Effectiever samenwerken in teams


15 november 2019

Double Healix presenteert:

SEMINAR

‘Teamleiderschap en teamontwikkeling aan de hand van filmfragmenten’
TRIPLE-T ©

door leiderschapstrainer en filmpsycholoog
Manfred van Doorn 

 

 

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? En welke soorten leiderschap horen hierbij? Manfred van Doorn illustreert het aan de hand van bijzondere en meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.


Een goed team maakt een intense reis door voordat het optimaal functioneert. Ook de overgang van een klassiek gestuurd team naar een meer zelfsturend team vraagt belangrijke transformaties. In dit seminar behandelt Manfred de belangrijkste fasen van teamontwikkeling en de verschillende teamrollen en vormen van leiderschap die daarbij horen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de spanningsvelden die er in teams moeten worden gehanteerd. Het seminar is gebaseerd op de narratieve benadering van het Double Healix Leiderschapsmodel en de methode is MovieLearning!


Voor wie

Dit seminar is bij uitstek geschikt voor leidinggevenden, HR-managers,  teamleiders en meesturende teamleden die willen onderzoeken of Double Healix waarde kan toevoegen in hun organisatie (profit en  non-profit). Het seminar is ook geschikt voor teamtrainers, teamcoaches en organisatieadviseurs die willen kennismaken met de Double Healix Triple-T teammethode en geïnteresseerd zijn in de transformatie naar meer zelfsturing in teams. Voor mensen die graag leren aan de hand van filmfragmenten. (hbo+ denkniveau)

Programma
13:00 – 13:30: Ontvangst met thee, koffie, sap.
13:30 – 17:30: Programma: Teamfasen, teamleiderschap, teamrollen en spanningsvelden. Met op een goed moment tussendoor 20 minuten pauze.
17:30: Einde programma.

Prijs
Toegangsprijs: € 250 excl 21% BTW.

Plaats
Double Healix
Hospeslaan 64
2015 GL Haarlem

Meld je nu aan!
Voor informatie en aanmelding kun je mailen naar Sylvia Mastenbroek:
sylvia@doublehealix.com of bel 023-5443345.
De gegevens die we bij aanmelding graag per e-mail van je ontvangen zijn:
– je naam,
– je functie of werkzaamheden,
– je telefoonnummer (liefst je mobiele nummer),
– de gegevens die op de factuur moeten worden vermeld en het e-mailadres waar de factuur naar toegestuurd moet worden (we sturen geen facturen per post),
– via welke route je informatie over deze training hebt ontvangen.
Alvast bedankt!

HET SEMINAR ALS PREVIEW VAN ONZE INCOMPANY TRAININGEN


De training Triple-T Teamontwikkeling wordt incompany verzorgd voor teams binnen organisaties. Afhankelijk van de vraag van het team of van de organisatie kan de training worden aangepast aan de specifieke thema’s die er spelen. De training beslaat minimaal drie trainingsdagen, en kan ook een heel traject omvatten. De training wordt ondersteund met onze online service MovieLearning. Een korte assessment over het team als geheel maakt onderdeel uit van het begeleidingsproces.
Voor informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Sylvia Mastenbroek: sylvia@doublehealix.com
Je kunt ons natuurlijk ook bellen: 023-5443345.

Hier vind je enkele quotes van deelnemers aan onze meer-daagse trainingen:

“Als Raad van Commissarissen van Abiant investeren we periodiek in onze ontwikkeling. Na evaluatie van diverse partijen, hebben wij gekozen voor Double Healix als partner hiervoor. Niet alleen vanwege hun mooie ontwikkelmodel, maar zeker ook vanwege de inspirerende mensen. De tweedaagse incompanytraining is uitstekend bevallen en smaakt naar meer.“
– Frans Duynstee, lid Raad van Commissarissen Abiant Uitzendgroep

“De leukste en rijkste training ooit!”
– Cynthia de Jongh, UWV Projectsecretaris Herontwerp bedrijfsprocessen

“Door het overzicht van alle teamfasen en polariteiten in het Double Healix model viel veel op zijn plaats. Ineens zag ik wie welke rol speelt en waarom, in teams, in mijn werk, maar ook in mijn privé leven. Ik snap nu beter waarom sommige mensen ‘vijanden’ van elkaar zijn en wat ze met elkaar hebben uit te werken. Het model helpt me enorm om deze dynamiek een kader te geven.”
– Monica Bakker, Programma Manager Comenius Leadership Courses

“De Triple-T training geeft inzicht in de gelaagdheid van teamontwikkeling en hoe je daar in de huidige tijd – waarin rollen veranderen en ook vervagen – als leider effectief in kunt blijven. Het leren aan de hand van filmfragmenten en de reflectie daarop is zowel leuk als inspirerend. Het levert een sterke combinatie op van zien en doen, waardoor ik veel heb geleerd over de ontwikkeling in teams, de rol als leider en teamlid. Veel viel op zijn plaats. Het leverde inzichten in mezelf op, zowel bevestiging over hoe ik in elkaar zit, als hoe ik effectiever kan zijn als leider of teamlid. Ik kan de inzichten ook goed gebruiken in mijn werk als coach van leiders en professionals.”
– Corinne Veenstra, HR Professional People Development en Coach

“Heel rijk en verhelderend voor teams. Geeft inzicht in ontwikkelingen en maakt duidelijk waarom en wat in welke fase gebeurt. Zeer ervaren trainers. Veel geleerd, ook op het persoonlijke vlak. De filmbeelden erbij helpen enorm. Een van de filmfragmenten hielp mij meteen al een moeilijk gesprek voor te bereiden. Ik heb er meer uit weten te halen dan ik had gehoopt. Een mooi succes!”
– Carl Fehrmann, Financieel Product Analist Air France-KLM en voormalig Team Manager KLM

“Heel goede training, van grote toegevoegde waarde voor mezelf als persoon en mijn werk. De manier waarop de trainers menselijke interactie in perspectief plaatsen en de inspirerende en vaak ontroerende fragmenten vergroten mijn perspectief. Bijzonder hoe paradoxen worden omarmd: en/en in plaats van of/of. Ik heb veel inzichten de week erna al kunnen toepassen tijdens het begeleiden van teams.”
– Margreet Kooistra, (team)trainer, personal coach

“Zeer inspirerende training met erg goede begeleiders. Ik heb veel ideeën opgedaan voor de trajecten waarin ik werk. Het model biedt mij een inzichtelijke en goed toepasbare structuur. Mooie combinatie van de 12 fases van teamontwikkeling aan de hand van filmfragmenten, de fasen 7-12 die voor mij nieuw waren, en de diepere lagen van de bijbehorende teamrollen. Een training die vernieuwing en verdieping geeft, van 2 dimensies naar 3D.”
– Rick Willemsen, trainer, coach, MT begeleider

Back to Top