Caroline Wiedenhof


… heeft een zeer ruime ervaring als leidinggevende, loopbaanadviseur, bestuurder en coach. Twintig jaar geleden ontdekte zij haar passie voor het begeleiden van mensen toen zij verantwoordelijk was voor de selectie en opleiding van jonge diplomaten. Niet veel later werd zij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken hoofd van de afdeling loopbaanadvies. Caroline stond bekend om haar vermogen om de beslissingen in dit complexe en ingrijpende proces uit te leggen en aanvaardbaar te maken. Zij geeft even oprecht complimenten als kritiek. Ze denkt mee, helpt met het nemen van lastige beslissingen, zet vraagtekens bij ingebakken gewoonten en introduceert verrassende wendingen onder haar motto “Act as you must act”. Gesprekken voert zij vrolijk, vriendelijk, respectvol en zonodig op het scherpst van de snede. Zo bouwde ze een reputatie op van warme strengheid en ontwapenende eerlijkheid.
Van 2009 tot 2013 was zij algemeen directeur van het Koorenhuis, Centrum voor de kunsten in Den Haag. Op dit moment is zij zelfstandig ondernemer in de maatschap TOLV, en tevens als innovatie- en organisatieadviseur verbonden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor Double Healix doet zij opdrachten als trainer en schrijver. Ze was de eerste gecertificeerde Master Double Healix trainer. Samen met Manfred van Doorn schreef ze het vierde boek in de Double Healix serie: Loopbaanladders en wereldbanen, over de relatie tussen individuele loopbaanvragen en maatschappelijke ontwikkelingen (oktober 2014). Daarnaast maakte zij in eigen beheer de dichtbundels Huishoudelijke mededelingen (2013) en De buitenzuster (2017).

Back to Top