Vrouwelijk leiderschap in beeld

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen vaak behoefte hebben aan vrouwelijke rolmodellen en sparringpartners. In het live Seminar bieden we vele inspirerende voorbeelden van leiderschap door vrouwen. We doen dit aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model. Een seminar voor vrouwen én mannen.
[:nl]artboard image[:]

Vanwege succes herhaald

Het volgende seminar vindt plaats op 8 maart 2022 (natuurlijk)!

Het aantal vrouwelijke leiders neemt toe. Om dat te vieren lanceerde Double Healix haar Online MovieLearning Leergang Vrouwelijk Leiderschap in Beeld en publiceerde Rozemarijn Dols haar boek Is the lady for turning?  We organiseerden reeds vele malen een live seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld dat met veel enthousiasme is ontvangen, waaronder het grote event Female Leadership in EYE filmmuseum. Steeds met inspirerende en krachtige voorbeelden van leiderschap door vrouwen.

Het seminar gaat in op de vraag hoe we vrouwen in, of op weg naar, leidinggevende functies kunnen ondersteunen. Herhaaldelijk is in onderzoek aangetoond dat vrouwen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen. We kunnen dus concluderen dat – los van de vraag of er iets bestaat als typisch vrouwelijk leiderschap – vrouwen gebaat zijn bij het kunnen bekijken en analyseren van voorbeeldgedrag van vrouwelijke leiders. Het gaat dan om leiderschap in allerlei vormen en functies.

Welke lessen kunnen we leren van vrouwelijke leiders? Hoe ziet het ‘imposter syndroom’ er uit? En hoe wist Katharine Graham dit te ontstijgen als CEO van de Washington Post? Hoe verloopt de reis naar leiderschap eigenlijk en welke fasen kunnen we daarin herkennen? Welke competenties zijn nodig?

Ook voor mannen kunnen vrouwelijke rolmodellen inspirerend werken op hun vaardigheden als leider. Het is bovendien van belang dat mannen en vrouwen samenwerken in het doorbreken van onderdrukkende patronen. Zolang de maatschappij nog niet in balans is, zien wij het als onze opdracht om inspirerende voorbeelden te tonen van vrouwelijk leiderschap.

Wil je samen met anderen, vrouwen én mannen, inspiratie opdoen en je leiderschap naar een hoger niveau brengen? Wil je een hele dag leren aan de hand van het Double Healix Leiderschapsmodel en de MovieLearning methode?
Schrijf je dan nu in!

Seminar op Internationale Vrouwendag: 8 maart 2022

Any questions?
send a mail to Sylvia or call 023-544 33 45

Seminar info

languagelanguage NL
today8 maart 2022
access_time9:15-17:00u
ecoLunch: Not included

De dag is bedoeld voor vrouwen én mannen:
Voor vrouwen die hun persoonlijke en/of formele leiderschap verder willen ontwikkelen en voor mannen die dit proces willen ondersteunen en zich in hun eigen leiderschap willen laten inspireren door vrouwelijke voorbeelden.

Ervaringen

Seminar programma

Rolmodellen

Aan de hand van de MovieLearning methode analyseren we op deze dag met elkaar filmbeelden over real-life leiders zoals Angela Merkel, Alexandria Ocasio-Cortez en Jacinda Ardern. Ook analyseren we het gedrag van real-live heldinnen zoals getoond in biopics als The Post, Suffragette, Hidden Figures, What’s Love Got To Do With It en Joy. Natuurlijk behandelen we ook fictionele – maar zeer realistische – voorbeelden zoals uit Borgen, Madam Secretary, The Honourable Woman en Antonia.

Resultaten

Het onderzoeken van filmkarakters en ‘real-life’ rolmodellen kan leiden tot:
• meer zelfkennis, meer zelfinzicht
• het uitbreiden van je leiderschapsrepertoire
• het voelen van je werkelijke behoeften en passies
• het realiseren van je droom omdat je ziet hoe een rolmodel bereikt wat jij ook ambieert
• het doorbreken of opheffen van belemmerende stereotyperingen
• het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid door te zien hoe rolmodellen met tegenslag omgaan
• het herwinnen van flow, inspiratie, creativiteit en betekenisvolheid.

Reizen

Leidraad bij de analyses vormt het Double Healix Model van Leiderschap:

  • De reis van de heldin als basis: het overwinnen van innerlijke en uiterlijke drempels, het vinden van de eigen weg en het oefenen van transformatiekracht.
  • Balans en schakelvermogen tussen enerzijds horizontale, gelijkwaardige en coöperatieve interacties en anderzijds verticale, topdown en bottom-up interacties.
  • Invloed, macht en empathische cycli.

Tijdens de dag zullen oefeningen worden gedaan om de getoonde beelden en analyses stevig te verbinden met je eigen leven.

chat
Tijden

Zaal open: vanaf 9.00 uur
Aanvang programma: 9.30 uur
Lunchpauze: 13.00 – 14.00 uur
Einde programma: 17.00 uur

chat
Locatie

Amsterdam, Haarlem of Utrecht (wordt zsm bekend gemaakt)

De trainers van dit seminar

Financiële investering

Prijs van het seminar

De prijs van de dag is € 325,- excl btw.
Kortingsmogelijkheden:
a. voor Young Leaders (t/m 30 jaar): 15% korting
b. bij deelname van meer dan twee personen uit dezelfde organisatie (op één factuur) geven we een korting van 10% pp.
Bovenstaande kortingen kunnen niet additioneel worden ingezet.

Dit is inclusief:

1 dag seminar ticket

Een sprankelende, interactieve  bijeenkomst aan de hand van  het Double Healix model van Leiderschap en vele filmvoorbeelden.

Is the lady for turning?

Het nieuwste boek van Rozemarijn Dols over vrouwelijk leiderschap.

Korting op Online MovieLearning Leergang

Aan deelnemers wordt de Online MovieLearning Course ‘Vrouwelijk Leiderschap in Beeld’ een maand lang tegen 50% korting aangeboden. Ruim honderd inspirerende video’s van vrouwelijke rolmodellen, oefeningen en analyses. Ook geschikt om samen met je teamgenoten  deel te nemen en fragmenten met elkaar te bespreken. Zo leer je elkaar nog beter kennen, begrijpen en ondersteunen!

Geplande seminars: 8 maart 2022. Voor aanmelden stuur een mailtje aan Sylvia.

Heb je vragen?
Stuur een mailtje naar Sylvia of bel 023-544 33 45

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu