Tijd voor de toekomst: van groei naar ontwikkeling

[:nl]artboard image[:]

Er zijn liefhebbers van de Double Healix benadering die zich zorgen maken dat wij ons te kwetsbaar maken voor afwijzing als we verwoorden wat wij denken dat er nu in de wereld aan de hand is en welke richting we kunnen kiezen. Dat is begrijpelijk omdat Double Healix altijd ‘double’ is: oog voor spanningsvelden en verzoening. Maar er is ook het belang van fase 11: ‘dood en wederopstanding’. Dit hoogtepunt van de ontwikkeling vraagt kleur bekennen, de moed om je uit te spreken en offers te brengen. Steeds in balans met rationaliteit, transparantie en dialoog. Wij zijn van mening dat dit de tijd is om moed op te brengen en aan het werk te gaan voor een zo gezond, liefdevol en rechtvaardig mogelijke wereld. Om licht te brengen in een duistere tijd. Dat licht en duister uiteindelijk uit dezelfde bron komen, is geen excuus om het duister te laten overheersen.
In de serie Tijd voor de Toekomst bespreekt Manfred van Doorn dit keer het thema ‘van groei naar ontwikkeling’.

Wellicht interessant?

Menu