Elsemiek Meijs

Elsemiek is coach en trainer op het gebied van menselijke ontwikkeling en leiderschap binnen organisaties. Ze richt zich daarbij vooral op verbinding tussen mensen. Haar klanten helpt ze om de essentie van zichzelf of hun ideeën naar boven te halen. En om te zien waar de spanning en de overlap zit met de insteek van de ander. Dat doet ze onder andere door de kracht van storytelling in te zetten.
Elsemiek creëert graag duurzame waarde voor en met haar klanten. Het liefst helpt ze dan ook mensen en organisaties die verder kijken dan korte termijn succes.

Hoe dat zo gekomen is? Met een afgeronde informatica studie op zak, en de wijsheid in pacht (dacht ze) leerde Elsemiek als jonge manager dat gelijk hebben en gelijk krijgen twee volstrekt verschillende zaken zijn. Ze kwam erachter dat leiderschap, verandermanagement, cultuur, al die dingen waar mensen, inclusief zijzelf, in organisaties moeite mee hebben, in essentie gaan over verbinden en communiceren. Het fenomeen Brand Essence fascineerde haar steeds meer: “Discover who you are, know where you are going, and live it every day”.
In 2010 was ze als Business Unit manager betrokken bij een project om Independer te veranderen van “Thinking” naar “Feeling”. Ze ontdekte storytelling als effectief middel om mensen in beweging te krijgen. Ze ging verhalen vertellen! Nooit eerder in haar loopbaan voelde ze zoveel energie voor een onderwerp en zo’n drang om anderen erin mee te nemen. In 2012 is ze daarom gestopt met zelf leiding te geven. Sindsdien helpt ze mensen in organisaties om andere mensen met zich te verbinden.
Parallel wilde Elsemiek ervaren hoe je dat eigenlijk doet: van denken naar (ook) voelen. Van oplossingen aandragen naar (ook) luisteren. Want in de praktijk blijkt dat niet eenvoudig. Dat heeft ze gedaan tijdens een intensieve coaching opleiding. In 2013 werd ze gecertificeerd als MMS Coach. En dat bleek slechts het begin. Sinds ze in 2014 met Double Healix in aanraking kwam, is er een nieuwe wereld van verhalen voor haar open gegaan. Ze werd gefascineerd door het universele verhaal van de mens én door de individuele verhalen van alle mensen. En ze kwam steeds meer in verbinding met haar eigen verhaal. In 2016 rondt ze haar certificering als Double Healix trainer af.
Anderen geven terug dat Elsemiek rust uitstraalt en hen helpt om tot de kern te komen. Het mooiste compliment dat ze krijgt is als iemand met haar hulp zijn of haar eigen verhaal met nieuwe ogen ziet, en daar veel kracht uit haalt.
Naast coachen, trainen en schrijven voor anderen, voedt Elsemiek zichzelf graag ook met mooie verhalen. Ze kijkt en luistert graag naar films en documentaires of leest boeken. Of ze luistert naar de verhalen van de mensen om haar heen, liefst tijdens een heerlijk diner. Ze haalt daarnaast veel geluk én aardse feedback uit haar gezin, met man en twee tienerkinderen.

Menu