Michiel van Hattem

Michiel van Hattem heeft gestudeerd aan de KMA in Breda, Bestuurskunde bij de Erasmus universiteit Rotterdam en MBA bij de TSM Business School. Hij was eerder werkzaam bij Defensie, gemeente Roosendaal, de Politie Academie, ROC West-Brabant, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, en sinds 1 september 2019 werkt hij als directeur bij Double Healix. Michiel is een ervaren directeur en verandermanager. Hij heeft reorganisaties geleid bij Politie (realisatie Staf Korpsleiding en reorganisatie Politieacademie) en bij ROC West-Brabant. Met zijn ervaring als docent en trainer weet hij de boodschap goed over te brengen en resultaten te halen. In zijn veranderaanpak combineert hij wetenschappelijke studies met zijn aanleg tot beelddenken. Via cartoons, toneel, serious gaming en filmscènes zorgt hij voor een verfrissende invalshoek en betrokkenheid.

Naast zijn overheidservaring heeft hij als directeur van het vfonds veel ervaring opgedaan met fondsenwerving en maatschappelijke impact. Het is nu de impact van Double Healix MovieLearning die hem inspireert om bij te dragen aan deze organisatie en haar verdere ontwikkeling. Als voormalig beroepsofficier en veteraan kent hij de kracht van verhalen als geen ander. Die maken nog steeds indruk. In zijn jaren bij de Politieacademie heeft hij van dichtbij meegemaakt hoe maatschappelijke veranderingen op persoonlijk niveau ingrijpen maar ook hoe personen de maatschappelijke ontwikkelingen kunnen beïnvloeden.

Met zo’n spannende start als mens en militair wil hij zijn hele loopbaan inzetten op zinvolle groei. Sinds 2010 is hij via zijn MBA studie en als cursist bij Double Healix geïnteresseerd in storytelling- narratieve psychologie. De wijze waarop veranderde – van lesgeven via leidinggeven naar investeringen via subsidies – maar de richting bleef hetzelfde. Double Healix heeft de missie om een wereldwijde beweging te zijn die mensen helpt om op een meer duurzame en vreedzame manier samen te leven. Die ontwikkeling past bij zijn verhaal.

Bij het ROC West-Brabant merkte hij dat het een mooie uitdaging is om aan 25.000 jongeren een vak en burgerschap te leren. Bij het vfonds ondervond hij dat het veel inzet vergt om maatschappelijke waardering en erkenning te krijgen voor vrede, vrijheid en veteranen. De ‘Double’ in Double Healix, zo zegt Michiel, verbindt de geschiedenis van deze organisatie met mijn toekomst. Met een krachtige groei qua omzet en fondsen wordt Double Healix een brede beweging, een financieel bloeiende academie en vooral een online aanbieder van leeromgevingen. Michiel is getrouwd en vader van 4 kinderen.

Menu