Manfred van Doorn


Martin Luther King speechManfred van Doorn geeft opleidingen voor bestuurders in Engeland, Ierland, België, Duitsland, Polen, Canada en de Verenigde Staten, maar ook voor de topambtenaren van China, Zuid-Afrika en Kazachstan. Hij werkt geregeld in grote MD-programma’s van multinationals zoals Pon, PostNL, SHV, NS, Atradius, ING, Triodos, Redevco, Esprit, Unilever, IBM, KPN, Ahold, Clondalkin, Océ, Metro Group. Hij geeft eveneens trainingen aan NGO’s als Greenpeace en aan zorginstellingen zoals het UMC en Spirit Amsterdam. Bij het Institute for Management Studies geeft hij trainingen aan leiders van Fortune 500 bedrijven. Zijn training voor IMS London kreeg de hoogste score ooit. In Nederland was Manfred ruim tien jaar hoofddocent in het prestigieuze Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat ook internationaal navolging kreeg. In dit programma stond het door hem ontworpen Double Healix model centraal. Ook geeft hij geregeld les aan leiders van andere ministeries en overheidsorganen.
Manfred is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut en gebruikt zijn grote ervaring, mensenkennis en humor om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te helpen komen. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor en grote kennis van films, die hij veelvuldig gebruikt ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling. Het door hem ontwikkelde Double Healix model is zeer goed aan te wenden bij het ontwerpen van MD-programma’s, in het bijzonder door de narratieve structuur van het model, de levendige voorbeelden uit films en documentaires en de aandacht voor paradoxen, veelzijdig leiderschap en diversiteit. Manfred wijdt zijn leven aan de integratie van innerlijk en uiterlijk leiderschap en het op gang helpen komen van een Ecologie van Betekenis binnen een duurzame maatschappij.
Manfred werkt met een groot internationaal team aan het ontwikkelen van community-based E-Learning: MovieLearning. Dit is een grootschalige interactieve digitale leeromgeving op basis van filmbeelden en verhalen aan de hand van het Double Healix model. MovieLearning wordt ingezet ten behoeve van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, maar ook voor opvoeding, pedagogie en de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Een ander speerpunt van zijn activiteiten is het wereldwijd uitrollen van een Double Healix Academy.
Recente boeken van Manfred’s hand zijn:
Het Wiel Opnieuw Uitvinden. Cycli en Niveaus van Leiderschap (Engelse vertaling verschijnt in 2016: Reinventing the Wheel. Cycles and Levels in Leadership);
This is the And. De Toekomst voor Beginners dat hij samen met zijn zoon Victor van Doorn schreef;
Zin in Opvoeden. Behoeften, Deugden, Duurzaamheid dat hij schreef in samenwerking met Brechje de Koning.
Loopbaanladders en Wereldbanen dat hij schreef in samenwerking met Caroline Wiedenhof.
Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek This Is Crucial.

Manfred heeft in het afgelopen jaar (2015) gewerkt voor:
Bedrijfsleven: Pon Holdings, SHV, InterXion, Intertrust, Hay Group, InterFood, RABO bank, ABN Amro bank, Guidion Computerondersteuning, Alliander, Landal GreenParks, The Executive Network, Transavia, Centrale Ondernemingsraad Achmea, Nederlandse Spoorwegen, The European Executive Development Network (EMEN), Ormit.
Rijk, provincies, gemeenten: Algemene Bestuursdienst van het Rijk, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Defensie, Politie Academie, RIVM, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam.
Onderwijs, zorg, jeugdzorg: Erasmus Universiteit, Hogeschool van Amsterdam (Jeugdzorg), Vrije Hogeschool, Vrije School beweging, Stichting CINOP, Evean, Spirit Jeugdzorg, Jeugdzorg Dordrecht (Flexus Jeugdplein, Careyn, Sociaal Wijkteam Nieuw Krispijn), Vita, Two2Tango, Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA).
Andere instellingen: Moroccan Dutch Leadership Institute, Knowmads, The MMS Institute Coaching Training, MD tijdschrift voor talent en managementontwikkeling, Duurzame Energie Ramplaan.

Back to Top