Groundhog Day Viering

Een inspirerend avondprogramma op 2 februari 2022 voor een kleine groep alumni en geïnteresseerden.
[:nl]artboard image[:]

Elk jaar op 2 februari viert Double Healix dat we bijeen kunnen komen om met elkaar te leren en te reflecteren op onze individuele en gezamenlijke ontwikkelingsweg.

De volgende Groundhog Day viering is op dinsdag 2 februari 2022, 19:30 – 22:00 uur.

Vorig jaar hebben we de viering via een online webinar gedaan, met circa 150 deelnemers. Dit jaar willen we het live doen met een kleine groep deelnemers.

De viering wordt verzorgd door leiderschapstrainer Manfred van Doorn en vindt plaats bij Double Healix in Haarlem.

Welke universele lessen kunnen we leren van Groundhog Day?
Het oude jaar is voorbij, het nieuwe jaar gaat van start. De vraag is: gaan we onze fouten herhalen of gaan we er iets van leren, als individu en samenleving?
De film Groundhog Day kan ons daarbij helpen. Ze bevat een oneindige schat aan inspiratie en levenslessen. Tijdens de viering gaan we dieper in op persoonlijke ontwikkeling en onderzoeken we hoe we in 2022 aan een gezonde samenleving kunnen bijdragen.

De hoofdpersoon van de film, Phil, komt in een herhalende dag terecht. Als hij de dag eenmaal goed kent, gaat hij misbruik maken van zijn voorkennis. Hij gaat geld stelen en mensen manipuleren. Maar met elk misbruik, met elke leugen, holt hij zichzelf verder uit en wordt hij depressiever. Hij hoort de stem van zijn geweten niet meer en evenmin luistert hij naar de feedback van Rita, de vrouw die hij meent lief te hebben, maar die hem steeds blijft afwijzen.

Hij raakt zo zat van zichzelf, dat hij besluit zelfmoord te plegen, steeds opnieuw. Natuurlijk werkt ook dat niet. Hij wordt de volgende dag gewoon weer wakker in het bed waarin hij al duizenden malen wakker werd. Nihilisme en zelfdestructie zijn dus ook niet het antwoord.

Zijn mislukte ontsnappingspogingen helpen hem berusten. Hij leert luisteren. Voor het eerst hoort hij de klassieke muziek die elke dag in zijn hotelletje speelt. Het raakt hem en hij besluit te leren piano spelen, elke dag een eerste les waarin hij steeds beter wordt. Hij begint de feedback te horen, van de mensen rondom hem. En ook de feedback die zijn eigen lichaam als signaal aan hem geeft. En dit is de omkeer. Hij gaat zijn voorkennis van de dag ten goede gebruiken. Hij begint voorzichtig van zichzelf te houden en kan daardoor ook van anderen gaan houden.
Deze compassie blijkt de uitweg uit de eeuwige herhaling. Uiteindelijk, wanneer hij zich toewijdt aan iets dat groter is dan hijzelf, wordt hij wakker in een nieuwe dag.

Welke overeenkomsten zien we met onze huidige tijd? Onze samenleving zit vast in een herhalend systeem met schadelijke verdienmodellen. We stelen geld door steeds te lenen zonder terugbetalen. Wij geven onze ouderen en kinderen vaak niet de aandacht die ze nodig hebben en we zijn zelfdestructief, in onze manier van vervuilen, van consumeren en van vervreemd raken van onze diepere natuur.

De uitdaging voor ons is, om op te houden met de zinloze geldcreatie, met alles in de natuur omzetten naar bezit en een verkoopbare ‘commodity’.  Om niet langer illusionaire winst te pakken , maar reële waarde toe te voegen.

De vraag is natuurlijk hoe depressief wij als moderne mensheid moeten worden? Hoe obese de ene helft en hoe hongerend de andere. Is het al erg genoeg? Kunnen we gaan leren van onze fouten? Kunnen we van herhalende cirkel naar een opwaartse spiraal gaan?
Durven we toegeven dat we allemaal fouten maken, en dat dit geen zwakte is, maar een moment om van te leren? Dat we ernaar streven dat elk individu bijdraagt aan het grotere geheel en dat dit grotere geheel bijdraagt aan elk individu. Dat we elkaar aanmoedigen te luisteren naar feedback, onze visie regelmatig aanpassen, en samenwerken aan de big picture van een gezonde geest in een gezond lichaam op een gezonde planeet.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Schrijf je dan nu in voor de Groundhog Day viering op 2 februari. Voor een samenleving waarin we onze vrijheid, onze compassie en onze menselijke waardigheid verder kunnen ontwikkelen. Natuurlijk weer met inspirerende filmfragmenten.

Geplande seminars:
– 2 februari 2022, 19:30 – 22:00 uur
– 2 februari 2023, 19:30 – 22:00 uur
– 2 februari 2024, 19:30 – 22:00 uur
– etc.

Prijs
€35,-  excl btw

Heb je vragen?
Bel 023 – 544 33 45 of stuur een mailtje aan Sylvia.

Seminar info

languageTaal: Nederlands

Heb je zin om je weer te laten inspireren en met elkaar te leren?

Doe dan mee met deze Groundhog Day viering op 2 februari 2022.
Er is een beperkt aantal plaatsen (max 10), dus wees er snel bij.

Adres
Hospeslaan 64, 2015 GL Haarlem

Prijs
€35 per persoon excl btw

Vragen en aanmelding
Stuur een mailtje naar Sylvia.
Leuk als je er bij bent!

“If you want endless repetition, see a lot of different people. If you want infinite variety, stay with one.” – Joni Mitchell

Ervaringen

Leiderschapstrainer

De avond wordt gepresenteerd door Manfred van Doorn.

Manfred van Doorn
Keynote speaker | Leiderschapstrainer | Auteur
Manfred van Doorn is een internationaal actief leiderschapstrainer. Hij werkt geregeld in grote MD-programma’s van multinationals zoals Pon, SHV, Transavia,…
Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je informatie over onze trainingen, de nieuwste films die we analyseren, en de laatste ontwikkelingen bij Double Healix? Meld je aan voor de nieuwsbrief.


    Menu