Top 5 inspirerende coaches (V)

Een top 5 van inspirerende coaches in films stond op 8 mei 2015 in NRC Handelsblad, met vijf prachtige coachrollen, waaronder Morgan Freeman als Mandela in Invictus en Brad Pitt als Billy Bean in Money Ball. Maar omdat de top 5 in de krant alleen mannelijke coaches bevatte voelen we ons geroepen tot een aanvulling: de top 5 van inspirerende vrouwelijke coaches.

– Hilary Swank in Freedom Writers (2007). Gebaseerd op het leven van Erin Gruwell, die als ambitieuze docente een klas jongeren van kansarm naar kansrijk omvormt.

– Julia Roberts in Mona Lisa Smile (2003). Kunstgeschiedenisdocente Katherine Ann Watson moedigt studentes aan zelf te denken en zich niet zonder meer neer te leggen bij de sociale norm.

– Juliette Binoche in Chocolat (2000). Als Vianne Rocher een chocoladewinkel in een kleine strenge gemeenschap opent, brengt ze met haar vriendelijke kracht het hele dorp tot leven.

– Nadine Labaki in Et maintenant on va où? (2011). Amale en haar vriendinnen bewaren de vrede tussen de religies in hun Libanese dorp. Daarvoor moeten ze heel inventief zijn.

– Michelle Pfeiffer in Dangerous minds (1995). Docente Louanne Johnson gebruikt al haar creativiteit om het vertrouwen van haar leerlingen te winnen.

Filed in: Blog

Comments are closed.

Back to Top