamdynamiek’. Of: ‘het model helpt ons beter de spanningsvelden van de teamdynamiek te begrijpen’. En: ‘het heeft ons team richting gegeven om sterker uit moeilijke tijden te komen’.
Het Double Healix model voor teamontwikkeling bouwt verder op de 4-fasen theorie van Tuckman: we hebben deze uitgebreid naar 12 teamfasen. Juist in de komende jaren zullen we teams moeten helpen de innerlijke en gezamenlijke kracht te ontwikkelen om met glans de komende ‘tests of character’ te doorstaan. In deze video vertellen we je er meer over.

Wil je als organisatie ondersteuning bij het versterken van jullie teams? Kijk dan hier verder of mail ons, we helpen je graag. Als je eerst meer wilt weten over de manier waarop we de 12 teamfasen verbinden met teamrollen en teamleiderschap, trakteer jezelf dan op de online MovieLearning cursus Teamontwikkeling in Beeld.

Wellicht interessant?

Menu