Manfred van Doorn


Martin Luther King speech

Manfred van Doorn is een internationaal actief leiderschapstrainer. Hij werkt geregeld in grote MD-programma’s van multinationals zoals Pon, SHV, Transavia, Redevco, IBM, Deloitte en Triodos. Hij geeft eveneens trainingen aan NGO’s als Greenpeace en aan zorginstellingen zoals Vita en Spirit.

Bij het Institute for Management Studies geeft hij trainingen aan leiders van Fortune 500 bedrijven. Zijn training voor IMS London kreeg de hoogste score ooit. In Nederland was Manfred ruim tien jaar hoofddocent in het prestigieuze Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat ook internationaal navolging kreeg. In dit programma stond het door hem ontworpen Double Healix model centraal. Ook geeft hij geregeld les aan leiders van andere ministeries en overheidsorganen.

Manfred van Doorn is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut. Hij gebruikt zijn grote ervaring, mensenkennis en humor om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te helpen komen. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor en kennis van films, die hij veelvuldig gebruikt ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling. Het door hem ontwikkelde Double Healix model voor Leiderschap is zeer goed aan te wenden bij het ontwerpen van MD-programma’s, in het bijzonder door de narratieve structuur van het model, de levendige voorbeelden uit films en documentaires en de aandacht voor paradoxen, veelzijdig leiderschap en diversiteit.

Manfred werkt met een internationaal team aan het ontwikkelen van MovieLearning. Dit is een grootschalige community-based online leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen aan de hand van het Double Healix model. MovieLearning wordt ingezet ten behoeve van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, maar ook voor opvoeding, pedagogie en de transitie naar een duurzame samenleving.
Een ander speerpunt van zijn activiteiten is het wereldwijd uitrollen van de Double Healix Academy.

Recente boeken van Manfred’s hand zijn:
Flitsen van het Sublieme;
Het Wiel Opnieuw Uitvinden. Cycli en Niveaus van Leiderschap;
This is the And. De Toekomst voor Beginners dat hij samen met zijn zoon Victor van Doorn schreef;
Zin in Opvoeden. Behoeften, Deugden, Duurzaamheid dat hij schreef in samenwerking met Brechje de Koning.
Loopbaanladders en Wereldbanen dat hij schreef in samenwerking met Caroline Wiedenhof;
Stuur Zelf je Team – Double Healix Triple-T Teamontwikkeling, in samenwerking met Rozemarijn Dols.

Manfred heeft in de afgelopen jaren gewerkt voor:
Bedrijfsleven: Pon Holdings, SHV, KPN, Transavia, InterXion, Intertrust, Hay Group, InterFood, RABO bank, ABN Amro bank, Guidion Computerondersteuning, Alliander, Landal GreenParks, The Executive Network, Centrale Ondernemingsraad Achmea, Nederlandse Spoorwegen, The European Executive Development Network (EMEN), PostNL, NS, Atradius, ING, Triodos, Redevco, Esprit, Unilever, IBM, Ahold, Clondalkin, Océ, Metro Group.
Rijk, provincies, gemeenten: Algemene Bestuursdienst van het Rijk, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Defensie, Politie Academie, RIVM, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Gemeente Zutphen.  In het buitenland trainde hij bestuurders in Engeland, Ierland, België, Duitsland, Polen, Canada en de Verenigde Staten, maar ook voor de topambtenaren van China, Zuid-Afrika en Kazachstan.
Onderwijs, zorg, jeugdzorg: Erasmus Universiteit, Hogeschool van Amsterdam (Jeugdzorg), Vrije Hogeschool, Vrije School beweging, Stichting CINOP, Evean, Spirit Jeugdzorg, Jeugdzorg Dordrecht (Flexus Jeugdplein, Careyn, Sociaal Wijkteam Nieuw Krispijn), Vita, Two2Tango, Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA).
Organisatieontwikkelings- en Trainingsbureaus: Circle Radius, Ormit, Van Harte Lingsma.
Andere instellingen: Moroccan Dutch Leadership Institute, Knowmads, The MMS Institute Coaching Training, MD tijdschrift voor talent en managementontwikkeling, Duurzame Energie Ramplaan.

Back to Top