Reis van de Trainer

Zoek je als trainer/coach verdieping in je werk en wil je je repertoire aan werkvormen een boost geven? Deze Double Healix Train de Trainer is een opleiding voor trainers en coaches waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling gelijk op gaan. Zelfinzicht is de basis van een verdiepte ontwikkeling van je vakmanschap. Leer jezelf nog beter kennen. Onderzoek en verrijk je visie op jouw leven, de mens en de wereld. Leer het Double Healix ontwikkelingsmodel gebruiken voor toepassingen in je eigen praktijk. Zie hoe je met MovieLearning de beste voorbeelden van menselijk gedrag uit films en documentaires effectief kunt inzetten in je werk. De data van de opleiding worden binnenkort bekend gemaakt.

De Reis van de Trainer is een Double Healix train-de-trainer opleiding waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling gelijk opgaan. Leer jezelf nog beter kennen. Verrijk je visie op je leven, de mens en de wereld. Zelfinzicht is de basis van een verdiepte ontwikkeling van je vakmanschap.

Vergroot vanuit het Double Healix model -dat klassieke en vernieuwende concepten uit verschillende theorieën over persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en veranderen integreert- je kennis en vaardigheden over het trainen van groepen, het coachen van individuen en teams en het adviseren in organisaties. Gebruik het narratief ontwikkelingsmodel voor praktische toepassingen in je eigen praktijk. Leer hoe je met de MovieLearning methodiek de beste voorbeelden van menselijk gedrag uit films en documentaires effectief kunt gebruiken tijdens je werk.

Alle trainingsdagen zijn een combinatie van theoretische verdieping en ontwikkeling van vaardigheden. De belangrijkste Double Healix werkvormen (zoals het inzetten van passende filmfragmenten, deep watching en het begeleiden van opstellingen) komen iedere trainingsdag aan bod.

Elke deelnemer verzorgt met regelmaat oefeningen en presentaties als onderdeel van het programma. Tussen de trainingsdagen wordt een intervisiesessie door de groepsleden georganiseerd.

Twee werkvormen zijn uniek en vormen daarom belangrijke pijlers voor de training:

1. Double Healix MovieLearning: een unieke methode waarbij korte fragmenten uit speelfilms en documentaires worden gebruikt. Deze fragmenten illustreren een bepaald thema of gedrag en geven precies dat weer wat je als trainer of coach aan je deelnemers wilt duidelijk maken. En niet alleen dat: het betreft filmfragmenten die op krachtige wijze je deelnemers activeren om andere gedragingen uit te proberen en om daarbij verschillende uitkomsten met elkaar te vergelijken. In de training leer je zelf – voor jouw werk passende – scènes te selecteren en te bespreken door middel van Deep Watching.

2. Double Healix Configuraties: een fysieke werkvorm waarbij persoonlijke-, team-, en organisatiespanningsvelden worden uiteengezet en naar een hoger niveau van ontwikkeling gebracht. Bij deze werkvorm leer je gebruik maken van de verschillende Double Healix oefenmatten. Hiermee kun je in relatief korte tijd innerlijke-, team- en organisatiepatronen blootleggen en mensen waar mogelijk helpen tegenstellingen te overbruggen en verzoenen.

Zowel MovieLearning als Double Healix Configuraties zijn ontwikkeld door Manfred van Doorn op basis van het Double Healix Ontwikkelingsmodel.

Praktische informatie:

Voor wie is de training geschikt?
Wat kan ik van de training verwachten?
Wat is allemaal inbegrepen?
Wat zijn de data van de opleiding?
Waar vindt de opleiding plaats & wat zijn de tijden?
Wat is de financiële investering?
Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?
Voor wie is de training geschikt?

Je bent een trainer, coach en/of organisatieadviseur met minimaal 2 jaar werkervaring binnen dit vakgebied. Je wilt met deze train-de-trainer je vaardigheden aanvullen met specifieke Double Healix en MovieLearning vaardigheden. De basale trainingsvaardigheden, zoals het ontwikkelen en geven van trainingen, worden daarom als bekend en geoefend verondersteld. HBO+ denkniveau is gewenst.

Er gaat een intake aan deze opleiding vooraf (online of telefonisch).

Wat kan ik van de training verwachten?

Leeractiviteiten

 • Je leert de theorie van het Double Healix model van menselijke ontwikkeling en krijgt daarmee inzicht in de verschillende fasen en niveaus van ontwikkeling. Tevens krijg je inzicht in verzoeningsmogelijkheden binnen spanningsvelden .
 • Samen met anderen reflecteer je op je eigen vaardigheden en oefen je met het toepassen van de Double Healix methoden.
 • Tijdens de Train-de-Trainer leer je de methode van Double Healix MovieLearning en de Double Healix Configuraties toepassen in je eigen werk.

Trainingsdoelen

 • Je hebt een uitgebreide filmkennis, met diversiteit in genre, thema’s, regisseur, etc.
 • Je maakt een eigen database van filmfragmenten
 • Je ontwikkelt Double Healix werkvormen.

Let op:
Deze leergang is niet specifiek gericht op persoonlijke ontwikkeling, maar op het leren toepassen van trainingsvaardigheden. Maar natuurlijk leer je vooral door zelf te oefenen en daarmee als geheel mens in ontwikkeling te zijn. De opleiding is evenmin gericht op het leren van de technische kant van het filmknippen.

Wat kan ik bereiken met de opleiding?

 • Je bent in staat individuen en teams te begeleiden vanuit de ontwikkelings- en spanningsveldentheorie van het Double Healix model.
 • Je zoekt passende filmfragmenten voor verschillende doelgroepen en doelstellingen in je werk.
 • Je leidt een filmfragment professioneel in en bespreekt het na met aandacht voor de emoties binnen de groep (‘deep watching’).
 • Je kunt een Configuratie op een oefenmat begeleiden op het gebied van competenties en teamleiderschap en rollen (niveau 3 en 4 van het Double Healix model).
 • Je hebt een eigen repertoire van verschillende Double Healix werkvormen.
 • Je hebt specifieke Double Healix inzichten in (groeps)processen en (groeps)psychodynamiek zodat je tijdens een training/ coaching de groep naar een volgende fase kunt begeleiden.
Wat is allemaal inbegrepen?

Tijdens de opleiding maken we gebruik van een cursusboek waarin stap voor stap het Double Healix model voor leiderschap wordt behandeld en oefeningen worden aangeboden. Naast dit boek maken we gebruik van de online leeromgeving MovieLearning.
De catering is niet inbegrepen in de prijs.

Wat zijn de data van de opleiding?

De data van de volgende opleiding worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Stuur ons alvast een mailtje zodat we weten dat je interesse hebt.

Waar vindt de opleiding plaats & wat zijn de tijden?

De opleiding vindt plaats in Drakenburg te Baarn (onder voorbehoud; het kan zijn dat we moeten uitwijken naar Amsterdam of Haarlem).

De Live-Preview vindt plaats in het Dols House, Kerkstraat 33, 1017 GB Amsterdam

Elke opleidingsdag start om 9:30 uur en eindigt circa 17.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur).

Wat is de financiële investering?

Deze training verschilt per jaar in het aantal trainingsdagen (variërend van 10 tot 16). Vandaar dat we de prijs per dag geven voor een indicatie: €350 per trainingsdag, excl 21% BTW.
Cursusboek en handouts zijn inclusief in de prijs.
Het bedrag is exclusief kosten voor de catering en eventuele overnachtingskosten.

Waar kan ik me aanmelden of meer informatie opvragen?

We horen het graag als je nog vragen hebt. Stuur dan even een mailtje naar Sylvia.
Mocht je je meteen willen aanmelden voor de opleiding, dan kan dat het beste door een mailtje te sturen naar Sylvia. Je kunt ook bellen met 023-5443345. We maken dan graag een afspraak voor het intakegesprek (online of telefonisch).

Het Double Healix model

Het Double Healix model biedt een unieke visie op menselijke ontwikkelingsprocessen. Hierin is zowel oog voor persoonlijk leiderschap als voor team- en organisatieontwikkeling en maatschappelijke vernieuwing. We bieden een integrale benadering voor leiderschap en levenskunst.

Movielearning

We gebruiken in de opleiding een rijk palet aan leermethoden. Een methode die een centrale plek inneemt is MovieLearning: leren, oefenen en reflecteren aan de hand van inspirerende en krachtige filmbeelden.

Trainers

Ervaringen

Direct aanmelden of neem contact op

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig contact met je op.

Zie hier de algemene voorwaarden van onze trainingen.

Sylvia

Je kunt ook even bellen: tel. 023-544 33 45

  Gerelateerde trainingen

  Menu