Train de trainer

Wil je een opleiding waarin het Double Healix model als geheel wordt behandeld of wil je het zelf ook leren toepassen, kijk dan hier naar de mogelijkheden.

Alle trainingen, seminars en workshops van Double Healix maken gebruik van het Double Healix model om inzicht te geven in menselijke relaties en ontwikkeling. Meestal gebruiken we dan alleen een onderdeel van het model. Om het geheel te leren toepassen zijn er verschillende mogelijkheden. Deelname aan de train-de-trainer is alleen mogelijk bij voldoende kennis over het model. Passende vooropleidingen zijn de training Upcycling van Leiderschap of de jaaropleiding Integrative Development. Certificering tot Double Healix trainer is alleen op uitnodiging.

De elementen van het Double Healix model

7+1 Niveaus
12+1 Fasen
6+1 Paradoxen
7+1 Niveaus

Het Double Healix Model beschrijft een ontwikkelingscyclus die vele malen in ons leven terugkeert. Als we geluk hebben, zit in ons leven geestelijke rijping. De cyclus is rond, maar na elke cyclus is er iets veranderd. Keer op keer bereik je een hoger niveau van bewustzijn en daarmee is de cirkel eigenlijk een spiraal.

We onderscheiden in het Model zeven plus één niveaus van ontwikkeling, zoals hieronder beschreven. Het is zeven plus één omdat er zeven aanwijsbare niveaus van ontwikkeling zijn en een onderliggend mythisch niveau dat ten grondslag ligt aan de andere zeven. Dit zogenaamde ‘nul-niveau’ is dus van een andere orde dan de zeven niveaus.

Deze niveaus vertegenwoordigen een toenemende complexiteit van ons bewustzijn en een telkens toegenomen soevereiniteit waarmee we in het leven staan (en daarmee een voorbeeld en inspiratie voor anderen worden). De niveaus volgen het principe van ‘transcend and include’. Dat wil zeggen dat de lagere niveaus gewoon blijven spelen terwijl we complexer bewustzijn aankunnen.

12+1 Fasen

Op elk niveau beschrijven we een reis van twaalf fasen. We spreken van 12 + 1 fasen omdat de proloog aan het begin van de reis vaak gespiegeld wordt in de epiloog. Proloog en Epiloog zijn dan bijna dezelfde fase. Een andere reden dat we van 12 + 1 fasen spreken is omdat het verbindende midden een aparte kracht is, van een andere orde.

6+1 Paradoxen

Net als bij de Fasen en de Niveaus spreken we hier van een ‘plus één’. De twaalf fasen die in de cirkel tegenover elkaar staan, vormen de zes tegenstellingen, spanningsvelden of paradoxen. Maar er is nog een spanningsveld van een andere orde. Dat is de manier waarop we naar de cirkel zelf kijken. Als we hem in de tijd beschouwen (zoals bij de seizoenen) is dit een sequentiële benadering. De stappen zijn dan fasen. Als we hem in de ruimte bekijken (zoals de mens die de gehele cirkel beziet), dan is alles er tegelijkertijd en is er sprake van een synchrone benadering. De fasen zijn dan velden. Deze polariteit tussen tijd en ruimte ligt dus onder de andere zes spanningsvelden die als paradox kunnen worden verzoend. Omdat hij van een andere orde is, spreken we van 6 + 1 paradoxen.

Het doel

Het Double Healix model is een afgeleide van de menselijke ervaring en de menselijke ontwikkelingsweg. Andersom kan het model ingezet worden om gerichte ondersteuning te bieden aan menselijke ontwikkeling. De paradox is dat het doel dat je voor ogen hebt niet altijd ideaal blijkt te zijn, en dat je idealen gaandeweg het doel aan je zichtbaar maken. Ben je klaar om er achter te komen waar je nou echt naartoe wilt?

Deep watching

Al onze trainingen en courses bevatten vele filmfragmenten waarmee op een inspirerende manier menselijk gedrag in beeld wordt gebracht. De rijkheid van onze beelden zit deels in het uitgebreide assortiment dat we meenemen, en deels in de diepgang van de scènes die we selecteren.

Waar ligt de focus?

Wil je voornamelijk je leiderschap verbeteren? Of ook beter voor groepen staan en presenteren? Of echt de trainerskant op? Hier zit veel overlap in, maar de drie soorten opleiding die we hieronder aanbieden hebben wel een nadruk. Eerst even proeven? Kom dan naar Double Healix in a Day.

Trainingen

[:nl]Man walking to stairs.[:]
Double Healix in a Day
Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Vind tijdens deze training jouw motieven en handvatten voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling. Het is een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mens allemaal op onze eigen manier doorleven. Deze training biedt bredere inzichten en versterkt je vermogen om tegenstellingen te verzoenen.
Wat belichten we in de training Double Healix in a Day? Hoe vind je de juiste motieven die als bron…
Bekijk de training
Upcycling van Leiderschap
Zoek je inspiratie voor je leiderschap in deze tijd van grootscheepse transformatie? Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschap zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder verfijnen om lastige tegenstrijdigheden te kunnen hanteren? Wil je nog beter kunnen afstemmen op de huidige tijd en de wereld in verandering? Neem dan deel aan deze 5-daagse training die wordt begeleid door Manfred van Doorn.
In het kort – 5 trainingsdagen, 8 MovieLearning playlists, cursusboek – voor leidinggevenden en (maatschappij)vernieuwers – start 24 november 2023…
Bekijk de training
Integrative Development
Double Healix Integrative Development is een opleiding voor persoonlijke en professionele ontwikkeling vanuit de zoektocht naar wat het betekent om mens te zijn. Leer jezelf nog beter kennen. Leer je talenten sterker en gerichter in te zetten, en verrijk daarmee jezelf en de wereld.
Hoe maak je een volgende stap in je ontwikkeling? Hoe verwerf je een allround persoonlijkheid? Hoe zorg je op bezielde…
Bekijk de training
Trainers en Supervisoren Traject (STT)
Het Supervisoren Trainers Traject (STT) is een doorlopende verdiepende jaaropleiding en oefengroep die op uitnodiging van Double Healix eens per maand bijeenkomt.
Belangrijk: deelname aan deze training is uitsluitend op uitnodiging van Double Healix. Praktische informatie: Voor wie is de training geschikt?Wat…
Bekijk de training

Referenties & testimonials

Ons aanbod

Flip the Webinar

Online training
Inclusief teamrolprofiel en online MovieLearning Course

Incompany training

3 dagen training
Inclusief teamrolprofiel en online MovieLearning Course

Online course

MovieLearning course,
Start wanneer jij zelf wilt

Menu