Young Leaders

We geven trainingen en workshops speciaal voor Young Leaders (tot circa 35 jaar) die van betekenis willen zijn voor de wereld. Mensen die op hun eigen manier willen bijdragen aan de transitie naar een creatieve, eerlijke en duurzame samenleving. Hieronder staat een overzicht van de Double Healix activiteiten die we voor deze Young Leaders organiseren.

——– Post van 14 juni 2017 ———-

Wat is jouw verhaal?

Voor de Young Leaders Academy van Double Healix zijn wij een trainingsmodule aan het opzetten voor jonge professionals die op een verhalende manier willen werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ter voorbereiding hierop hebben wij een aantal weken ingepland voor onderzoek, met o.a. een aantal interviews: wat zijn de behoeften van jonge professionals en wat zijn de dilemma’s en obstakels waar ze tegenaan lopen?
Ben jij een ondernemer / onderneemster met een sterk zakelijk instinct, en word je haast verscheurd door de werk-privé balans, verwachtingen van jezelf en van buitenaf en denk je regelmatig: hoe hou ik dit vol? Voel je dan bij deze uitgenodigd voor een interview. We vragen maximaal 1 uur van je tijd en we ruilen dit graag tegen onze oprechte nieuwsgierigheid, gecombineerd met een kopje koffie of thee en mocht je later aan een Young Leaders training willen meedoen 50% korting op je ticket.

Voor vragen en contact:
Maartje Grond: maartje@doublehealix.com
Isodoor Jonker: isodoor@doublehealix.com

 

——– Post van 14 maart 2017 ——–

Leiderschap van vandaag

De meest basale aspecten van leiderschap zijn van alle tijden. Maar hoe we deze waarden omschrijven verschilt per periode. In de klassieke oudheid had men het over de vier kardinale deugden: fortitudo, prudentia, temperantia en justitia. Maar als je die termen gebruikt weten nog maar weinig mensen wat ze betekenen, terwijl iedereen weet wat er met de moderne varianten ervan wordt bedoeld. In het Double Healix model voor leiderschap komen de kardinale deugden overeen met de vier centrale waarden van het Machtskruis. Dit maakt inzichtelijk hoe deze kardinale deugden te vertalen zijn naar het leiderschap van vandaag.

Lees verder op LinkedIn

——– Post van 17 februari 2017 ——–

In onderstaande video’s vertellen trainers Isodoor Jonker en Tosca Peschier hoe de vier centrale waarden van het Double Healix model voor leiderschap een rol spelen in hun leven. En ze laten zien waarom leren via beelden van inspirerende leiders zo effectief is.

——– Post van 17 januari 2017 ——–

DHYLA screenshot Joy copy

Om de wereld te veranderen moeten we een belangrijke keuze maken: Veranderen we bestaande systemen van binnenuit, gebruikmakend van de gevestigde orde? Of beginnen we een compleet nieuw systeem met alle moderne voordelen en nieuwe manieren van werken?

Lees verder op LinkedIn


——– Post van 16 januari 2017 ——–

 

Workshop Eigen-zinnig ondernemen en hervormen
Isodoor Jonker
en Tosca Peschier behandelden in deze workshop het Double Healix Machtskruis. De deelnemers waren jonge mensen die de maatschappij mooier, zinvoller, eerlijker en duurzamer willen maken. Ze staan vaak voor de keuze of ze activistisch tegen bestaande systemen ingaan of dat ze diplomatiek van binnenuit iets veranderen. En voor de keuze: doe ik wat de maatschappij nu nodig heeft, of doe ik wat ik leuk vind? Ga ik voor resultaat, of voor mijn principes? Onze visie vanuit het Machtskruis is dat het niet of/of is maar en-en.


——– Post van 21 december 2016 ——–

Sneak Peak

De Double Healix Academy is bezig met het opzetten van een opleiding voor Young Leaders. In de transitie naar een duurzame samenleving willen we jonge mensen helpen betere leiders te worden. Aan de hand van het Double Healix model gaan we aan de slag met mensen die een rol (willen) spelen in het transformeren van bedrijven, onderwijs, opvoeding en zorg. We richten ons ook op de innerlijke ontwikkelingsweg van de deelnemers. De opleiding is voor mensen tussen de 20 en 30 jaar uit diverse werkvelden, zoals startende ondernemers, studenten, activisten, trainers, kunstenaars, onderwijsvernieuwers, zorgvernieuwers en jonge/aanstaande ouders. Het trainingstraject wordt gegeven door Isodoor Jonker en Tosca Peschier. We stellen een rijk programma samen waarin verschillende trainers, waaronder Manfred van Doorn, vanuit hun expertisegebied lesgeven. 

Back to Top