Double Healix Niveaus van Bewustzijn – Epiloog

[:nl]artboard image[:]

‘Still confused, but on a higher level’ – Enrico Fermi
Hoe zorg jij voor je geestelijke, psychische en fysieke gezondheid als er zoveel veranderingen op je afkomen? Hoeveel waarheid kun je aan, over jezelf, over systemen, over de wereld? Wat zijn je diepste behoeften? Welke belangen heb je? Wat zijn je hoogste idealen? In welk verhaal zit je? Bij het zoeken naar antwoorden op deze vragen kan het helpen om steeds onderscheid te maken tussen niveaus van complexiteit in de ervaringen die je nu opdoet. Al deze ervaringen zijn tegelijk actief in je ziel en ordening kan meer inzicht, grip, soevereiniteit en compassie geven.
In het Double Healix model worden acht niveaus van complexiteit onderscheiden: de mythische kracht van de gebeurtenissen, de basale behoeften die we voelen, de driften en drijfveren die ons voortstuwen, competenties die we ontwikkelen, de samenwerking die we verdiepen, de organisaties en maatschappij die we (her)uitvinden tot en met de mystieke overgave. In de nieuwe MovieLearning course die binnenkort verschijnt, geven we een introductie van het model, met de fasen van ontwikkeling, de spanningsvelden, het machtskruis en de acht niveaus van bewustzijn. Hier geven we een sneak preview van de epiloog op de niveaus.

Wil je niet wachten op deze online course? Kom dan naar het life seminar Double Healix in a Day.

Wellicht interessant?

Menu