Train de trainer

Deze Train de Trainer is bedoeld voor trainers, coaches en organisatieadviseurs die de Double Healix werkvormen willen leren gebruiken in hun eigen trainingen, presentaties en coachingsessies.
[:nl]artboard image[:]

De leergang is momenteel in revisie. Dit betekent dat onderstaande tekst binnenkort op enkele punten zal worden aangepast.
De data zullen na de coronacrisis worden bekendgemaakt.

Alle trainingsdagen zijn een combinatie van (theoretische) verdieping door de begeleiders en oefenen door deelnemers. De belangrijkste Double Healix werkvormen (zoals de selectie van passende filmfragmenten, deep wachting en het begeleiden van de oefenmat) komen in principe iedere trainingsdag aan bod.

Deelnemers zullen zelf oefeningen of presentaties voorbereiden en in de groep uitwerken / vertonen. Onder supervisie van een begeleider zullen de deelnemers de Uiteenzettingen (zie hieronder) oefenen op de mat.

Tussen de trainingsdagen dient viermaal een intervisiesessie door de groepsleden te worden gepland en bijgewoond. De intervisiegroepen zullen soms werken met opdrachten maar grotendeels stellen zijzelf een programma op om de toepassing van het geoefende nog dichter bij hun werk te brengen.

In deze training worden twee werkvormen in de groep behandeld en geoefend:

1. Double Healix MovieLearning: een unieke methode waarbij korte fragmenten uit speelfilms en documentaires worden gebruikt. Deze fragmenten illustreren  een bepaald thema of gedrag en geven precies dat weer wat je als trainer of coach aan je klanten wilt duidelijk maken. En niet alleen dat: het betreft filmfragmenten die op krachtige wijze je klanten activeren om andere gedragingen uit te proberen en om daarbij verschillende uitkomsten met elkaar te vergelijken. In de training leer je zelf – voor jouw werk passende – scènes te selecteren en te bespreken door middel van ‘Deep Watching’©.

2. Double Healix Uiteenzettingen: een fysieke werkvorm waarbij persoonlijke-, team-, en organisatie-spanningsvelden worden uiteengezet en naar een hoger niveau van ontwikkeling gebracht. Bij deze werkvorm leer je gebruik maken van de verschillende Double Healix oefenmatten. Hiermee kun je in relatief korte tijd innerlijke-, team- en organisatiepatronen blootleggen en mensen waar mogelijk helpen tegenstellingen te overbruggen en verzoenen.

Zowel MovieLearning als Uiteenzettingen zijn ontwikkeld door Manfred van Doorn op basis van het  Double Healix Leiderschapsmodel. Het model is derhalve de basis van de methoden. Het is zo opgebouwd dat het structuur en richting kan bieden aan al je waarnemingen en interventies.

Seminar info

languageTaal: Nederlands
ecoLunch: Not included
chat
Data

Hierover volgt z.s.m. informatie.

chat
Tijden

Het programma van de trainingsdagen start steeds om 9:30 uur (inloop vanaf 9:00 uur). De dag eindigt circa 17:00 uur. Tussen circa 13:00-14:00 is er pauze.

Voor wie?

Je bent een trainer, coach en/of organisatieadviseur met minimaal 2 jaar werkervaring binnen dit vakgebied. Je wilt met deze train-de-trainer je vaardigheden aanvullen met specifieke Double Healix en MovieLearning vaardigheden. De basale trainingsvaardigheden, zoals het ontwikkelen en geven van trainingen, worden daarom als bekend en geoefend verondersteld. Verder ben je bekend met het Double Healix model (met name de 12 fasen, 8 niveaus en 6 spanningsvelden) doordat je de training Upcycling van Leiderschap of de opleiding Integrative Development hebt gevolgd (of een vergelijkbaar opleidingstraject) of reeds gecertificeerd Double Healix trainer / coach bent. HBO+ denkniveau is gewenst.

Ervaringen

Over de opleiding

Literatuur

Tijdens de opleiding maken we gebruik van het boek Het Wiel Opnieuw Uitvinden waarin stap voor stap het Double Healix model voor leiderschap wordt behandeld. Dit boek is in principe reeds bij een voorafgaande Double Healix training aan je uitgereikt (als het boek niet in je bezit is, kun je het tegen korting aanschaffen: van €89,25 voor €65 excl. eventuele verzendkosten). Naast dit boek maken we gebruik van de online leeromgeving MovieLearning en de hand-out Double Healix Werkvormen.

Voorbereiding

Indien je kennis over het Double Healix model is weggezakt, is het aan te raden dit voor aanvang van de Train de Trainer op te halen. Bijvoorbeeld door het doorlezen van Het wiel opnieuw uitvinden of het op MovieLearning bekijken van de online course Competentieontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap en de online course Triple-T Teamontwikkeling (dit is niet inbegrepen in de prijs van de training).

Groepsamenstelling

De deelnemersgroep zal bestaan uit circa 12 personen (minimum bij  8 personen). Gestreefd wordt naar diversiteit tussen de deelnemers zodat geleerd kan worden van verschillende werk- en leefachtergronden.
chat
Tijdsinvestering

De tijdsinvestering verschilt per persoon en is afhankelijk van leerdoelen en ervaring.

chat
Locatie

De Plannensmederij
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

De trainers

Manfred van Doorn en Marcel Karreman (afwisselend samen en apart).

Financiële investering

Prijs

€2.450 per persoon.
Dit bedrag is BTW-vrijgesteld, Double Healix is CRKBO-geregistreerd. Het bedrag is inclusief koffie, thee, sap en hand-out. Lunch is niet inbegrepen in de prijs (er zijn verschillende goede lunchgelegenheden in de buurt, je kunt natuurlijk ook je eigen lunch meenemen en hier nuttigen).

Informatie en aanmelding

Voor informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Sylvia Mastenbroek via email of bel 023-5443345.
De gegevens die we bij je aanmelding graag per e-mail van je ontvangen zijn:
– je naam
– je functie of werkzaamheden
– je telefoonnummer (liefst je mobiele nummer)
– de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld en het e-mailadres waar de factuur naar toegestuurd moet worden (we sturen geen facturen per post)
– via welke route je informatie over deze training hebt ontvangen.

Graag tot ziens bij de training!

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu