Leiderschapsontwikkeling

artboard image

Trainingen

Leiderschap is all-round persoonlijkheidsontwikkeling. Het gaat om zelfkennis, mensenkennis en de bereidheid om zelf te veranderen. Double Healix helpt je het goede voorbeeld te geven, om spanningsvelden te hanteren, conflicten te verzoenen en het grotere verhaal te zien en te vertellen. Hieronder zie je een overzicht van onze leiderschapstrainingen. Deze zijn in principe zowel open inschrijving als incompany te volgen. We hebben ook ruime ervaring in het ontwerpen van uitgebreidere MD-trajecten en denken graag met je mee.

Afweervormen in organisaties

Wat zijn afweermechanismen eigenlijk, en hoe kun je ze herkennen? Bij jezelf maar ook bij anderen. Waar helpen ze bij en wanneer worden ze contraproductief? Hoe kun je ze loslaten of vervangen? Wat is de overeenkomst met concepten als script, schema, spel en overlevingsstrategie? Hoe sublimeer je je eigen thematiek? Onontbeerlijke kennis om samenwerking en omgang met anderen te verbeteren.

Seminar

Invloed, Macht en Leiderschap

Tijdens deze 2-daagse training laat Manfred van Doorn je kennismaken met de twee belangrijkste manieren om invloed uit te oefenen: Dicteren en Engageren. Hij zal zijn verhaal illustreren met prachtige filmfragmenten over evenwichtskunstenaars die weten wanneer ze deze manieren moeten kiezen of combineren. Vanwege het coronavirus hebben we besloten deze training voorlopig uit te stellen. We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina als je je daarvoor wilt inschrijven).

Training

Vrouwelijk Leiderschap in Beeld

Uit onderzoek is gebleken dat mensen behoefte hebben aan meer vrouwelijke rolmodellen en sparringpartners. In het Live Seminar en in de Online MovieLearning Leergang bieden we vele inspirerende voorbeelden van leiderschap door vrouwen. We doen dit aan de hand van de 12 fasen van leiderschapsontwikkeling zoals beschreven in het Double Healix model en verbindende vragen en oefeningen. Om je eigen leiderschap verder mee vorm te geven.

Live-Seminar en Online-Leergang

Effectiever samenwerken in teams

Hoe creëer je een hecht team? Hoe verbeter je de samenwerking? En welke soorten leiderschap horen hierbij? In dit seminar wordt het geïllustreerd aan de hand van bijzondere, meeslepende en soms hilarische fragmenten uit films en documentaires.

Seminar

Man walking to stairs.
Double Healix in a Day

Maak in één dag kennis met de belangrijkste aspecten van het Double Healix model voor Leiderschap. Een engagerende reis door het universele verhaal dat we als mens allemaal op onze eigen manier doorleven, op telkens hogere niveaus van begrip en complexiteit. Vind tijdens deze training de juiste motieven die als bron kunnen worden gebruikt voor persoonlijke, professionele en maatschappelijke ontwikkeling.

Seminar

DNA van Duurzaamheid

Manfred van Doorn reist het land rond om duurzaamheidscolleges te geven. Neem contact op als u er een wilt organiseren of als u op de hoogte wilt blijven van het programma.

Theatercollege

Upcycling van Leiderschap

Heb je behoefte aan een degelijk en alomvattend overzicht van leiderschapsniveaus zodat je ontwikkeling kunt faciliteren, bij anderen en bij jezelf? Wil je je competenties verder ontwikkelen om schijnbaar tegenstrijdige werelden bijeen te brengen? Upcycling van Leiderschap is een zesdaagse deep-dive leiderschapstraining.

Training

Double Healix Spiraal
Integrative Development TEST

Double Healix Integrative Development is een opleiding van 12 trainingsdagen voor persoonlijke ontwikkeling als mens en professional. Leer jezelf in deze jaaropleiding beter kennen. Verrijk je visie op de mens en op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen. Maak het vanzelfsprekend dat je integraal samenwerkt en samenleeft, als uniek én universeel mens.

Training

Train de trainer

Deze Train de Trainer is bedoeld voor trainers, coaches en organisatieadviseurs die de Double Healix werkvormen willen leren gebruiken in hun eigen trainingen, presentaties en coachingsessies.

Train de trainer

Incompany aanbod

Al onze lezingen, workshops en trainingen bieden we ook incompany aan. We werken altijd interactief met de deelnemers. Aan de hand van een zorgvuldig gekozen selectie van filmfragmenten gaan we met hen de dialoog aan. We stellen het aanbod samen in overleg en co-creatie met u als opdrachtgever. Onze presentaties kunnen variëren in lengte van anderhalf uur tot meerdaagse training. De MD-trajecten die we helpen opzetten en uitvoeren kunnen een half jaar of meerdere jaren beslaan.

MovieLearning courses

Dit zijn de online courses die we op onze video leeromgeving aanbieden.

Menu