Vrouwelijk leiderschap in beeld

Uit onderzoek is gebleken dat mensen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen en sparringpartners. In het Live Seminar bieden we vele inspirerende voorbeelden van leiderschap door vrouwen. We doen dit aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model.
[:nl]artboard image[:]

Vanwege succes herhaald

Het eerstvolgende seminar vindt plaats op 11 juni 2021.

Het aantal vrouwelijke leiders neemt toe. Jacinda Ardern, Angela Merkel, Julia Gillard, Nicola Sturgeon, Katrín Jakobsdóttir, Sanna Marin, en vele anderen…
Om dat te vieren  lanceerde Double Healix haar Online MovieLearning Leergang Vrouwelijk Leiderschap in Beeld en Rozemarijn Dols haar boek Is the lady for turning?  We organiseerden reeds zesmaal een seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld dat met veel enthousiasme is ontvangen, waaronder het grote event Female Leadership in EYE filmmuseum.
Het seminar moest door de overheidsmaatregelen in coronatijd helaas steeds worden verzet. De nieuwe datum is: vrijdag 11  juni 2021. Op die dag organiseert Double Healix een live seminar in Haarlem,  met inspirerende en krachtige voorbeelden van leiderschap van vrouwen.

Het seminar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat – los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap – vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken en analyseren van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei vormen en functies.

Welke lessen kunnen we leren van vrouwelijke leiders? Hoe ziet het ‘imposter syndroom’ er uit? En hoe wist Katharine Graham dit te ontstijgen als CEO van de Washington Post? Hoe verloopt de reis naar leiderschap eigenlijk en welke fasen kunnen we daarin herkennen? Welke competenties zijn nodig?

Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Wil je samen met anderen, vrouwen én mannen, inspiratie opdoen en je leiderschap naar een hoger niveau brengen? Wil je een hele dag leren aan de hand van het Double Healix Leiderschapsmodel en de mooiste en meest leerzame filmfragmenten over vrouwelijk leiderschap? Schrijf je dan nu in!

Planned seminars

Any questions?
send a mail to Sylvia or call 023-544 33 45

Seminar info

languagelanguage NL
today11 juni 2021
access_time9:15-17:00u
ecoLunch: Not included

De dag is bedoeld voor vrouwen én mannen:
Voor vrouwen die hun persoonlijke en/of formele leiderschap verder willen ontwikkelen en voor mannen die dit proces willen ondersteunen en zich in hun eigen leiderschap willen laten inspireren door vrouwelijke voorbeelden.

Ervaringen

Seminar programma

Rolmodellen

Aan de hand van de MovieLearning methode analyseren we op deze dag met elkaar filmbeelden over real-life leiders zoals Angela Merkel, Alexandria Ocasio-Cortez en Jacinda Ardern. Ook analyseren we het gedrag van real-live heldinnen zoals getoond in biopics als The Post, Suffragette, Hidden Figures, What’s Love Got To Do With It en Joy. Natuurlijk behandelen we ook fictionele – maar zeer realistische – voorbeelden zoals uit Borgen, Madam Secretary, The Honourable Woman en Antonia.

Resultaten

Het onderzoeken van filmkarakters en ‘real-life’ rolmodellen kan leiden tot:
• meer zelfkennis, meer zelfinzicht
• het uitbreiden van je leiderschapsrepertoire
• het voelen van je werkelijke behoeften en passies
• het realiseren van je droom omdat je ziet hoe een rolmodel bereikt wat jij ook ambieert
• het doorbreken of opheffen van belemmerende stereotyperingen
• het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid door te zien hoe rolmodellen met tegenslag omgaan
• het herwinnen van flow, inspiratie, creativiteit en betekenisvolheid.

Reizen

Leidraad bij de analyses vormt het Double Healix Model van Leiderschap:

  • De reis van de heldin als basis: het overwinnen van innerlijke en uiterlijke drempels, het vinden van de eigen weg en het oefenen van transformatiekracht.
  • Balans en schakelvermogen tussen enerzijds horizontale, gelijkwaardige en coöperatieve interacties en anderzijds verticale, topdown en bottom-up interacties.
  • Invloed, macht en empathische cycli.

Tijdens de dag zullen oefeningen worden gedaan om de getoonde beelden en analyses stevig te verbinden met je eigen leven.

chat
Tijden

Poort open: vanaf 9.00 uur
Aanvang programma: 9.30 uur
Lunchpauze: 13.00 – 14.00 uur
Einde programma: 17.00 uur

chat
Locatie

Double Healix
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

De trainers van dit seminar

Op 11 juni 2021 zijn de trainers: Rozemarijn Dols en Sabine den Hartog

Financiële investering

Prijs van het seminar

De prijs van de dag is € 325,- excl btw.
Kortingsmogelijkheden:
a. voor Young Leaders (t/m 30 jaar): 15% korting
b. bij deelname van meer dan twee personen uit dezelfde organisatie (op één factuur) geven we een korting van 10% pp.
Bovenstaande kortingen kunnen niet additioneel worden ingezet.

Dit is inclusief:

1 dag seminar ticket

Een sprankelende, interactieve  bijeenkomst aan de hand van  het Double Healix model van Leiderschap en vele filmvoorbeelden.

Is the lady for turning?

Het nieuwste boek van Rozemarijn Dols over vrouwelijk leiderschap.

Korting op Online MovieLearning Leergang

Aan deelnemers wordt de Online MovieLearning Course ‘Vrouwelijk Leiderschap in Beeld’ tegen een forse korting aangeboden. Ruim honderd inspirerende video’s van vrouwelijke rolmodellen, oefeningen en analyses.

Geplande seminars: vrijdag 11 juni 2020. Voor aanmelden stuur een mailtje aan Sylvia.

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu