De Reis van de Trainer

Zoek je als trainer/coach verdieping in je werk en wil je je repertoire aan werkvormen een boost geven? Double Healix Train de Trainer is een opleiding voor trainers en coaches waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling gelijk op gaan. Zelfinzicht is de basis van een verdiepte ontwikkeling van je vakmanschap. Leer jezelf nog beter kennen. Onderzoek en verrijk je visie op jouw leven, de mens en de wereld. Leer het Double Healix ontwikkelingsmodel gebruiken voor toepassingen in je eigen praktijk. Zie hoe je met MovieLearning de beste voorbeelden van menselijk gedrag uit films en documentaires effectief kunt inzetten in je werk. Ben je geïnteresseerd en wil je eerst een preview bijwonen? Dat kan op vrijdag 28 januari 2022. De training zelf omvat 16 trainingsdagen en start op vrijdag 25 maart 2022.
[:nl]artboard image[:]

De Reis van de Trainer is een Double Healix train-de-trainer opleiding van 16 trainingsdagen waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling gelijk opgaan. Leer jezelf nog beter kennen. Verrijk je visie op je leven, de mens en de wereld. Zelfinzicht is de basis van een verdiepte ontwikkeling van je vakmanschap.

Vergroot vanuit het Double Healix model -dat klassieke en vernieuwende concepten uit verschillende theorieën over persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en veranderen integreert- je kennis en vaardigheden over het trainen van groepen, het coachen van individuen en teams en het adviseren in organisaties. Gebruik het narratief ontwikkelingsmodel voor praktische toepassingen in je eigen praktijk. Leer hoe je met de MovieLearning methodiek de beste voorbeelden van menselijk gedrag uit films en documentaires effectief kunt gebruiken tijdens je werk.

Alle trainingsdagen zijn een combinatie van theoretische verdieping en ontwikkeling van vaardigheden. De belangrijkste Double Healix werkvormen (zoals het inzetten van passende filmfragmenten, deep watching en het begeleiden van opstellingen) komen iedere trainingsdag aan bod.

Elke deelnemer verzorgt met regelmaat oefeningen en presentaties als onderdeel van het programma. Tussen de trainingsdagen wordt een intervisiesessie door de groepsleden georganiseerd.

Twee werkvormen zijn uniek en vormen daarom belangrijke pijlers voor de training:

1. Double Healix MovieLearning: een unieke methode waarbij korte fragmenten uit speelfilms en documentaires worden gebruikt. Deze fragmenten illustreren een bepaald thema of gedrag en geven precies dat weer wat je als trainer of coach aan je deelnemers wilt duidelijk maken. En niet alleen dat: het betreft filmfragmenten die op krachtige wijze je deelnemers activeren om andere gedragingen uit te proberen en om daarbij verschillende uitkomsten met elkaar te vergelijken. In de training leer je zelf – voor jouw werk passende – scènes te selecteren en te bespreken door middel van Deep Watching.

2. Double Healix Matopstellingen: een fysieke werkvorm waarbij persoonlijke-, team-, en organisatiespanningsvelden worden uiteengezet en naar een hoger niveau van ontwikkeling gebracht. Bij deze werkvorm leer je gebruik maken van de verschillende Double Healix oefenmatten. Hiermee kun je in relatief korte tijd innerlijke-, team- en organisatiepatronen blootleggen en mensen waar mogelijk helpen tegenstellingen te overbruggen en verzoenen.

Zowel MovieLearning als Matopstellingen zijn ontwikkeld door Manfred van Doorn op basis van het Double Healix Ontwikkelingsmodel.

Seminar info

languageTaal: Nederlands
ecoLunch: Not included
chat
Data

De opleiding omvat acht twee-daagsen:
25 en 26 maart 2022
22 en 23 april 2022
27 en 28 mei 2022
24 en 25 juni 2022
16 en 17 september 2022
7 en 8 oktober 2022
11 en 12 november 2022
9 en 10 december 2022

De Preview:
Deze vindt plaats op vrijdag 28 januari 2022.

chat
Tijden

Opleiding:
Het programma van de trainingsdagen start steeds om 9:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur) en de dag eindigt rond 17:00 uur. Tussen 13:00-14:00 is er pauze.
Preview:
De preview op 28 januari  start om 14:00 uur en eindigt rond 17:00 uur (inloop vanaf 13:45 uur).

Voor wie?

Je bent een trainer, coach en/of organisatieadviseur met minimaal 2 jaar werkervaring binnen dit vakgebied. Je wilt met deze train-de-trainer je vaardigheden aanvullen met specifieke Double Healix en MovieLearning vaardigheden. De basale trainingsvaardigheden, zoals het ontwikkelen en geven van trainingen, worden daarom als bekend en geoefend verondersteld. HBO+ denkniveau is gewenst.

Ervaringen

Over de opleiding

Intake

Er gaat een persoonlijke intake aan deze opleiding vooraf.

Literatuur

Tijdens de opleiding maken we gebruik van een cursusboek waarin stap voor stap het Double Healix model voor leiderschap wordt behandeld en oefeningen worden aangeboden. Naast dit boek maken we gebruik van de online leeromgeving MovieLearning.

Voorbereiding

Mocht je je al willen voorbereiden dan is het aan te raden om op MovieLearning de online course Competentieontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap te bekijken of de online course Triple-T Teamontwikkeling (dit is niet inbegrepen in de prijs van de training).

Groepsamenstelling

De deelnemersgroep zal bestaan uit circa 12 personen (minimum bij 8 personen). Gestreefd wordt naar diversiteit tussen de deelnemers zodat geleerd kan worden van verschillende werk- en leefachtergronden.
chat
Tijdsinvestering

De tijdsinvestering verschilt per persoon en is afhankelijk van leerdoelen en ervaring.

chat
Locatie

Locatie opleiding:
Drakenburg, Baarn (onder voorbehoud)

Locatie Preview:
Double Healix, Haarlem

De trainers

Marcel Karreman, Rozemarijn Dols en Manfred van Doorn  (afwisselend samen en apart).

Financiële investering

Prijs

De prijs van deze opleiding is €6200,- exclusief 21% BTW.
Cursusboek en handouts zijn inclusief in de prijs.
Het bedrag is exclusief kosten voor de catering en eventuele overnachtingskosten.
Ben je geïnteresseerd en wil je eerst een Preview bijwonen? Dat kan op vrijdagmiddag 28 januari, bij Double Healix in Haarlem (14:00-17:00 uur). De kosten voor de Preview zijn €25 excl BTW (aanmelden voor de Preview kan hier).

Informatie en aanmelding

Voor informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Sylvia Mastenbroek via email of bel 023-5443345.
De gegevens die we bij je aanmelding graag per e-mail van je ontvangen zijn:
– je naam
– je functie of werkzaamheden
– je telefoonnummer (liefst je mobiele nummer)
– je motivatie om aan deze training deel te nemen

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu