Media

 • Acting Out

  Als we leiderschap willen ontwikkelen, zullen we onze verslavingen en afweermechanismen moeten onderzoeken en bijstellen. We kunnen elkaar daarbij helpen, om waarheid onder ogen te zien, om verantwoordelijkheid te nemen in ons leven en in onze organisaties. Als voorproefje van ons Seminar ‘Afweervormen en sublimatie in organisaties’ op 5 november gaat deze video over de afweer ‘Acting Out’, oftewel ‘Uitageren’. We doen dit aan de hand van de film ‘Can You Ever Forgive Me?’.

  Lees verder →
 • Vrouwelijk Leiderschap

  Welke 12 lessen kunnen we leren van het leiderschap van Angela Merkel en hoe hanteert Jacinda Ardern haar macht? Hoe ziet het Imposter Syndroom er uit? En hoe wist Katharine Graham dit te ontstijgen als CEO en eigenaar van de Washington Post? Hoe verloopt de reis naar leiderschap eigenlijk? Welke fasen kunnen we daarin herkennen die ons richting geven? En welke competenties zijn daarbij nodig? Leer erover in onze online course Vrouwelijk Leiderschap in Beeld! De course bevat een groot arsenaal krachtige voorbeelden uit speelfilms en documentaires: om in je op te nemen, mee te oefenen en je leiderschap verder mee te ontwikkelen.

  Lees verder →
 • MovieLearning: De-escaleren na confrontatie

  We zijn gestart met een nieuwe serie MovieLearning clips voor de social media. Hier een voorbeeld over hoe je kunt de-escaleren nadat je iemand hebt geconfronteerd.

  Lees verder →
 • Fragment speech Miriam Barendse

  Miriam Barendse, politiechef Eenheid Midden-Nederland over het belang van (net voldoende) zichtbaarheid als leidinggevende. Dit fragment is uit haar speech op het succesvolle Double Healix seminar dat we samen met Rozemarijn Dols op 8 maart in de Rode Hoed verzorgden. Begin april 2019 lanceren we de course Beelden van Vrouwelijk Leiderschap bij ons MovieLearning-platform. Dit is een verdere uitwerking van het succesvolle seminar in maart.

  Lees verder →
 • Training UpCycling van Leiderschap – trailer

   

  Meer informatie over de Double Healix training UpCycling van Leiderschap vind je hier! Een opleiding vol MovieLearning!

  Lees verder →
 • Impressie Seminar Triple T

   

  Een impressie van de uitverkochte Seminar Triple-T in het Eye Filmmuseum en de enthousiaste reacties van deelnemers.

  Meer weten? Het ervaren trainersduo Manfred van Doorn en Rozemarijn Dols gaan verder in op deze materie tijdens de 3-daagse verdiepende training over Teamontwikkeling: Double Healix Triple-T.

  Lees verder →
 • Double Healix Triple-T teamontwikkeling

  Klik hier voor meer info over de Double Healix Triple T training en hier voor meer info over de EYE Seminar.

  Lees verder →
 • Integrative Development
  Wil je meer informatie over de jaaropleiding Integrative Development? Kijk dan hier.
  Lees verder →
 • Double Healix waarden

  Het is het jaargetijde van de herfststormen en ook de hele mensheid bevindt zich in een stormachtige overgang. De vraag is natuurlijk: overgang naar wat? En kunnen we invloed uitoefenen op de toekomst die zich nu ontvouwt?
  In onze Double Healix trainingen behandelen we deze vragen aan de hand van de twaalf belangrijkste waarden die al eeuwen steeds opnieuw opduiken. We laten deze waarden zien, in verhalen van alle tijden en in de nieuwste films. We passen ze toe in al onze opleidingen, van opvoeding tot teamwork, van leiderschap tot duurzaamheid. We zetten ze met elkaar op spanning en we trainen onze deelnemers om deze spanning uit te houden en waar mogelijk te verzoenen.

  Lees verder →
 • Teamontwikkeling

   

  Teamontwikkeling en teamleiderschap: wat is de meest gezonde manier van samenwerken, welke fasen kennen teams, welke rollen zijn wanneer het belangrijkst, welke vormen van leiderschap zijn er en hoe stuur je samen de processen?

  Dit thema diepen we verder uit in de training Teamontwikkeling en Teamleiderschap.

  Lees verder →

Back to Top