Upcycling van Leiderschap


Zesdaagse leiderschapstraining, start 24 jan 2020, schrijf je nu in!

upcycling-juni

Wil je als leider, (interim)manager, organisatieadviseur, opleidingsadviseur, hr-directeur of leiderschapstrainer inspiratie opdoen, je vaardigheden en visie verder ontwikkelen, en je mensenkennis verdiepen? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschapsniveaus zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je een stap vooruit zetten in ruimer kijken, denken en doen? Wil je ideeën voor duurzaamheid en de ecologie van betekenis? En wil je leren aan de hand van MovieLearning, met prachtige filmbeelden?

Deze 6-daagse Double Healix leiderschapstraining is dan echt iets voor jou!

Deelnemers geven deze opleiding gemiddeld een 8.6 !
op een schaal van 1 – 10 (resp. slecht – perfect)

“Verplichte kost voor elke zichzelf serieus nemende leider. En natuurlijk ook voor leiders die zichzelf niet zo serieus nemen…”
– Eric Verwaal, Algemeen Secretaris van Z.M. de Koning en H.M. de Koningin

UPCYCLING

Upcycling van Leiderschap is een zesdaagse training waarin het proces van upcycling als kern van het Double Healix model wordt behandeld. Het Double Healix model is een leiderschapsmodel dat onderscheid maakt in zeven niveaus van ontwikkeling. Het biedt een kader voor alle belangrijke componenten van effectief leiderschap in de huidige tijd. Het geeft leiders inzicht in persoonlijke basisbehoeften, waardepatronen en vaardigheden. Het biedt handvatten om teams en organisaties aan te sturen en om een uitgerijpte eigen visie op leiderschap verder te ontwikkelen, gerelateerd aan maatschappelijke trends en de ontwikkeling naar een duurzame samenleving.

UpCycling verwijst naar het principe dat grote maatschappelijke veranderingen eigenlijk over dezelfde waarde-conflicten gaan als kleinschalige persoonlijke, team of organisatie vraagstukken. De cursus bestaat uit het behandelen en ervaren van zogenaamde upcyclingladders: transformaties van waarden naar steeds hogere niveaus van complexiteit en omvattendheid. Op die manier krijg je zicht op hoe je je eigen thema’s kunt verheffen en hoe je competenties van je medewerkers naar een hoger niveau van effectiviteit en omvattendheid kunt helpen tillen.

Het Double Healix model biedt tegelijkertijd een metakader en overkoepelend mensbeeld waarin verschillende leiderschapstheorieën en leiderschapsstijlen beter begrepen kunnen worden.

Ik heb de Upcycling training doorlopen en kijk daar met grote dankbaarheid op terug. Inspirerende, leerzame en ogen-openende dagen weg van de hectiek van de dag, onder bezielende begeleiding. Bijna iedere dag komt er wel een situatie voorbij die ik nu anders interpreteer. Wat mij betreft verplichte kost voor iedere leider(-in-spe)!
– Erik Vermeer, Chief Technology Officer bij GeriMedica

Leeractiviteiten
* Uitgangspunt is leren vanuit plezier en inspiratie.
* De methode MovieLearning is gericht op de beleving door middel van het gebruik van filmbeelden. Het is een training waarin je een groot aantal van de beste en meest inspirerende leiderschap-scènes uit top-films en documentaires te zien krijgt.
* De filmvoorbeelden van menselijke ontwikkeling en krachtig leiderschap worden in een narratieve samenhang behandeld. Het begint met de verhaalstructuur van de mythische Reis van de Held en toont vervolgens hoe elke fase in deze reis zich op steeds hogere niveaus van menselijke ontwikkeling manifesteert.
* Spelenderwijs worden de belangrijkste theoretische concepten en praktische werkingen van leiderschap en visieontwikkeling eigen maakt.
* Samen met anderen middels effectieve oefeningen de theorie koppelen aan de dagelijkse praktijk, ter verbetering van leiderschapsvaardigheden.

“De Double Healix is een zeer effectieve, innovatieve en onderhoudende manier om leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, waarbij je aan de hand van herkenbare filmbeelden direct kunt reflecteren op je eigen gedrag. De aanpak sluit bovendien aan bij de veranderde tijdgeest en de manier waarop leiders tegenwoordig leren en informatie absorberen. Ik ken geen effectievere manier!”
– Erik van ’t Hof, als Lid Raad van Bestuur Pon Holding

“Deze training heeft mij scherpte gebracht in wat ikzelf nog meer kan doen. Het is een verrijkende training, onmisbaar voor als je dieper naar jezelf, je relatie, je team of je organisatie wilt kijken!”
– Frans Duynstee, Lid Raad van v Commissarissen Abiant 


“Upcycling heeft mij een verdieping gegeven van het zicht op mijzelf en mijn leiderschap in relatie tot de gebeurtenissen in de wereld. De combinatie van de ongelofelijk raak gekozen filmfragmenten en de inspirerende en scherpe analyses van de begeleiders zorgden ervoor dat ik elke keer weer volledig gevoed huiswaarts vertrok. 
Manfred van Doorn zet zijn onuitputtelijke kennis en ervaring op het gebied van de interactie van menselijk denken, voelen en handelen in bij het bekijken van de filmfragmenten, om samen met de deelnemers tot nieuwe inzichten te komen. Het is een proces dat gebaseerd is op het uiterst goed uitgewerkte Double Healix model. De training is toekomstgericht, hoopgevend en versterkend. Wat je achtergrond ook is, als je je leiderschapskills op een zeer eigen, actuele en duurzame manier wilt upgraden, is dit je kans.”
– Dr. Marjolein Doesburg-van Kleffens, laboratorium specialist en medisch manager

WAT DEZE OPLEIDING JE BIEDT

Trainingsdoelen:
* je verdiept je kennis van en inzicht in theorie en praktijk van leiderschap op alle niveaus aan de hand van een narratief samenhangend model (het Double Healix model), en kunt dwarsverbindingen maken met andere leiderschapsmodellen
* je verwerft inzicht in de samenhang tussen de persoonlijke behoeften van jezelf, je waardepatroon en persoonskenmerken, je vaardigheden, teamleiderschap en je visie op de maatschappij.
* je hebt meer inzicht in en erkenning voor je eigen levensverhaal
* je ontwikkelt een samenhangende visie op leiderschap, met het Double Healix model als metakader
* je verdiept je mensenkennis, emotionele en spirituele intelligentie
* je versterkt je duurzaam, strategisch en visionair denken
* je hebt inzicht in creatieve spanningsvelden en paradoxen
* je ontwikkelt eigen ideeën voor duurzaamheid en de ecologie van betekenis

Praktijkdoelen:
* je bent geïnspireerd en beter in staat je eigen leiderschapsontwikkeling voortdurend door te zetten
* je hebt meer compassie voor (mensen in) je omgeving en een verruimde empathic embrace
* je faciliteert andermans professionele ontwikkeling als vanzelfsprekend
* je beheerst diverse leiderschapsstijlen en kunt deze afhankelijk van de situatie aanpassen
* je kunt tegenstellingen hanteren en waar mogelijk verzoenen
* je hebt je waarnemingsvermogen verder ontwikkeld en het vermogen dagelijkse gebeurtenissen op het werk in een groter perspectief te plaatsen
* je kunt toekomstscenario’s ontwerpen en deze omzetten in aansprekende verhalen
* je hebt handvatten om je ideeën voor duurzaamheid en de ecologie van betekenis toe te passen in je dagelijkse werkpraktijk.

Alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen. Een zeer goed uitgedacht model, complex en toch handzaam, een onuitputtelijke bron aan filmfragmenten en de bezielende begeleiding van Manfred cs, maakte deze opleiding voor mij zeer waardevol. Mooie interactie, emotie, verbazing, ontkenning, en een warm gevoel, hebben dit opgeleverd. Naast dat het me als manager beter heeft gemaakt, leverde het me ook inzichten op in de opvoeding van mijn dochtertje. Dat was een onverwachte bonus. Voor iedereen die zichzelf als mens wil verrijken, maar op een andere manier dan gangbaar is, is deze opleiding een absolute aanrader!”
– Martin Hendriks, Clustermanager Stichting Volckaert

Hieronder een video-getuigenis van Mattijs ten Brink, als CEO van Transavia:

PROGRAMMA IN HOOFDLIJNEN

De cursus bestaat uit 6 losse lesdagen en volgt zes ontwikkelingsniveaus van het Double Healix model: de mythische onderlaag van ons bewustzijn, de basale menselijke behoeften; de ontwikkeling van identiteit  (drijfveren, normen, afweermechanismen en waarden); versterken van competenties; relatie- en teamvorming; invloed op het niveau van organisatie en maatschappij; het verfijnen van een overstijgende visie op leiderschap in relatie tot je wereldbeeld.

Het model en de ontwikkelingsniveaus zijn daarmee een structuur waaraan de belangrijkste kennis over leiderschap wordt opgehangen. Terugkerende elementen bij het onderzoeken van de bewustzijnsniveaus zijn het bekijken en analyseren van filmfragmenten en het uitvoeren van oefeningen waardoor je het geleerde beter kunt verbinden met je eigen leven een werk.

“Ik heb de trainingen die Manfred van Doorn bij Guidion gaf evenals de Double Healix cursus die ik daarna volgde, zeer gewaardeerd.”
– Maarten Roerink CEO van DPS Services (en voormalig CEO Guidion)

“De MovieLearning playlists met filmfragmenten zijn erg handig voor het meer grip krijgen op de leerstof.”
– Frans Duynstee, Lid RvC Abiant


VOOR WIE
Leidinggevenden, (interim)managers, organisatieadviseurs, opleidingsadviseurs, hr-managers en -directeuren, leiderschapstrainers en coaches. Mocht je niet tot deze beroepsgroepen horen en toch graag willen meedoen, neem dan eerst even contact met ons op (zie voor email onderaan bij ‘Aanmelding’).
Denkniveau HBO+, minimaal drie jaar werkervaring gewenst. Er is voor deze training verder geen specifieke voorkennis vereist.
Deelnemers komen uit uiteenlopende branches en beroepsgroepen. Wat hen bindt is het thema leiderschap: van het verder ontwikkelen van hun persoonlijke leiderschap tot de betekenis van leiderschap met betrekking tot de transitie naar een duurzame samenleving.

LITERATUUR
Tijdens de opleiding maken we gebruik van het boek Het Wiel Opnieuw Uitvinden waarin stap voor stap het Double Healix model voor leiderschap wordt behandeld; elke deelnemer aan de opleiding ontvangt dit boek.

TIJDSINVESTERING:
Zes trainingsdagen en 3 à 4 uur voorbereiding per trainingsdag.

ALGEMENE INFORMATIE OVER UPCYCLING VAN LEIDERSCHAP:

TRAINERS
Hoofdtrainer: Manfred van Doorn.
Manfred werkt in deze training samen met Mark Esseboom, een ervaren leider met een brede nationale en internationale achtergrond in zowel de Rijksoverheid als het bedrijfsleven.

LOCATIE
De Plannensmederij Haarlem
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

DATA
– vrijdag 24 januari 2020
– vrijdag 7 februari 2020
– vrijdag 6 maart 2020
– vrijdag 20 maart 2020
– vrijdag 17 april 2020
– vrijdag 8 mei 2020
Reservedag (als de trainer onverhoopt een bovenstaande dag niet kan lesgeven): vrijdag 15 mei 2020.

TIJDEN
Poort open: vanaf 9.00 uur
Aanvang programma: 9.30 uur
Lunchpauze: 13.00 – 14.00 uur
Einde programma: 17.00 uur

PRIJZEN
€ 2575,00 per persoon (dit bedrag is BTW-vrijgesteld, Double Healix is CRKBO-geregistreerd).
Bij meer dan twee personen uit dezelfde organisatie is 10% pp korting mogelijk. Voor Young Leaders (tot 33 jaar) wordt 15% korting gegeven. Het cursusgeld dient ruim voor de start van de training te zijn overgemaakt, je ontvangt hiervoor een digitale factuur. De bijeenkomsten kunnen niet los van elkaar worden gevolgd.
Het deelnamebedrag is inclusief:
a. Koffie, thee, sap, lekkers en fruit. De lunches zijn niet inbegrepen in de prijs. Er zijn verschillende prima lunchgelegenheden in de buurt. Je kunt je lunch natuurlijk ook meenemen en hier nuttigen.
b. Het cursusboek ‘Het wiel opnieuw uitvinden’ 2012 editie (Manfred van Doorn) en het E-book ‘This is the and’ (Manfred van Doorn & Victor van Doorn).

AANMELDING
Je kunt je aanmelden bij Sylvia Mastenbroek: sylvia@doublehealix.com of bel 023-5443345.
De gegevens die we daarbij graag per e-mail van je ontvangen zijn:
– je naam
– je functie of werkzaamheden
– je telefoonnummer (liefst je mobiele nummer)
– de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld en het e-mailadres waar de factuur naar toegestuurd kan worden (we sturen geen facturen over de post)
– via welke route je informatie over deze training hebt ontvangen.

Kijk hier voor de Voorwaarden bij onze trainingen: VOORWAARDEN BIJ DOUBLE HEALIX TRAININGEN EN OPLEIDINGEN


Nog enkele deelnemers van voorgaande Upcycling-trainingen aan het woord:

“Manfred liet mij een geheel nieuwe manier zien om een theorie in beeld te brengen (letterlijk!). Waardoor deze beter blijft hangen en ik het ook beter onder woorden kan brengen voor anderen. De bijeenkomsten waren intensief, interessant en inspirerend. Ik heb enorm genoten.”
– Esther Schrier, Griffier Gemeente Nederweert

Ik kan Upcycling van Leiderschap aan iedereen die zoekt naar persoonlijke ontwikkeling en verdieping van zijn/haar kennis en vaardigheden op gebied van leiderschap alleen maar aanbevelen. Ik heb enorm veel over mezelf en over interpersoonlijke dynamieken geleerd. De analyses van de filmfragmenten waren haarscherp, vaak tot tranen toe ontroerend, soms confronterend en altijd inzicht verschaffend. Ik heb in het verleden al menig training en opleiding op dit onderwerp mogen volgen, maar bij Double Healix was het alsof er iedere dag een paar sluiers werden opgelicht op het thema van effectiviteit in persoonlijk leiderschap. De dagen voelden als een mentale douche. Opgefrist en geladen met nieuwe inzichten die ik in mijn praktijk heb kunnen toepassen. Tijdens de laatste dag hebben we als groep spontaan en unaniem besloten om een vervolgdag te organiseren. Als het aan mij ligt zouden we ieder kwartaal een terugkomdag organiseren.”
– Hans Spitsbaard, Managing Partner Hillfive

“Deze opleiding en de verdiepingsopleiding hebben mij als onderzoeker van drijfveren en waarden geholpen om niet alleen die waarden nog scherper in kaart te brengen maar ook het verander-potentieel nog veel meer te benutten en mensen daar ook bij te helpen.”
– Martijn Lampert, Directeur Onderzoek Motivaction

“De Double Healix aanpak door Manfred van Doorn is ongelooflijk prikkelend en praktisch, direct en vernieuwend.”
– 
Wouter Kolk, CEO Albert Heijn

“De opleiding heb ik als enorm waardevol ervaren. De manier waarop de dagen zijn vormgegeven, getuigt van groot leiderschap van Manfred en Sylvia. Zeer persoonlijk en vanuit eigen kracht. Jullie hebben mij voorgeleefd wat het betekent leiderschap te tonen. De verzorging en hartelijkheid kan alleen daar bestaan waar mensen echt weten waar het om draait. Het hebben van een visie, moreel kompas, jezelf zien in relatie tot anderen is voor mij de kern van leiderschap. Hoe Manfred mij geholpen heeft om hier weer stappen in te maken is bijzonder. Er zijn weinig mensen die mij zo positief raken en mij daardoor in beweging brengen. De beelden, de verhalen, het was een genot……Hartelijk dank daarvoor.”
– Jolande Bisschop, trainer en begeleider op het gebied van opvoeding en onderwijs

VERVOLGOPLEIDINGEN
– Ben je geïnteresseerd om je na de training Upcycling van Leiderschap verder te verdiepen in het Double Healix gedachtegoed en de MovieLearning methode? En wil je je persoonlijke en professionele leiderschap verder ontwikkelen? Volg dan ook de training Integrative Development. Kijk hier voor meer informatie.
– Wil je je na de training Upcycling van Leiderschap als trainer verder verdiepen in de Double Healix MovieLearning methode en de Double Healix Oefenmat Uiteenzettingen? Dat kan in de 5-daagse Train-de-Trainer! Lees hier verder.

Nog enkele video-getuigenissen:

“Double Healix biedt inzicht, verbreedt je kennis en helpt je verder.”
– Frank van Os, teamregisseur iStroom

“Een must voor elke zichzelf respecterende bestuurder die van zijn/haar organisatie houdt.”
– Aafke van Sprundel, interim manager, awareness trainer

“Verrijkend, op meerdere manieren dan ik vooraf voor mogelijk had gehouden en wellicht zelfs nog op meer manieren dan ik nu denk.”
– Lonneke Rhodens, brandmanager Willem & Drees biologische producten

“Double Healix brengt op alle niveaus verdieping hetgeen persoonlijk en professioneel zeer leerzaam is.”
– Sandra van den Brink, teamleider Antoni van Leeuwenhoek

“Innovatief – Inspirerend – Impactvol.”
– Marina Kooijmans, partner MD & D concepts

“Na deze reis kom je rijker thuis.”
– Dorthy Hollenberg, overheidsmanager bij Ministerie van OCW

“Double Healix heeft me nieuwe perspectieven gegeven op de wereld om me heen. Een verrijkende, verdiepende ervaring die ik iedereen gun.”
– Rick Woolderink, manager relatiebeheer Leger des Heils

“Eén grote gezonde snoepwinkel”
– Carla van Wezop, HR Consultant People Products Rabobank

“De DH training tilt me steeds een stapje hoger en daarmee back-to-reality. Een helende werking.”
– Carla de Greef, partner in Van Heteren en partners

“Prachtige toepasbaarheid van beelden die de beelden-symbolen van het onbewuste raken/activeren, waardoor innerlijke krachten vrij kunnen komen. Top!”
– Rick Boessen, partner in MD&D concepts BV

“Een cursus waarin je wordt meegenomen in diverse systemische lagen en geraakt in je eigen patronen. Het helpt je om verder te ontwikkelen in bewustzijn, zowel voor jezelf als in relatie met anderen en de wereld.”
– Corine Holtmaat, ondernemer

Back to Top