Lucas Lina

Lucas is gezinsman, ICT expert, sportliefhebber, basketbal coach en CTO van MovieLearning. Midden jaren 90 verhuisde hij vanuit zijn geboorte eiland Curaçao naar Nederland om te gaan studeren aan de hogeschool van Utrecht, Information Engineering. Parallel aan zijn studie begon hij zijn eigen IT onderneming. Hij werkt hij aan ICT projecten voor klanten in binnen en buitenland.
Lucas is een groot sportliefhebber zowel actief als langs de lijn in begeleiding. Hij speelt zelf basketbal, duikt op mooie en spannende duiklocaties en is daarnaast ook dikwijls op de golfbaan te vinden. Als coach is hij al jaren actief binnen basketbal. Hij onderscheidt zich hierbij voornamelijk door zijn positieve coaching en heeft diverse successen beleefd op nationaal en internationaal niveau.
In 2011 kwam Lucas in aanraking met Double Healix en de impact op hem was enorm. De cycliciteit in denken, de paradoxen zo mooi uiteengezet en de rijkdom van de reis van de 12 fasen en daarbij het werken met en leren van beeldfragmenten hebben een grote inspirerende werking op hem gehad. Zelf is hij gespecialiseerd in beelden uit de sport en hij is altijd op zoek naar fragmenten die als metafoor voor het leven kunnen gelden. De passie voor Double Healix heeft zich voortgezet met het volgen van de Double Healix jaaropleiding. Sinds 2013 werkt Lucas als CIO van Double Healix/Movielearning.

Menu