Theater College ‘DNA van duurzaamheid’


Met Manfred van Doorn.
Volgeboekt. De datum en plaats van het volgende theater college worden binnenkort bekendgemaakt.

Het verduurzamen van je leven als persoonlijke ontwikkelingsweg

Heb je je ooit afgevraagd waarom verhalen uit alle culturen en windrichtingen dezelfde opbouw hebben? Leiderschapstrainer en auteur Manfred van Doorn ontdekte dat dit geen toeval is: het is de blauwdruk van onze eigen spirituele en aardse zoektochten. Het verhaal is gebaseerd op de twaalf maanden van het jaarverloop, elk met zijn eigen wetmatigheid. Elk met zijn eigen tegenpool. Wanneer je deze wetmatigheden kent, kun je de patronen in jouw eigen levensverhalen ontdekken, de beleving ervan verdiepen en de wereld ermee verrijken.
 Onder de titel ‘DNA van duurzaamheid’ heeft Manfred onlangs het huidige tijdsgewricht van de mensheid geanalyseerd, beginnend bij het industriële tijdperk. Inmiddels zijn we als mensheid in de negende fase – de Dolk – aangekomen. De Dolkfase biedt zowel de diepste crisis als de grootste kans. In het geval van de mensheid bestaat de crisis uit het verlies van biodiversiteit, smelten van permafrost, afnemend vertrouwen in media en overheid, destabilisatie door grote vluchtelingenstromen en de opkomst van extremisme. De kans bestaat uit het ontwakende inzicht en de noodzaak om te veranderen, om een nieuwe richting te kiezen, een nieuw verhaal te gaan vertellen. Maar welke kant is dat op? Gaan we terug naar het nationalisme en komt er een nieuwe grote oorlog? Of krijgt de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving definitief vorm? Welke kant we opgaan, hebben we volgens Manfred voor een groot deel zelf in de hand. Daarin zijn we vrij. Maar als we de weg van duurzaamheid willen inslaan, is het onze opdracht om een aantal persoonlijke beproevingen te doorstaan. Beproevingen die niet per se de hele wereld kunnen redden maar waarmee we de verbinding met de aarde kunnen herstellen en vrede vinden in onszelf.

In dit Theater College neemt leiderschapstrainer Manfred van Doorn je mee op reis langs de zes belangrijkste beproevingen van deze tijd: zes kloven die overbrugd moeten worden. Zijn levendige verhaal illustreert hij met inspirerende, ontroerende en grappige filmfragmenten waarbij landbouw de rode draad is. Met onze dagelijkse voeding kunnen we namelijk een revolutie veroorzaken voor de toekomst van onszelf, dieren, planten en planeet. Zoals we van Manfred van Doorn gewend zijn, belooft het een dynamische avond te worden die ons hoofd, hart en wilskracht in beweging gaat zetten.

Het Theater College is onderdeel van #PlanetToo, een gezamenlijke campagne van Antroposofie Magazine, Stichting Grondbeheer en Double Healix om (v)ruchtbaarheid te geven aan een duurzame visie voor Moeder Aarde. Meer info: https://youtu.be/PaqFY0Sbf50 & www.facebook.com/planettoo.

Datum: wordt binnenkort bekendgemaakt
Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Duur: tot 21:30 uur (met mogelijkheid om na te praten)
Plaats: wordt spoedig bekendgemaakt
Prijs: circa 15,00 euro per persoon

Je kunt binnenkort ticket(s) kopen via de website van Antroposofie Magazine.

Back to Top