Maak je eigen Double Healix profiel

Double Healix helpt mensen bij het in kaart brengen van hun persoonlijkheid en het verder uitstippelen van hun ontwikkelingsweg. Een van de methoden die we daarbij gebruiken is het profieloverzicht. In elk profiel onderscheiden we 12 gebieden die zijn gebaseerd op de fasen in het Double Healix model. Jouw Double Healix profiel maakt inzichtelijk waar je sterke en minder sterke kanten zitten. Dit kun je als spiegel gebruiken en als basis om te bepalen waar jij je focus wilt leggen in je persoonlijke ontwikkeling.

Sociale media staan vol met tips: om snel rijk te worden, voorgoed slank, super fit, uiterlijk aantrekkelijk of permanent gelukkig en competent.
Het klinkt allemaal zo mooi, maar mensen komen vaak van een koude kermis thuis. Ontwikkeling kost inspanning en de reis naar voldoende inkomen, een gezond lichaam, aantrekkelijk zijn voor een partner, bijdragen aan een team of het bereiken van innerlijke rust gaat gepaard met vallen en opstaan.

Er is geen ‘fail-safe’ advies, geen enkele tip is altijd raak. Zo klinkt  ‘Geef nooit op’ als een  goed advies, maar het is een halve waarheid. Want succes wordt zowel bepaald door waar je mee doorgaat als waar je mee stopt.
En ook op andere gebieden geldt het belang van balans: als je te eenzijdig bent met het aantrekkelijk maken van je uiterlijk, kun je innerlijk steeds onaantrekkelijker worden.

Daarom biedt Double Healix geen eenzijdige schijnoplossingen. Wat we wel bieden, is inzicht in de twaalf belangrijkste levensprincipes. Die altijd polair zijn en die elkaar afwisselen in een universele reis. We bieden overzicht, inzicht en diepgang. We tonen mogelijke wegen waarlangs je nog meer waarde kunt toevoegen aan je eigen leven en aan jouw samenleving. We zoeken samen met jou naar balans tussen wat deze vorm van verrijking voor jou inhoudt en wat je daarvoor moet doen en wat je daar eventueel voor moet opgeven.

Twaalf principes klinkt voor veel mensen als veel informatie. Maar deze twaalf principes komen overal in terug. Als je ze eenmaal leert herkennen, zie je ze terug in je eigen levensbehoeften, in je drijfveren, je competenties, maar ook in hoe je kinderen opvoedt en relaties vormgeeft.

Deze twaalf principes vormen in onze opvatting het DNA van de menselijke ontwikkeling. We werken aan het stap voor stap en niveau voor niveau ontsluiten van deze code. De vragenlijst die we nu hebben ontwikkeld, ordent de belangrijkste competenties aan de hand van de twaalf levensprincipes en maakt ze op speelse manier toegankelijk. Het voordeel is dat je door het invullen van deze lijst tegelijk iets meer over je eigen skills ontdekt en je welhaast ongemerkt kennismaakt met de twaalf polaire principes.

We nodigen je uit om de vragenlijst gratis in te vullen en kennis te maken met jouw profiel in twaalf velden. Je helpt ons doordat wij de vragenlijst met jouw (anonieme) gegevens steeds beter kunnen maken. Vanuit je competentieprofiel kun je besluiten om je op bepaalde competenties verder te ontwikkelen. We bieden nu tegen lage prijs delen van onze MovieLearning course over Competentieontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap aan.

Naast dit nieuwe competentieprofiel hebben we ook een profiel voor twaalf fasen in teamontwikkeling, met aandacht voor twaalf teamrollen en twaalf leiderschapsinterventies (deze is tegen betaling). De komende jaren ontwikkelen we ook profielen voor de andere niveaus van bewustzijn, zodat je de twaalf principes op alle levensgebieden en levensfasen kunt gaan herkennen en toepassen.

Kijk voor alle info, en om gratis een Competentieprofiel te maken op de pagina over het Double Healix profiel. Het is daarvoor nodig dat je een (eveneens gratis) MovieLearning account hebt, die kun je daar aanmaken.

Menu